Laatste update: 15 juni 2024

Apple Studentenkorting - Vind jouw MacBook bij leapp!

apple studentenkorting

Het nieuwe schooljaar staat weer voor de deur! Ga je komend jaar aan een mbo-, hbo- of universitaire studie beginnen? Of studeer je al, maar ben je opzoek naar een nieuwe studielaptop? Dan zal je vast willen weten welke MacBook het beste bij jouw studie past. Lees dan snel door, want wij vertellen het je!

Waarom zou je kiezen voor een MacBook in plaats van een andere laptop?

  • Een laptop van Apple loopt bijna nooit vast
  • Gaat waarschijnlijk jaren langer mee
  • Is in veel hogere mate hack- en virus-proof
  • Je kunt ermee gezien worden in de collegezaal

En waarom dan kiezen voor refurbished in plaats van een nieuwe?

  • Duurzaamheid en betaalbaarheid gaan hand in hand met een refurbished MacBook
  • Deze laptops zijn een slimme keuze voor milieubewuste studenten die een Apple-product willen, maar geen fortuin willen uitgeven
  • Door te kiezen voor een refurbished MacBook geef je een tweede leven aan een eerder gebruikt apparaat, wat de vraag naar nieuwe elektronica en de belasting van natuurlijke hulpbronnen vermindert
  • Bovendien geniet je van dezelfde prestaties en functionaliteiten als een nieuwe MacBook, zonder concessies te doen aan kwaliteit

Prijs: Wat kost-ie?

Bij de meeste studenten zullen prijs en draagbaarheid waarschijnlijk doorslaggevende factoren zijn. Over de prijs hoeven we niet lang uit te weiden, studenten zitten immers zo goed als altijd krap bij kas. Het volstaat om te zeggen dat een MacBook Air stukken betaalbaarder is dan een MacBook Pro - en voor de meeste studenten meer dan genoeg kwaliteiten in huis heeft.

Draagbaarheid: Hoe makkelijk sjouwt-ie?

Je neemt je laptop overal mee naartoe, dus is de draagbaarheid belangrijk. Die wordt vooral bepaald door het gewicht, het formaat en de batterijduur. Dat is zowel bij een MacBook Pro als bij een MacBook Air dik in orde. Als je je pc wilt meenemen, valt een iMac in ieder geval meteen af.

Specificaties: Hoe presteert-ie?

Een MacBook Pro heeft betere specificaties dan een MacBook Air. Denk bijvoorbeeld aan rekensnelheid, werkgeheugen en opslaggeheugen. De krachtige specs (en premium features zoals de Touch Bar) van een MacBook Pro zijn leuk, maar voor het gros van de studenten niet nodig. Zaken als papers schrijven, presentaties maken, video's streamen en online research doen kunnen allemaal prima met een MacBook Air.

Hoe zit het dan met de iMac?

De iMac is de alles-in-één pc van Apple, die sinds 2002 ontworpen wordt als plat scherm. Je hebt dus alleen een monitor (en een toetsenbord en muis), en geen computerkast. Een iMac heeft een groot scherm, geen batterij en is al snel zwaarder dan 5 kilo, waardoor hij niet is bedoeld om mee te nemen. Je ziet ze dan ook vooral in kantooromgevingen en vrijwel nooit in studentenhuizen. Wil je je computer alleen thuis gebruiken en is een groot scherm voor jou een vereiste? Dan is een iMac mogelijk een betere keuze dan een MacBook met een externe monitor.

Refurbishment: voordelig én duurzaam

Wil je als student extra besparen? Kies dan voor refurbishment. Een refurbished MacBook heeft een eerdere eigenaar gehad. Na een opknapbeurt door onze experts is 'ie weer als nieuw. Vaak zijn refurbished MacBooks afkomstig uit het bedrijfsleven en inruilprogramma's. Ze worden uitgebreid gecontroleerd, getest, schoongemaakt, gerepareerd, vervangen en geüpgraded waar nodig. Daardoor zijn ze tot maar liefst 60 procent voordeliger en ben jij milieubewust bezig. Win-win! En met twee jaar garantie weet je zeker dat je onbezorgd van je laptop kunt genieten!

Studies als Geneeskunde, Journalistiek en Psychologie

Wil je graag een krachtige studielaptop maar is de MacBook Pro iets boven je budget? Dan is de MacBook Air 13" een perfect alternatief! Deze laptop heeft alles om snel en lang door te kunnen werken. De Air heeft namelijk de langste batterijduur van alle MacBook types: maar liefst 12 uur! Ook ultiem handig voor een drukke student: deze laptop is vederlicht en superdun, dus je neemt hem overal gemakkelijk mee naartoe. Zo gebruik je hem in de collegezaal om aantekeningen te maken en klap je hem even later in de trein zo weer open om die ene presentatie voor te bereiden.

