Welke MacBook moet ik kopen, en waarom?

Welke MacBook moet ik kopen, en waarom?

Het is zover, je hebt besloten dat je een MacBook wil gaan aanschaffen. Maar welke moet jij nou kopen? Wat is de goedkoopste MacBook? Welk model is nou het meest geschikt voor wat jij dagelijks wil doen? In dit artikel gaan wij jou antwoord geven op elk van deze vragen.

Welke MacBook past het beste bij mij?

Ten eerste moeten we een beetje voorkennis hebben over welke modellen MacBooks er nou eigenlijk op de markt zijn momenteel. Bij leapp zijn er momenteel drie verschillende soorten MacBooks te koop:

  • De MacBook 12”
  • De MacBook Air
  • De MacBook Pro

Hieronder zullen we je van elk model een kleine samenvatting geven met de voor jou meest relevante informatie.

De MacBook 12"

De refurbished MacBook 12” van leapp is een mooi instapmodel voor veel gebruikers die voor het eerst een MacBook kopen. Het is een ietwat ongebruikelijk model MacBook, aangezien Apple zichzelf normaal beperkt tot 13”, 15” en 16” modellen. In 2017 hebben ze echter ook deze 12” versie op de markt gebracht, om de relatief lichte gebruiker goed van dienst te kunnen zijn. Met zijn dual core processor en 8GB RAM-geheugen is de MacBook namelijk snel genoeg om meerdere programma’s tegelijkertijd te runnen. Deze laptop is perfect voor gebruikers die niet heel veel meer doen dan internetten, Netflix kijken en simpele taken uitvoeren. Gebruik jij je laptop dus vooral om te e-mailen en YouTube te kijken? Dan is dit lichtgewicht misschien wel iets voor jou! Deze MacBook weegt namelijk nog geen kilo en kan daarnaast tot wel 12 uur lang gebruikt worden voordat je hem op hoeft te laden! 


Voor mensen die niet al te veel geld willen uitgeven aan een goede, gebruiksvriendelijke notebook is een refurbished MacBook 12” van leapp de perfecte uitkomst. Deze kan je namelijk bij leapp refurbished kopen, wat betekent dat de MacBook bezig is aan zijn tweede leven. Hiermee help je zowel het milieu als je eigen bankrekening een handje!

De MacBook Air

Van de MacBook Air zijn er verschillende modellen op de markt. Zo kan je bij leapp het nieuwste van het nieuwste halen, namelijk de MacBook Air met Apple’s geheel eigen M1-chip. Maar je kan ook gaan voor een wat ouder model, bijvoorbeeld deze refurbished MacBook met een Intel Core i7 processor uit 2017. Maar wanneer zou je nou een MacBook Air moeten kopen? Omdat de MacBook Air in zoveel verschillende varianten beschikbaar is, is er altijd wel een model dat perfect bij jou past! Ben jij bijvoorbeeld student en wil je je scriptie kunnen schrijven? Dan is een instapmodel MacBook Air, zoals deze, zeker genoeg voor jou! Ben je meer bezig met video- of fotobewerking? Bekijk dan eens de nieuwste MacBook Air met Apple’s geheel eigen M1-chip.

Wil jij niet te veel geld kwijt zijn voor je nieuwe MacBook Air? Kijk dan eens bij leapp voor een refurbished model. Al onze MacBooks werken nog perfect en zijn perfect voor een tweede leven. Door refurbished te kopen help jij de aarde en je portemonnee een handje.

De MacBook Pro

Voor de echt zware gebruikers heeft Apple ook nog haar vlaggenschip-model, namelijk de MacBook Pro. Ook dit model MacBook is momenteel beschikbaar bij leapp in veel verschillende uitvoeringen. Zo heb je bijvoorbeeld modellen met een i5-processor, maar ook de allernieuwste modellen met een i7-processor en 1 TB aan opslagcapaciteit. Maar is de MacBook Pro ook iets voor jou? Als jij echt het maximale uit een laptop wil halen, dan is de MacBook Pro de perfecte notebook voor jou. Deze MacBooks hebben namelijk nergens moeite mee. Van het renderen van meerdere videobestanden tegelijkertijd tot het produceren van je eigen muziek, de MacBook Pro kan het allemaal. Dankzij de ontzettend snelle SSD-opslag in elk model zal je ook nooit meer hoeven wachten tot al je grootste bestanden geladen zijn. 


De aanschaf van een MacBook Pro kan erg prijzig zijn. Gelukkig helpen we je daar bij leapp graag een handje bij. Bij leapp kan je namelijk een refurbished MacBook Pro kopen, dat kan je een flinke som geld schelen. Daarnaast help je door het kopen van een refurbished product ook de aarde een handje en krijg je er een perfect werkende laptop voor terug!

Hoe duur is een MacBook?

Misschien voor veel mensen wel de allerbelangrijkste vraag: hoe duur is een MacBook? Hieronder hebben we een handig overzicht gemaakt zodat jij snel kan zien wat je betaalt voor een MacBook bij leapp.

Model Bij leapp vanaf
MacBook 12” Dual Core M3 Tussen €750 en €1000
MacBook Air 11” Dual Core i5 Tussen €500 en €700
MacBook Air 13” Dual Core i5 Tussen €500 en €850
MacBook Air 13” Dual Core i7 Tussen €650 en €900
MacBook Pro 13” Dual Core i5 Tussen €700 en €1500
MacBook Pro 15” Quad Core i7 Tussen €800 en €1600
MacBook Pro TouchBar 13” Dual Core i5 Tussen €800 en €1200
MacBook Pro TouchBar 13” Quad Core i5 Tussen €1500 en €1700
MacBook Pro TouchBar 13” Quad Core i7 Tussen €1600 en €2000
MacBook Pro TouchBar 15” Quad Core i7 Tussen €1700 en €2000
MacBook Pro TouchBar 15” Octa Core i9 Tussen €2300 en €2500

 

Zoals je in het overzicht hierboven ziet kan je dus al een MacBook Air hebben voor minder dan €500! Wie zei dat een MacBook duur moest zijn? Dit betekent dus dat je voor nog geen €500 een geweldig instapmodel MacBook hebt, perfect voor je dagelijkse bezigheden zoals e-mailen en Netflix kijken.


Heb je naar aanleiding van dit artikel nog steeds vragen over welke MacBook het beste bij jou past? Dat begrijpen wij best, je koopt tenslotte niet elke dag een nieuwe MacBook. Neem vooral eens contact op met onze klantenservice, zij staan altijd klaar om jou te helpen bij je keuze! Terug naar blog