Laatste update: 27 mei 2024

Fabrieksinstellingen iPhone: Snel Veilig Herstel met leapp

fabrieksinstellingen iphone

Je iPhone is een onmisbaar onderdeel van je dagelijks leven geworden. Je gebruikt het voor communicatie, werk, entertainment en nog veel meer. Maar soms wil je gewoon even helemaal opnieuw beginnen met je iPhone, bijvoorbeeld als je problemen ondervindt of je toestel wilt verkopen. Het leegmaken van je iPhone kan dan een goede oplossing zijn. Maar hoe doe je dat zonder je belangrijke gegevens en bestanden te verliezen? En hoe zorg je ervoor dat het proces soepel verloopt? In deze blog helpen we je op weg met een eenvoudige en duidelijke uitleg over het leegmaken van je iPhone, zodat je met een gerust hart je toestel kunt resetten.

leapp helpt je op weg

Wij bij leapp begrijpen dat het leegmaken van je iPhone een spannend en soms ingewikkeld proces kan zijn. Daarom staan we voor je klaar om je te helpen bij elke stap van het proces. In deze blog geven we je een duidelijke en eenvoudige handleiding voor het leegmaken van je iPhone, tips en advies over het veiligstellen van belangrijke gegevens en ondersteuning bij eventuele technische problemen. Zo kun jij met een gerust hart je iPhone leegmaken en genieten van een frisse start of een succesvolle verkoop.

Hoe maak je je iPhone leeg: een stap-voor-stap handleiding

Voordat we beginnen met het leegmaken van je iPhone, is het belangrijk om eerst een back-up te maken van je belangrijke gegevens en bestanden. Dit kan via iCloud of iTunes. Volg de onderstaande stappen om een back-up te maken:

 • Verbind je iPhone met een Wi-Fi netwerk
 • Ga naar Instellingen > [je naam] > iCloud
 • Kies de gegevens en bestanden die je wilt back-uppen
 • Tik op 'Maak nu een reservekopie'

Nu je een back-up hebt gemaakt, is het tijd om je iPhone leeg te maken. Volg deze stappen:

 • Ga naar Instellingen > Algemeen > Stel opnieuw in
 • Tik op 'Wis alle inhoud en instellingen'
 • Voer je toegangscode in en bevestig de actie
 • Wacht tot je iPhone volledig is gewist en opnieuw opstart

Gefeliciteerd, je iPhone is nu helemaal leeg en klaar voor een nieuwe start of verkoop!

Tips en advies voor een soepel proces

Om het leegmaken van je iPhone zo soepel mogelijk te laten verlopen, geven we je graag nog enkele tips en adviezen:

 • Zorg ervoor dat je iPhone voldoende is opgeladen voordat je begint met het leegmaken. Het proces kan enige tijd duren en je wilt niet dat je toestel halverwege uitvalt.
 • Als je je iPhone gaat verkopen of weggeven, vergeet dan niet om je simkaart en eventuele geheugenkaarten te verwijderen.
 • Controleer of je back-up succesvol is gemaakt voordat je je iPhone leegmaakt. Je kunt dit doen door in te loggen op iCloud.com of iTunes en te kijken of al je gegevens en bestanden aanwezig zijn.
 • Als je problemen ondervindt tijdens het leegmaken van je iPhone, aarzel dan niet om contact op te nemen met leapp of Apple voor hulp en ondersteuning.

Hoe leapp je verder helpt

Bij leapp bieden we niet alleen duurzame (refurbished) Apple-producten die jouw dagelijks leven makkelijker maken, maar we staan ook altijd voor je klaar als je onverhoopt toch vastloopt. In deze blog hebben we je geholpen bij het leegmaken van je iPhone, maar we doen nog veel meer. Onze uitstekende service zorgt ervoor dat je altijd op ons kunt rekenen, of je nu een nieuw apparaat nodig hebt of hulp zoekt bij het gebruik van je huidige iPhone.

Ben je op zoek naar een nieuwe start met een (refurbished) Apple-product? Neem dan eens een kijkje op leapp.nl en ontdek ons uitgebreide aanbod aan iPhones, iPads, MacBooks en meer. Wij wensen je veel succes met het leegmaken van je iPhone en staan voor je klaar als je hulp nodig hebt!

Terug naar blog