Garantie op refurbished producten

Garantievoorwaarden

Zoals in de tabel hieronder weergegeven beschikken particuliere aankopen bij leapp over 2 jaar garantie. Dit geldt voor zowel refurbished als nieuw. Zakelijke orders hebben op refurbished producten 2 jaar garantie en op nieuwe producten 1 jaar.

 

Refurbished

Nieuw

Particulier

24 maanden

24 maanden

Zakelijk

24 maanden

12 maanden

Het opgegeven garantietermijn van 12 of 24 maanden is gebasseerd op normaal gebruik. Indien er zich binnen deze periode een defect voordoet dat binnen onze garantie valt heb je recht op gratis reparatie of een vervangend product wanneer reparatie niet mogelijk is.

Het verzenden van je toestel naar leapp is voor eigen kosten. Wij sturen het kosteloos na de reparatie weer retour.

Voordat je een iPhone of iPad opstuurt, is het belangrijk dat je je Apple ID / Find my iPhone uitschakelt.

Hoe je de Apple ID / Find my iPhone uitschakelt staat hier beschreven.

Let op: leapp is niet verantwoordelijk voor dataverlies en/of herinstallatiekosten van je software; zorg ervoor dat je een back-up van je gegevens maakt.

Problemen met onderstaande zaken vallen onder de garantie:

 •  Microfoon / luidspreker (met uitzondering van stof- of vochtschade); 
 •  WiFi en problemen met netwerkverbinding;
 •  Problemen met het logicboard;
 •  Touchscreen (wanneer deze gedeeltelijk of helemaal niet meer functioneert); Knoppen op het device;
 •  Accu/batterij (bij snel leeglopen of warm worden)*

De accu’s in alle iPhones hebben bij uitlevering een minimale capaciteit van 85%. Indien je van mening bent dat de batterij naar verloop van tijd ‘snel’ leegloopt, dan wordt deze gratis vervangen indien binnen de garantietermijn de capaciteit is teruggelopen naar minder dan 70% van de originele laadcapaciteit. De accu’s in de MacBooks hebben bij uitlevering een minimale capaciteit van 80%. 

**Het kan zijn dat de reparatiekosten van jouw toestel hoger uitvallen dan de waarde van het toestel. In dat geval zullen we je toestel omruilen voor een soortgelijk model. Mocht dit type model niet meer leverbaar zijn, dan zullen we overgaan tot een regeling op teruggave van een (deel) van het aankoopbedrag of een korting op een nieuwe aankoop. In het laatste geval betreft dit een nieuwe aankoop waarbij je opnieuw garantie krijgt op je nieuwe toestel. 

Bij een omruil zal de garantie altijd doorlopen op de eerste, originele aankoopdatum.**

**Wanneer het toestel na een derde reparatiepoging aan hetzelfde euvel wederom defect is binnen de garantieperiode, zullen we het toestel omruilen voor een vervangend exemplaar. Mocht dit type model niet meer leverbaar zijn, dan zullen we overgaan tot een regeling op teruggave van een (deel) van het aankoopbedrag of een korting op een nieuwe aankoop. In het laatste geval betreft dit een nieuwe aankoop waarbij je opnieuw garantie krijgt op je nieuwe toestel. ** 

 

Wat valt er buiten de garantie?

Bij schade aan het toestel wat veroorzaakt is als gevolg van val-, stoot- of vochtschade, zullen wij de kosten van reparatie aan het toestel volledig doorberekenen aan de klant. Na de reparatie zal de garantie op het toestel weer worden hervat.

De garantie vervalt volledig bij toepassing van illegale software zonder het merk van de fabrikant.

