Laatste update: 15 mei 2024

Beste refurbished MacBook - Topkeuzes bij leapp voor 2023!

beste refurbished macbook

Het Songfestival, de Grand Prix in Zandvoort, het EK voetbal: 2020 belooft een mooi jaar te worden voor Nederland. We hebben goed nieuws: niet alleen voor Nederland, maar ook voor jou! Want dit zijn de beste refurbished MacBooks, iPhones en iPads voor 2020 waarmee jij gegarandeerd een productief en leuk jaar gaat beleven!

De beste MacBook voor je werk

Wat is de beste refurbished MacBook voor jouw werk? Dat ligt er natuurlijk aan. Als jij werkt met zware graphics of wanneer je dikke berekeningen moet uitvoeren, dan is een refurbished MacBook Pro Retina met een krachtige processor, solide videokaart en hoog resolutie-display een must. Hetzelfde geldt overigens voor een iMac met i7-processor, let daarbij alleen op dat een iMac niet is gemaakt om mee te nemen. 

De meeste mensen hebben vooral een laptop nodig voor tekstverwerking, e-mailen, surfen en lichtere applicaties zoals een e-mailclient, Skype, Spotify, Evernote en Slack. In dat geval volstaat de wat lichtere MacBook Air of een wat oudere MacBook Pro zoals de MacBook Pro 13" i5 2.5.

Welke MacBook kies je als student of scholier?

Een (refurbished) MacBook Pro heeft betere specificaties dan een MacBook Air, maar je betaalt er ook een stuk meer voor. Dat roept de vraag op: welke MacBook kun jij het beste nemen als student of scholier om 2020 te kunnen afsluiten met eersteklas cijfers? 

Ook hier geldt: de meeste studenten en scholieren zullen hun MacBook vooral gebruiken voor tekstverwerking, e-mailen, surfen en lichtere applicaties. Dan is een MacBook Air dus de beste keuze. De prijs is beduidend lager dan die van een MacBook Pro, terwijl de extra pk's en premium functionaliteiten van een Pro voor de meeste studenten en scholieren niet nodig zijn. Moet je voor school of je studie zware applicaties zoals Photoshop, Illustrator, InDesign of Final Cut Pro draaien? Dan is een MacBook Pro wel aan te raden. 

Als studieontwijkend gedrag jou niet vreemd is en je wel van een potje gamen houdt, let dan goed op wat we hieronder schrijven over entertainment.

Apple-apparaten voor entertainment

In 2020 ga jij natuurlijk knallen, maar de boog kan niet altijd gespannen zijn. Tijd voor een spelletje! Met een MacBook Air kun je uitstekend uit de voeten met lichtere downloadbare games en alle browsergames. Met een nieuwere MacBook Pro , met name als - ie beschikt over een snelle i7-processor en een goede videokaart- kun je ook nieuwere spellen met heavy graphics spelen. 

Even ontspannen door wat te bingewatchen kan uitstekend thuis op de bank of juist onderweg met een refurbished iPad. Met een iPad Mini heb je een iets minder groot scherm, maar je weet in ieder geval zeker dat 'ie altijd nog wel in je tas past.

Terug naar blog