Laatste update: 15 juni 2024

Scherm MacBook schoonmaken: Effectieve Tips van leapp!

scherm macbook schoonmaken

Hoe zuinig je ook op je MacBook bent, de kans is groot dat het scherm op een gegeven moment vuil wordt. Vingervlekken, stof en andere deeltjes kunnen zich met verloop van tijd ophopen. Om de kwaliteit van je beeldscherm zo hoog mogelijk te houden, is het van groot belang om deze eens in de zoveel tijd schoon te maken. Maar dit wil je natuurlijk wel op een veilige en zorgvuldige manier doen waarbij je de MacBook niet beschadigt.

Stappenplan voor het schoonmaken van je MacBook scherm

 • Schakel de laptop uit en zorg dat alle kabels en externe apparaten van de laptop losgekoppeld zijn.
 • Vervolgens gebruik je een schone pluisvrije doek om overtollig stof van het scherm af te vegen.
 • Als er zich nog steeds vlekken op het scherm bevinden kan je de doek ook vochtig maken om daarmee het scherm te wassen. Let op dat je nooit direct vloeistof op het scherm spuit, dit kan de MacBook beschadigen.
 • Zorg dat de laptop helemaal droog is voordat je hem weer aan zet.

Enkele tips bij het schoonmaken van je MacBook scherm

 • Gebruik een zachte, pluisvrije doek. Keukenpapier en overige stoffen kunnen namelijk een schurende werking hebben en daarmee het scherm permanent beschadigen.
 • Zorg dat er geen vocht in openingen doordringt.
 • Koppel alle externe kabels los.
 • Wrijf niet overmatig lang over het scherm. Dit kan beschadigingen veroorzaken.
 • Gebruik geen reinigingsmiddelen die alcohol, ammoniak of schurende ingrediënten bevatten, omdat deze het scherm kunnen beschadigen.
 • Wrijf zachtjes in een cirkelvormige beweging, beginnend in een hoek en werkend naar het midden van het scherm.

Tips en trucs voor het verwijderen van hardnekkige vlekken

 • Voor olie- of vetvlekken, probeer een beetje afwasmiddel gemengd met water. Zorg ervoor dat je de doek goed uitwringt, zodat hij alleen vochtig is en niet nat.
 • Voor inktvlekken, probeer een beetje isopropylalcohol op een wattenstaafje. Wrijf zachtjes over de vlek en veeg het daarna schoon met een droge doek.
 • Voor hardnekkige stofdeeltjes die vastzitten in de randen van het scherm, probeer een zachte tandenborstel of een blikje perslucht.

Bij leapp begrijpen we dat je MacBook meer is dan alleen een apparaat - het is een essentieel onderdeel van je dagelijkse leven. Daarom willen we je helpen om het in topconditie te houden. We bieden gedetailleerde instructies over hoe je je MacBook scherm veilig kunt schoonmaken, adviseren over welke schoonmaakproducten veilig zijn om te gebruiken, en geven je tips en trucs om hardnekkige vlekken en vuil te verwijderen. Dus neem de tijd om je MacBook scherm regelmatig schoon te maken - je MacBook (en je ogen) zullen je dankbaar zijn!

Hoe leapp je verder kan helpen

Bij leapp zijn we gepassioneerd over Apple producten en we willen je helpen om het meeste uit je MacBook te halen. We bieden niet alleen duurzame (refurbished) Apple producten die je dagelijks leven makkelijker maken, maar we ondersteunen je ook als je onverhoopt toch vastloopt (zoals in deze blog).

We zijn trots op onze uitstekende service en we staan altijd klaar om je te helpen. Dus of je nu een nieuwe MacBook nodig hebt, of gewoon wat advies over hoe je je huidige apparaat kunt onderhouden, we zijn er voor je.

Klaar om je MacBook ervaring naar een hoger niveau te tillen? Bekijk dan onze selectie van refurbished MacBooks en ontdek hoe leapp je kan helpen om meer te doen met minder.

Terug naar blog