Laatste update: 15 mei 2024

Kopieren Plakken MacBook: Snel en Slim met leapp's Gids

kopieren plakken macbook

Als je een nieuwe MacBook-gebruiker bent of gewoon efficiënter wilt werken met je MacBook, zul je snel ontdekken dat het kopiëren en plakken van tekst een van de meest gebruikte functies is. Het is een eenvoudige taak die we vaak over het hoofd zien, maar het kan een grote invloed hebben op je productiviteit. Het kan frustrerend zijn om te worstelen met het vinden van de juiste sneltoetsen of om tijd te verliezen door handmatig tekst te kopiëren en te plakken. Maar maak je geen zorgen, wij bij leapp zijn hier om je te helpen.


Hoe kan leapp je helpen?

Bij leapp willen we dat je het meeste uit je MacBook haalt. Daarom hebben we deze gids samengesteld om je te helpen met het kopiëren en plakken op je MacBook. We geven je duidelijke en eenvoudige instructies, tips en trucs voor het gebruik van sneltoetsen en andere handige functies. We zullen je zelfs aanbevelingen geven voor het gebruik van externe tools of apps die het kopiëren en plakken kunnen vergemakkelijken.

Oplossingen voor het kopiëren en plakken op een MacBook

Het kopiëren en plakken op een MacBook hoeft geen frustrerende ervaring te zijn. Met de juiste kennis en tools kan het een naadloos onderdeel van je workflow worden.

Gebruik sneltoetsen

  • Als eerste hebben we de combinatie Command + C, het 'kopieren'-commando. Hiermee kun je alles wat je selecteert op je scherm direct kopiëren. Het is een eenvoudige maar effectieve methode om informatie te verplaatsen van de ene plek naar de andere.

  • Als tweede hebben we Command + X, het 'knippen'-commando. Dit commando is handig als je iets wilt verwijderen of verplaatsen. In plaats van eerst te kopiëren en dan te verwijderen, kun je het direct verwijderen met deze commando.

  • Vervolgens hebben we Command + V, het 'plakken'-commando. Met dit commando kun je alles wat je al hebt gekopieerd in een ander document plakken. Dit is een handige manier om informatie van document naar document te verplaatsen.

  • Verder hebben we Command + A, het 'selecteer alles'-commando. Dit commando kun je gebruiken om alles in een document te selecteren. Dit kan zeer handig zijn als je snel een hele pagina wilt selecteren.

Alternatieve manieren op te koperen en plakken


  1. Maak gebruik van de rechtermuisknop: Als je een muis gebruikt, kun je met de rechtermuisknop op de geselecteerde tekst klikken en kiezen voor 'Kopieer' of 'Plak'.
  2. Gebruik het Edit-menu: Je kunt ook naar het Edit-menu gaan in de menubalk bovenaan je scherm en kiezen voor 'Kopieer' of 'Plak'.
  3. Gebruik de Touch Bar: Als je MacBook een Touch Bar heeft, kun je deze gebruiken om te kopiëren en plakken. Selecteer gewoon de tekst die je wilt kopiëren, tik op de 'Kopieer'-knop op de Touch Bar, selecteer waar je de tekst wilt plakken en tik op de 'Plak'-knop.
  4. Gebruik externe tools of apps: Er zijn verschillende tools en apps beschikbaar die het kopiëren en plakken op een MacBook kunnen vergemakkelijken. Deze tools kunnen je helpen om meerdere items te kopiëren en plakken, om te kopiëren en plakken tussen verschillende apparaten, en om je gekopieerde items te beheren.

Hoe leapp je verder helpt?

Bij leapp willen we dat je geniet van je MacBook en alles wat het te bieden heeft. We begrijpen dat het leren van nieuwe functies en sneltoetsen overweldigend kan zijn, maar we zijn er om je te helpen. We kunnen je begeleiden in het gebruik van sneltoetsen en andere handige functies, en we kunnen je adviseren over welke externe tools of apps je kunt gebruiken om je werkproces te verbeteren. Bovendien biedt leapp duurzame (refurbished) Apple-producten die je dagelijks leven makkelijker maken. Als je onverhoopt toch vastloopt, zoals bij het kopiëren en plakken, staan we klaar om je te ondersteunen. Onze uitstekende service is slechts een van de vele redenen waarom klanten voor leapp kiezen. Dus waar wacht je nog op? Ontdek de wereld van Apple en verbeter je workflow met leapp. Bekijk onze producten op leapp.nl en ontdek hoe we je kunnen helpen om het meeste uit je MacBook te halen.
Terug naar blog