 • Mankementen na de garantieperiode van 1-2 jaar;
 • Dataverlies en/of herinstallatiekosten software; - vochtschade;
 • Schade aan het scherm;
 • Touch ID / vingerafdruk scanner;
 • Diefstal;
 • Valschade;
 • Stootschade;
 • Drukschade;
 • Iedere andere vorm van zelf of door een ander aangerichte schade;
 • Stofschade;
 • Loslatende coating bij Retina Macbook schermen;
 • Refurbished iPhone 7 (Plus) / iPhone 8 (Plus) (en hoger) toestellen zijn niet per definitie waterdicht en geven wij dus géén garantie op de waterdichtheid
 • maximaal 3 dode pixels;
 • shadow LCD (MB en iMac);
 • verkleuring scherm iPhone;
 • gebroken simkaartlezer;
 • gebogen toestel;
 • gebroken cameralens;
 • Beschadigde of vieze laadconnector;
 • Gebogen toestellen;
 • Gebroken simkaartlezer;
 • Gebroken cameralens;
 • Beschadigde of vieze laadconnector;
 • Loszittende onderdelen hoofdtelefoon aansluiting / AUX Flex;
 • Bij iPhone 7 (Plus) / iPhone 8 (Plus) toestellen is de homebutton niet te repareren, dus geven wij geen garantie op de homebutton. 

*Als je een onderzoek en/of reparatie en/of technische aanpassing (bijvoorbeeld het vervangen van een accu en/of glasplaat of onderzoek) laat uitvoeren door een andere partij, vervalt de gehele garantie op het product. 

*Wanneer er een reparatie wordt uitgevoerd aan je iPhone, kan het zijn dat de functionaliteit van het touch ID / vingerscan / face ID komt te vervallen. Het touch ID en face ID valt hierdoor buiten de garantie.

* Heb je je refurbished iPhone na 15 maart 2019 gekocht, dan krijg je maar liefst 24 maanden garantie op de accu van de iPhone. 

Bovenstaande voorwaarden zijn voor iPhones van toepassing per 15 maart 2019!

** Heb je je MacBook of iPad vóór 12 december 2019 gekocht, dan heb je 12 maanden garantie op de accu. Na deze datum heb je 24 maanden garantie op de accu.

 

Kan ik de garantie uitbreiden?

Je ontvangt bij leapp standaard de uitgebreidste garantie! Wij staan volledig achter de kwaliteit van ons product. Daarom krijg je standaard 2 jaar garantie op refurbished, zonder extra kosten, met uitzondering van accessoires, daarop geldt 1 jaar garantie. Op zakelijke orders geldt 2 jaar garantie op refurbished en 1 jaar op nieuw. 

Mocht je dit toch niet voldoende vinden, dan bieden wij ook nog leapp Safe.
Verzeker je Apple device voor een klein bedrag per maand tegen onder andere val-, stoot- en waterschade. 

 

Je leapp product ter reparatie aanbieden

Optie 1: Zelf opsturen

Meld je reparatie onder vermelding van het leapp ordernummer aan bij onze klantenservice via [email protected]

Beschrijf in de mail de klacht van het defect en verwijder ook de Apple ID van het toestel. Het is ook mogelijk om via iCloud.com het toestel los te koppelen van je Apple ID. 

Als het Apple ID van het toestel is kunnen we het aanmelden voor reparatie. Je ontvangt dan zo spoedig mogelijk een bericht van ons terug waarin vermeld staat op welke manier je je toestel ter reparatie kunt opsturen samen met de documentatie die bij de zending mee gestuurd dient te worden.  

 Let op: je kunt alleen je toestel ter reparatie aanbieden als het Apple ID is verwijderd. Zorg dat je je wachtwoord van je Apple ID bij de hand hebt! 

 

Hoe lang duurt een reparatie?

Wanneer je reparatie binnenkomt op onze technische dienst duurt het in meeste gevallen 14 werkdagen om de reparatie te behandelen. Mocht je na 14 dagen nog geen status update hebben mogen ontvangen dan kun je contact opnemen met [email protected] 

MacBooks en iMacs duren gemiddeld 1 - 2 weken langer dan de overige reparaties

 

Mijn adapter van mijn iPad/iPhone/MacBook werkt niet?

Bij leapp ontvang je één jaar garantie op de adapter en laadkabel van je iPad en MacBook*. Kabelbreuk is uitgesloten van de garantie.

Heb je problemen met de de laadset, dan helpen wij je graag in de winkel of kun je contact opnemen met onze klantenservice via [email protected]

* Heb jij je iPhone of iPad na 15 maart 2019 gekocht dan ontvang je twee jaar garantie op de adapter en laadkabel. Heb jij je Macbook na 12 december 2019 gekocht dan ontvang je twee jaar garantie op de oplader. Hiervoor gelden namelijk andere garantievoorwaarden.

Lees hier meer over ons refurbished keurmerk

 

Heb ik garantie op mijn accu?

