Wat is refurbished eigenlijk?

Zo ziet het lab eruit waar de refurbishment plaats vind

Wat is refurbished eigenlijk?


Het woord refurbishment of refurbished wordt steeds vaker genoemd in de volksmond. Het is namelijk het slimme alternatief voor nieuw: Beter voor jou en beter voor de wereld! 

 

Refurbished devices zijn apparaten die al eerder ‘gebruikt’ zijn en die dankzij een opknapbeurt door onze experts weer als nieuw zijn. Zo krijgen ze een tweede leven. De producten die refurbished worden, zijn veelal afkomstig uit het bedrijfsleven en inruilprogramma’s. Ze worden uitgebreid gecontroleerd, getest, schoongemaakt, gerepareerd, vervangen en geüpgraded waar nodig.

 

Wat is het verschil tussen recyclen en refurbishment

Met een refurbished device ben je niet alleen milieubewust bezig, maar het scheelt je ook een aantal centen in de portemonnee. Dus: hallo mooi duurzaam product en wellicht nieuw paar schoenen met het geld dat je bespaard hebt!

Onze expert legt het uit

Wekelijks worden er duizenden producten refurbished. Maar hoe doen we dat nou precies? Onze refurbishment manager legt het je uit!  

 

Onze refurbished Apple devices:

                                 

 

iPhones

Bekijk hier »

 

iPads

Bekijk hier »

MacBooks

Bekijk hier »

 

vragen

 

Dit wil je misschien nog weten:

Waar komen deze producten vandaan?

Waar een refurbished product precies vandaan komt, verschilt per product. De iPhones, iPads en Macs die door ons refurbished worden zijn voornamelijk afkomstig uit het bedrijfsleven. Ook kan een refurbished product als showroommodel in een winkel hebben gelegen. 

Deze producten mogen dan niet meer als nieuw verkocht worden. Dat is natuurlijk zonde, want vaak zijn ze nog in perfecte conditie. Bij leapp hebben we een uniek wereldwijd netwerk om deze producten op te vangen en een eerlijk verdiend tweede leven te geven. 

 

Wat is het verschil met tweedehands?

Bij een eerder gebruikt product wordt vaak gedacht aan tweedehands. Bij refurbished producten is echter niets minder waar. Voordat producten het stempel ‘refurbished’ krijgen doorlopen ze in ons Refurbishment lab namelijk 4 stappen waarbij er een controle wordt uitgevoerd op meer dan 50 punten. 

Deze grondige controle maakt een refurbished product van leapp van vergelijkbare kwaliteit als een nieuw product. Wij hebben zoveel vertrouwen in de kwaliteit die onze slimme experts leveren dat wij 2 jaar garantie geven. Heel wat anders dan een tweedehands aankoop! 

 

Wat kan ik verwachten van de garantie?

Garantie op de hardware

Je hebt 2 jaar carry-in garantie op de hardware van het product, met 2 jaar garantie op de accu en adapter. Dat is nou onbezorgd genieten.

Gratis retour bij reparatie

Wanneer er binnen 2 jaar na de levering van het product zich een probleem voordoet met de hardware kun je contact opnemen met onze technische helpdesk. Na reparatie bezorgen wij het product weer gratis bij je thuis (binnen de Benelux). Wel zo gemakkelijk.

Gratis telefonische technische ondersteuning

Voor technische ondersteuning bij het gebruik van je product kun je 2 jaar lang gratis contact opnemen met onze Apple specialisten. Wij helpen je ook na de aankoop graag verder.

 

Waarom een nieuwe iPhone, als je ook voor refurbished kan gaan.

Met een refurbished iPhone ben je evengoed bereikbaar als met een nieuwe. Waarom zou je eigenlijk een nieuwe kopen? Heb je er wel eens bij stil gestaan dat als je een refurbished Apple product koopt, je ook gelijk super goed bezig bent voor het milieu?
Dus.... Wees lief voor je portemonnee én het milieu! ♻️👍
 

 

Meer over garantie

Wat als het product niet voldoet aan mijn verwachtingen?

Voldoet het geleverde product niet helemaal aan jouw verwachtingen? Bij leapp heb je als particulier recht op onze 14 dagen ‘Niet goed, geld terug’ garantie. Meld je retouraanvraag binnen 14 dagen na ontvangst van het product bij ons. Hierna krijg je nog eens 14 dagen de tijd om je product terug te sturen. Je krijgt dan het volledige aankoopbedrag teruggestort. Meer over retourrecht