Welke refurbished MacBook heb ik nodig in 2023

Welke refurbished MacBook heb ik nodig in 2023

Het nieuwe jaar is alweer begonnen en dat betekent dat de goede voornemers ook weer op beginnen te spelen. Wil jij het nieuwe jaar ingaan met wat nieuwe technologie? Misschien kan een MacBook je bieden wat je zoekt!

Maar de feestdagen waren natuurlijk ook een dure periode. Wil je wat nieuwe technologie, maar ook wat geld besparen? Dat kan, met een refurbished product als alternatief op een nieuwe. Een refurbished apparaat is al eerder gebruikt en is na een opknapbeurt weer zo goed als nieuw. Zo kun je met nieuwe apparatuur ook nog milieubewust 2023 aftrappen.

MacBook Pro vs. MacBook Pro Touchbar

Zeer bekend zijn de modellen MacBook Pro en de MacBook Pro Touchbar. Deze laatste bevat de Touchbar, een aanraakgevoelige strip. Deze strip vervangt de rij met functietoetsen op de MacBook Pro. Er worden steeds andere functies getoond, afhankelijk van de app die je op dat moment gebruikt. De touchbar bevat zelfs een vingerafdrukscanner, waarmee je zonder wachtwoord in kan loggen op accounts of betalingen kunt doen.

Vanaf het najaar van 2021 is Apple gestopt met het produceren van de MacBook Pro Touchbar modellen. Mocht je deze functie toch graag willen, dan is een refurbished product dat hiervoor gemaakt is al zeker ideaal!

De Touchbar is echter niet het enige verschil tussen de twee MacBook Pro modellen. In plaats van een dual-core processor bevat de Touchbar-editie een quad-core processor. Met deze vier kernen zal je processor meer taken tussen de kernen kunnen splitsen, waardoor je MacBook uiteindelijk sneller zal werken. Bovendien heeft de MacBook Pro Touchbar betere graphics en twee extra Thunderbolt 3 poorten, wat simpel gezegd USB-C poorten met een snellere werking zijn.

De MacBook Pro Touchbar kent modellen van 13, 15 en 16 inch, dus qua formaat is er voor verschillende voorkeuren wat te kiezen. Mocht je liever niet met een Touchbar willen werken en het bij de normale functietoetsen willen houden, dan is een MacBook Pro ook een goede optie. Dit model is bovendien goedkoper dan de Touchbar-editie, dus als je wat minder wil uitgeven voor een goede MacBook is de Pro zeker een aanrader.

MacBook Air

Behalve de normale MacBook Pro en de Touchbar-editie hiervan, is de MacBook Air ook een bekend model. Dit is een lichte laptop met bijvoorbeeld edities van 13 inch die je makkelijk mee kan nemen, bedoeld voor het dagelijks werk. Sinds 2008 is de MacBook Air op de markt, met veel verbeteringen die gedaan zijn sinds zijn eerste verschijning.

Binnen de MacBook Air-modellen zitten ook nog wat verschillen. Een voorbeeld hiervan is processor die erin zit. Sommige modellen bevatten een Intel Core i5- of i7-chip, terwijl andere een M1-chip hebben. Deze M1-chips zijn door Apple zelf geproduceerd en kennen enkele voordelen. Zo werken ze sneller dankzij de 8-core integrated graphics processor, hebben ze een betere schermkwaliteit en hebben de MacBooks met deze chip een langere batterijduur. 

Terug naar blog