Wanneer de accu van je iPad of MacBook binnenéén jaar een probleem geeft, zullen wij deze binnen de voorwaarden van de garantie kosteloos vervangen. 

Heb je je iPhone of iPad na 15 maart 2019 gekocht? Dan heb je 24 maanden garantie op de accu! 

Heb je je Macbook na 12 december 2019 gekocht? Dan heb je 24 maanden garantie op de accu! 

 

Welke garantie krijg ik op accessoires?

Voor garantie op accessoires geldt een andere termijn dan op de devices zelf. Bij leapp heb je standaard 12 maanden garantie op de accessoires, gerekend vanaf de aankoopdatum. Indien de producten binnen die periode een defect vertonen en er geen val-, stoot- of waterschade is, wordt het accessoire kosteloos gerepareerd of omgeruild.

 

Welke garantie krijg ik op reparaties?

Op onze betaalde reparaties geven wij 3 maanden garantie.
Schade of defecten ontstaan door toedoen van de gebruiker vallen buiten de garantie. Hieronder valt onder andere vochtschade, schade aan de glasplaat, valschade en iedere andere vorm van zelf aangerichte schade. 

Laat je nog een andere reparatie en/of technische aanpassing uitvoeren door derden? Dan vervalt de originele productgarantie en de garantie op de reparatie.

Wanneer je je toestel binnen de garantie laat repareren bij leapp, loopt de garantie op het toestel natuurlijk gewoon door vanaf de originele aankoopdatum.

Meer informatie over wat er niet onder garantie valt vind je hier

 

Ik heb een leapp iPhone met Simpel abonnement gekocht

Op iPhones verkocht in combinatie met een Simpel abonnement geven wij standaard 12 maanden carry-in garantie op de hardware, de accu en de lader. Uiteraard is val-, stoot en vochtschade uitgesloten op de garantie. Wanneer er binnen deze periode iets defect is aan de iPhone, dan lossen wij dit voor je op. 

Wanneer je een reparatie en/of technische aanpassing (bijvoorbeeld het vervangen van een accu en/of glasplaat) laat uitvoeren door een andere partij dan leapp vervalt de garantie.

 

Garantievoorwaarden

Zoals in de tabel hieronder weergegeven beschikken particuliere aankopen bij leapp over 2 jaar garantie. Dit geldt voor zowel refurbished als nieuw. Zakelijke orders hebben op refurbished producten 2 jaar garantie en op nieuwe producten 1 jaar.

 

Refurbished

Nieuw

Particulier

24 maanden

24 maanden

Zakelijk

24 maanden

12 maanden

Het opgegeven garantietermijn van 12 of 24 maanden is gebasseerd op normaal gebruik. Indien er zich binnen deze periode een defect voordoet dat binnen onze garantie valt heb je recht op gratis reparatie of een vervangend product wanneer reparatie niet mogelijk is.

Het verzenden van je toestel naar leapp is voor eigen kosten. Wij sturen het kosteloos na de reparatie weer retour.

Voordat je een iPhone of iPad opstuurt, is het belangrijk dat je je Apple ID / Find my iPhone uitschakelt.

Hoe je de Apple ID / Find my iPhone uitschakelt staat hier beschreven.

Let op: leapp is niet verantwoordelijk voor dataverlies en/of herinstallatiekosten van je software; zorg ervoor dat je een back-up van je gegevens maakt.

Problemen met onderstaande zaken vallen onder de garantie:

 •  Microfoon / luidspreker (met uitzondering van stof- of vochtschade); 
 •  WiFi en problemen met netwerkverbinding;
 •  Problemen met het logicboard;
 •  Touchscreen (wanneer deze gedeeltelijk of helemaal niet meer functioneert); Knoppen op het device;
 •  Accu/batterij (bij snel leeglopen of warm worden)*

De accu’s in alle iPhones hebben bij uitlevering een minimale capaciteit van 85%. Indien je van mening bent dat de batterij naar verloop van tijd ‘snel’ leegloopt, dan wordt deze gratis vervangen indien binnen de garantietermijn de capaciteit is teruggelopen naar minder dan 70% van de originele laadcapaciteit. De accu’s in de MacBooks hebben bij uitlevering een minimale capaciteit van 80%. 

**Het kan zijn dat de reparatiekosten van jouw toestel hoger uitvallen dan de waarde van het toestel. In dat geval zullen we je toestel omruilen voor een soortgelijk model. Mocht dit type model niet meer leverbaar zijn, dan zullen we overgaan tot een regeling op teruggave van een (deel) van het aankoopbedrag of een korting op een nieuwe aankoop. In het laatste geval betreft dit een nieuwe aankoop waarbij je opnieuw garantie krijgt op je nieuwe toestel. 

Bij een omruil zal de garantie altijd doorlopen op de eerste, originele aankoopdatum.**

**Wanneer het toestel na een derde reparatiepoging aan hetzelfde euvel wederom defect is binnen de garantieperiode, zullen we het toestel omruilen voor een vervangend exemplaar. Mocht dit type model niet meer leverbaar zijn, dan zullen we overgaan tot een regeling op teruggave van een (deel) van het aankoopbedrag of een korting op een nieuwe aankoop. In het laatste geval betreft dit een nieuwe aankoop waarbij je opnieuw garantie krijgt op je nieuwe toestel. ** 

 

Wat valt er buiten de garantie?

Bij schade aan het toestel wat veroorzaakt is als gevolg van val-, stoot- of vochtschade, zullen wij de kosten van reparatie aan het toestel volledig doorberekenen aan de klant. Na de reparatie zal de garantie op het toestel weer worden hervat.

De garantie vervalt volledig bij toepassing van illegale software zonder het merk van de fabrikant.

 • Mankementen na de garantieperiode van 1-2 jaar;
 • Dataverlies en/of herinstallatiekosten software; - vochtschade;
 • Schade aan het scherm;
 • Touch ID / vingerafdruk scanner;
 • Diefstal;
 • Valschade;
 • Stootschade;
 • Drukschade;
 • Iedere andere vorm van zelf of door een ander aangerichte schade;
 • Stofschade;
 • Loslatende coating bij Retina Macbook schermen;
 • Refurbished iPhone 7 (Plus) / iPhone 8 (Plus) (en hoger) toestellen zijn niet per definitie waterdicht en geven wij dus géén garantie op de waterdichtheid
 • maximaal 3 dode pixels;
 • shadow LCD (MB en iMac);
 • verkleuring scherm iPhone;
 • gebroken simkaartlezer;
 • gebogen toestel;
 • gebroken cameralens;
 • Beschadigde of vieze laadconnector;
 • Gebogen toestellen;
 • Gebroken simkaartlezer;
 • Gebroken cameralens;
 • Beschadigde of vieze laadconnector;
 • Loszittende onderdelen hoofdtelefoon aansluiting / AUX Flex;
 • Bij iPhone 7 (Plus) / iPhone 8 (Plus) toestellen is de homebutton niet te repareren, dus geven wij geen garantie op de homebutton. 

*Als je een onderzoek en/of reparatie en/of technische aanpassing (bijvoorbeeld het vervangen van een accu en/of glasplaat of onderzoek) laat uitvoeren door een andere partij, vervalt de gehele garantie op het product. 

*Wanneer er een reparatie wordt uitgevoerd aan je iPhone, kan het zijn dat de functionaliteit van het touch ID / vingerscan / face ID komt te vervallen. Het touch ID en face ID valt hierdoor buiten de garantie.

* Heb je je refurbished iPhone na 15 maart 2019 gekocht, dan krijg je maar liefst 24 maanden garantie op de accu van de iPhone. 

Bovenstaande voorwaarden zijn voor iPhones van toepassing per 15 maart 2019!

** Heb je je MacBook of iPad vóór 12 december 2019 gekocht, dan heb je 12 maanden garantie op de accu. Na deze datum heb je 24 maanden garantie op de accu.

 

Kan ik de garantie uitbreiden?

Je ontvangt bij leapp standaard de uitgebreidste garantie! Wij staan volledig achter de kwaliteit van ons product. Daarom krijg je standaard 2 jaar garantie op refurbished, zonder extra kosten, met uitzondering van accessoires, daarop geldt 1 jaar garantie. Op zakelijke orders geldt 2 jaar garantie op refurbished en 1 jaar op nieuw. 

Mocht je dit toch niet voldoende vinden, dan bieden wij ook nog leapp Safe.
Verzeker je Apple device voor een klein bedrag per maand tegen onder andere val-, stoot- en waterschade. 

