Laatste update: 27 augustus 2023

Een iMac, is dat wat voor mij?

wat is een imac

Veel mensen zoals jij en ik hebben kennisgemaakt met Apple, doordat we een iPhone of iPad in gebruik (gehad) hebben en daar in de regel tevreden over zijn. Vaak wordt ook de aanschaf van een 'computer' van Apple overwogen. Daarbij is de keuze te maken uit een MacBook familie of een iMac. Wat wij zien is dat voor veel mensen een MacBook de logische keuze is, vanwege alle voordelen die een Apple device te bieden heeft en dat 'ie ook nog eens in een handig draagbaar laptop-formaat komt.

Maar... Soms is een iMac het overwegen waard! Ten eerste: Wat is een iMac eigenlijk? De Apple iMac is een alles-in-één computer binnen de Mac familie. De enige draad die je echt nodig hebt, is die naar het stopcontact. Voor de rest zit alles ingebouwd! Behalve een toetsenbord en muis dan, maar die is draadloos aan te sluiten.

Een iMac ziet eruit als een mooi vormgegeven beeldscherm, waar de hardware (processor, geheugen, opslag) in is verwerkt. Dat maakt de iMac geschikt om 'm neer te zetten op een plaats waar 'ie mag opvallen. In de woonkamer, je keuken of thuiskantoor. Maar laat dat een bijvangst zijn. 

Een iMac is interessant voor jou als...

...je meer rekenkracht nodig hebt dan een MacBook of laptop kan bieden, bijvoorbeeld voor het bewerken van video's, muziek of grote datasets

In de meeste iMacs zit een extra krachtige processor of een aparte videokaart die meer rekenkracht kan bieden dan een MacBook of laptop. MacBooks en laptops zijn gemaakt in een balans tussen energieverbruik, prestatie en koeling. Een iMac heeft 'de prestatie' op nummer 1 staan en hoeft minder rekening te houden met de traditionele "laptop overwegingen".

...je op zoek bent naar een extra groot scherm met hoge resolutie

iMacs worden geleverd met grote schermen; bijvoorbeeld 21,5 inch of zelfs 27 inch. Vergelijk dat met een MacBook: Die is te krijgen in de variaties 13, 15 en 16 inch. Ideaal voor situaties waarbij je elke vierkante pixel nodig hebt om je video-edit-timeline of spreadsheets te kunnen bewerken.

...je een eyecatcher zoekt in je interieur

Niet helemaal het juiste argument, maar een iMac is gewoon mooi! Niet alleen om mee te werken, maar ook om naar te kijken. En voor een designstuk hoeft niemand zich te schamen, toch?

...meerdere huisgenoten gebruik willen maken van een Mac

Een MacBook is, net als een iPhone toch best wel een persoonlijk device. Meer kwetsbaar als iedereen zomaar het scherm openklapt, aanraakt, met vettige vingers op het toetsenbord zit. Eigenlijk gewoon geen goed idee. Een iMac lost dat op, doordat het toetsenbord los (en daarmee goed schoon te maken) is, de glasplaat voor het scherm een betere bescherming geeft tegen het aanwijzen en de opslagcapaciteit (vroeger ook wel de harde schijf genoemd) meer dan voldoende is om meerdere gebruikers te kunnen voorzien. Uiteraard is er per gebruiker een apart account aan te maken. Handig!

Dus, als je op zoek bent naar een Mac, overweeg dan ook eens een iMac.

Bestel 'm hier inclusief toetsenbord en muis!

 
Terug naar blog

Mooie producten bij Een iMac, is dat wat voor mij?

Een betrouwbaar en duurzaam Apple-avontuur met Leapp

Leapp levert duurzame (refurbished) Apple producten die jouw dagelijkse leven makkelijker maken. Daarbij ondersteunen we je als je onverhoopt toch vastloopt, zoals met inloggen op iCloud. Je kunt bij ons terecht voor de beste service en producten voor een aantrekkelijke prijs. 

Dankzij een opknapbeurt van onze experts en twee jaar garantie weet
je zeker dat je zorgeloos van je MacBook, iPhone of iPad kunt genieten.  

Samen zorgen we voor een veilige en vertrouwde Apple-ervaring!

Wil je weten wat refurbishment precies inhoudt? Bekijk dan de video hieronder: