Laatste update: 15 mei 2024

Refurbished Certificaat - Zekerheid & Kwaliteit met leapp

refurbished certificaat
Techniek Nederland (het voormalige Uneto-VNI) heeft aan leapp het Refurbished Keurmerk certificaat uitgereikt.

Betrouwbaarheid op nr. 1

Refurbished producten zijn hot. Helaas zijn niet alle aanbieders van refurbished producten even betrouwbaar in het leveren van kwaliteit.

De garantie die leapp geeft op refurbished iPhones gaat verder dan de garantie op nieuwe toestellen. De batterij en accessoires vallen namelijk standaard onder de 24 maanden garantie van het Keurmerk Refurbished. Dat is bij nieuwe iPhones niet het geval.

Het keurmerk heeft ook steun van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. 

Groen moet je doen!

Ondernemersorganisatie Techniek Nederland (het voormalige Uneto-VNI) werkt samen met leapp en nog een viertal andere bedrijven door middel van het Keurmerk Refurbished aan een circulaire economie. Consumenten en bedrijven nemen vaak onnodig snel afscheid van hun smartphone, tablet of notebook. Manager consumentenelektronica Rob Wierenga van Techniek Nederland: ‘In de apparaten zitten zeldzame metalen die voor een deel niet recyclebaar zijn. Door deze apparaten een tweede leven te geven, verbruiken we minder kostbare metalen en verkleinen we de afvalberg. Zo besparen we energie en verkleinen we onze CO2-footprint.’

Strenge controle

Om het keurmerk te verkrijgen, ondergaan producten een uitgebreide controle op meer dan vijftig punten. Een reparateur van het bedrijf checkt cruciale aspecten zoals het besturingssysteem, touch-functies, de cameralens, de microfoon, en de connectiviteit via WiFi en bluetooth. Al deze technische functies moeten voldoen aan de standaard van nieuw-kwaliteit, zodat jij kunt genieten van een device dat zo goed als nieuw is.

Zekerheid

De kwaliteit van tweedehands producten roept vaak twijfels op. Echter, met het Keurmerk Refurbished nemen we deze zorgen volledig weg. Standaard bieden we namelijk twee jaar garantie op het toestel, de batterij én de accessoires.

Met het Keurmerk Refurbished ben je dus verzekerd van een betrouwbaar product, gelijkwaardig aan de kwaliteit van een splinternieuw apparaat. In onze garantievoorwaarden kun je hier alles over terugvinden. Wat bijzonder is, is dat je standaard 24 maanden garantie krijgt, niet alleen op het apparaat, maar óók op de batterij en de bijgeleverde accessoires. Iets wat je bij een gloednieuwe iPhone, MacBook, of iPad niet standaard krijgt. Dus, waarom zou je nog voor een nieuw toestel kiezen als een refurbished apparaat dezelfde zekerheid biedt?

Uniforme condities

Geen enkele iPhone, MacBook en iPad is hetzelfde, zeker niet als het om een refurbished toestel gaat. Gelukkig hebben we nu uniforme cosmetische gradaties doorgevoerd. Zo zijn er nu nog maar drie condities over:

  • Zo goed als nieuw: Bijna niet van een nieuw product te onderscheiden, technisch helemaal in orde.
  • Licht gebruikt: Hier zijn enkele lichte krasjes of andere gebruikerssporen te vinden, technisch helemaal in orde.
  • Zichtbaar gebruikt: Hier kan je enkele zichtbare gebruikerssporen zoals een deukje of krasje in de behuizing verwachten, technisch helemaal in orde.

Ondanks de gebruikerssporen die op het toestel kunnen zitten, is 'ie technisch gezien altijd perfect in orde. Het gaat dus puur om het uiterlijk. Lees meer over de productcondities.

Onafhankelijke toetsing

Vanaf nu kun je kwalitatieve leveranciers van Refurbished apparaten herkennen aan het Keurmerk Refurbished. Controle hierop wordt rigoureus uitgevoerd door TÜV Nederland, een onafhankelijk certificatie-instituut, dat jaarlijks technische audits uitvoert bij de deelnemende bedrijven. Dit waarborgt dat alle aanbieders voldoen aan de hoge eisen van betrouwbaarheid en kwaliteit. Echter, net zoals bij gloednieuwe producten, kan er af en toe een foutje insluipen.

Daarnaast moeten bedrijven met het Keurmerk Refurbished niet alleen aan strenge technische kwaliteitseisen voldoen, maar ook aan strikte financiële voorwaarden. Het EDR Credit Services, een onderdeel van DAS, toetst of de deelnemende bedrijven financieel solide zijn. Elk bedrijf mag het Keurmerk Refurbished alleen uitdragen als het financieel krachtig genoeg is, wat het risico op een (nieuw) faillissement minimaliseert. Hoewel dit niet garandeert dat een bedrijf nooit failliet kan gaan, biedt het jou als consument wel een extra laag van vertrouwen en zekerheid.

Wat is Techniek Nederland ook alweer?

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van de sector techniek en vertegenwoordigt ruim 6.300 bedrijven in de installatiebranche en de technische detailhandel. Met een jaaromzet van meer dan 16 miljard euro en werkgelegenheid voor zo’n 130.000 personen is het een economische en sociale factor van betekenis. Leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden slimme techniek binnen woningbouw, utiliteitsbouw, industrie en infrastructuur.

"
Terug naar blog
Lees jij graag over Apple producten? Bij leapp hebben we dan meer leuke blogs voor je. Check hier bijvoorbeeld schijfhulpprogramma Mac en fabrieksinstellingen iPhone.