 

Je leapp product ter reparatie aanbieden

Optie 1: Zelf opsturen

Meld je reparatie onder vermelding van het leapp ordernummer aan bij onze klantenservice via [email protected]

Beschrijf in de mail de klacht van het defect en verwijder ook de Apple ID van het toestel. Het is ook mogelijk om via iCloud.com het toestel los te koppelen van je Apple ID. 

Als het Apple ID van het toestel is kunnen we het aanmelden voor reparatie. Je ontvangt dan zo spoedig mogelijk een bericht van ons terug waarin vermeld staat op welke manier je je toestel ter reparatie kunt opsturen samen met de documentatie die bij de zending mee gestuurd dient te worden.  

 Let op: je kunt alleen je toestel ter reparatie aanbieden als het Apple ID is verwijderd. Zorg dat je je wachtwoord van je Apple ID bij de hand hebt! 

 

Hoe lang duurt een reparatie?

Wanneer je reparatie binnenkomt op onze technische dienst duurt het in meeste gevallen 14 werkdagen om de reparatie te behandelen. Mocht je na 14 dagen nog geen status update hebben mogen ontvangen dan kun je contact opnemen met [email protected] 

MacBooks en iMacs duren gemiddeld 1 - 2 weken langer dan de overige reparaties

 

Mijn adapter van mijn iPad/iPhone/MacBook werkt niet?

Bij leapp ontvang je één jaar garantie op de adapter en laadkabel van je iPad en MacBook*. Kabelbreuk is uitgesloten van de garantie.

Heb je problemen met de de laadset, dan helpen wij je graag in de winkel of kun je contact opnemen met onze klantenservice via [email protected]

* Heb jij je iPhone of iPad na 15 maart 2019 gekocht dan ontvang je twee jaar garantie op de adapter en laadkabel. Heb jij je Macbook na 12 december 2019 gekocht dan ontvang je twee jaar garantie op de oplader. Hiervoor gelden namelijk andere garantievoorwaarden.

Lees hier meer over ons refurbished keurmerk

 

Heb ik garantie op mijn accu?

Wanneer de accu van je iPad of MacBook binnenéén jaar een probleem geeft, zullen wij deze binnen de voorwaarden van de garantie kosteloos vervangen. 

Heb je je iPhone of iPad na 15 maart 2019 gekocht? Dan heb je 24 maanden garantie op de accu! 

Heb je je Macbook na 12 december 2019 gekocht? Dan heb je 24 maanden garantie op de accu! 

 

Welke garantie krijg ik op accessoires?

Voor garantie op accessoires geldt een andere termijn dan op de devices zelf. Bij leapp heb je standaard 12 maanden garantie op de accessoires, gerekend vanaf de aankoopdatum. Indien de producten binnen die periode een defect vertonen en er geen val-, stoot- of waterschade is, wordt het accessoire kosteloos gerepareerd of omgeruild.

 

Welke garantie krijg ik op reparaties?

Op onze betaalde reparaties geven wij 3 maanden garantie.
Schade of defecten ontstaan door toedoen van de gebruiker vallen buiten de garantie. Hieronder valt onder andere vochtschade, schade aan de glasplaat, valschade en iedere andere vorm van zelf aangerichte schade. 

Laat je nog een andere reparatie en/of technische aanpassing uitvoeren door derden? Dan vervalt de originele productgarantie en de garantie op de reparatie.

Wanneer je je toestel binnen de garantie laat repareren bij leapp, loopt de garantie op het toestel natuurlijk gewoon door vanaf de originele aankoopdatum.

Meer informatie over wat er niet onder garantie valt vind je hier

 

Ik heb een leapp iPhone met Simpel abonnement gekocht

Op iPhones verkocht in combinatie met een Simpel abonnement geven wij standaard 12 maanden carry-in garantie op de hardware, de accu en de lader. Uiteraard is val-, stoot en vochtschade uitgesloten op de garantie. Wanneer er binnen deze periode iets defect is aan de iPhone, dan lossen wij dit voor je op. 

Wanneer je een reparatie en/of technische aanpassing (bijvoorbeeld het vervangen van een accu en/of glasplaat) laat uitvoeren door een andere partij dan leapp vervalt de garantie.