Studies als Grafisch Vormgeven, Architectuur en Economie

Ga je met zwaardere programma's aan de gang? Wil je jouw ideeën tot leven laten komen in een mooi design? Of heb je extra power nodig om complexe berekeningen te kunnen maken? Dan heb je inderdaad een krachtige studielaptop nodig: de MacBook Pro 13". Met deze MacBook kun je urenlang video's en foto's bewerken. Hij is voorzien van USB-C-poorten die zorgen voor supersnelle data-overdracht. Ideaal wanneer je grote bestanden wilt renderen of overzetten. Als je een studie gaat volgen waarbij je veel beeldmateriaal moet bewerken, dan zit je met dit model wel goed. Programma's als Adobe Photoshop CC en Lightroom CC werken namelijk als een zonnetje op deze MacBook Pro.

Studies als Game Design, Bouwkunde en ICT

Voldoen de eerder genoemde MacBook devices nog niet aan jou eisen? Dan ga je een echte powerhouse nodig hebben! Van alle MacBook types is de MacBook Pro 15" met Touch Bar het aller krachtigst. Je kunt deze MacBook Pro zelfs uitrusten met een 8-core i9-processor om er een echt rekenmonster van te maken! Met deze extreem krachtige processoren en AMD Radeon Pro-grafische kaarten, is de MacBook Pro 15" met Touch Bar ideaal wanneer je veel 4K-videobeelden moet monteren of 3D rendering-software wilt draaien. Deze MacBook is dus ultiem geschikt voor studies zoals Game Design, Bouwkunde en ICT.

Hoe en waar kun je studentenkorting krijgen?

Apple-producten staan bekend om hun kwaliteit en innovatie, maar ze kunnen ook prijzig zijn. Vooral voor studenten kan de aanschaf van een nieuwe MacBook of iPhone een flinke investering zijn. Daarom zijn er speciale studentenkortingen beschikbaar voor Apple-producten. Maar hoe en waar kun je deze kortingen krijgen? Welke producten komen in aanmerking voor de korting? En wat zijn de voorwaarden om in aanmerking te komen voor de korting? In deze blogpost geven we antwoord op al deze vragen.

leapp helpt je op weg

Wij bij leapp begrijpen dat de wereld van studentenkortingen op Apple-producten soms wat verwarrend kan zijn. Daarom willen we je graag helpen. In deze blogpost geven we je duidelijke, gemakkelijk te volgen informatie over hoe je de studentenkorting kunt aanvragen. We vertellen je ook welke producten in aanmerking komen voor de korting en leggen de voorwaarden uit om in aanmerking te komen voor de korting.

De grootste misvatting

Er zijn veel misvattingen rondom de studentenkorting van Apple. Sommige mensen denken bijvoorbeeld dat alleen universiteitsstudenten in aanmerking komen voor de korting, terwijl in werkelijkheid ook middelbare scholieren van deze korting kunnen profiteren. Bij Apple kun je op deze site Mac's en iPads kopen met studentenkorting.

Studentkorting bij leapp

Wij van leapp geven geen studentenkorting. Dit komt omdat we met onze refurbished producten een zo scherp mogelijke prijs willen hebben voor iedereen. We zitten met alle onze producten ver onder de Apple adviesprijs, maar hebben wel regelmatig kortingscode met het CJP. Zo kan de jongere generatie toch nog wat besparen ;). Bij leapp kun je Mac's en iPads kopen met veel korting, ook als je geen student bent!

Hoe leapp je verder helpt?

Bij leapp willen we dat je het meeste uit je Apple-producten haalt. Daarom bieden we je de meest recente informatie over studentenkortingen op Apple-producten. We helpen je bij het vergelijken van prijzen en deals en begeleiden je bij het aanvragen van de studentenkorting. Bovendien leveren we duurzame (refurbished) Apple-producten die jouw dagelijks leven makkelijker maken. Mocht je onverhoopt toch vastlopen, dan staan we altijd voor je klaar om je te helpen. Onze uitstekende service en hoogwaardige producten maken leapp de perfecte keuze voor al je Apple-behoeften.

Ben je geïnteresseerd in onze refurbished Apple-producten? Bekijk dan ons aanbod op leapp.nl en profiteer van onze studentenkorting!

Terug naar blog