Laatste update: 3 juni 2024

Alles wat jij moet weten over macOS Sonoma

macos sonoma

Of je nu al jaren een trouwe Mac-gebruiker bent of net begint, we begrijpen dat je alles wilt weten over macOS Sonoma! De update brengt een reeks nieuwe functies en verbeteringen die je zeker niet wilt missen. Laten we eens kijken wat deze update allemaal te bieden heeft.

 

Wat is macOS Sonoma?

macOS Sonoma, ook bekend als macOS 14, werd geïntroduceerd en uitgebracht door Apple in 2023. De aankondiging vond plaats tijdens de jaarlijkse Worldwide Developers Conference (WWDC) in juni 2023, en de officiële release volgde later dat jaar. Met elke nieuwe release streeft Apple ernaar om de gebruikservaring te verbeteren, en macOS Sonoma is daarop geen uitzondering. Het is ontworpen om naadloos te integreren met de hardware van Apple en biedt verbeteringen op het gebied van prestaties, beveiliging en gebruiksgemak.

 

Wat maakt macOS Sonoma uniek?

 1. Interactieve Widgets
  De nieuwe interactieve widgets kunnen nu rechtstreeks op het bureaublad worden geplaatst. Ze zijn dynamischer en handiger dan ooit, waardoor je snel toegang hebt tot informatie en functies zonder je workflow te onderbreken.
 2. Videoconferentieverbeteringen
  macOS Sonoma introduceert een reeks nieuwe tools voor videoconferenties, waaronder Presenter Overlay, waarmee je tijdens het presenteren je scherm en jezelf beter kunt tonen.
 3. Safari-profielen
  Met deze functie kun je verschillende profielen maken voor werk, persoonlijk gebruik, of andere activiteiten, elk met hun eigen geschiedenis, extensies en cookies. Dit maakt het gemakkelijker om je online leven georganiseerd en gescheiden te houden.
 4. Gaming-optimalisaties
  Apple heeft aanzienlijke verbeteringen aangebracht om gaming op de Mac te verbeteren, inclusief ondersteuning voor gamecontrollers en een Game Mode die je games de hoogste prioriteit geeft qua systeembronnen.
 5. Veiligheidsverbeteringen
  Beveiliging is altijd een topprioriteit voor Apple. macOS Sonoma bevat verbeterde privacyfuncties en beveiligingsmaatregelen om je gegevens nog beter te beschermen.
 6. Geavanceerde schermbeveiligingen
  De nieuwe schermbeveiligers in macOS Sonoma zijn prachtig en geanimeerd, met een selectie van mooie landschappen die je Mac een frisse, visueel aantrekkelijke look geven als hij inactief is.

 

Hoe leapp je verder helpt

Bij leapp zijn we gepassioneerd over Apple en alles wat daarbij komt kijken. Wij vinden dan ook dat de kwalitatieve technologie van Apple voor iedereen toegankelijk moet zijn, zonder schade aan te richten aan het milieu. Daarom bieden wij refurbished Apple-producten die jouw leven makkelijker maken. De kwaliteit is zo goed als nieuw, maar dan voor een lagere prijs. En je draagt ook je steentje bij aan het milieu, door chemisch afval te verminderen. Neem een kijkje op onze website en ontdek ons duurzame aanbod van refurbished MacBooks, iPhones en nog veel meer! En als je vragen hebt, helpen we je graag verder!

Terug naar blog