Laatste update: 27 oktober 2023

Welke iPhone heb ik? Vind je Model & Leeftijd bij leapp

welke iphone heb ik

Welk model iPhone heb ik?

Door de vele nieuwe series van iPhones is het niet meer altijd aan het uiterlijk van je toestel te zien welke type iPhone je hebt. Toch kan het soms handig zijn om te weten welke iPhone je hebt. Zo kan dit zomaar van pas komen als je je iPhone wilt verkopen, een nieuw hoesje wilt aanschaffen of als je wilt weten of een app of nieuwe software-update compatibel is met je toestel. Er zijn gelukkig meerdere manieren waarop je kan uitzoeken welke iPhone je hebt.

Model controleren via instellingen

Misschien wel de meest simpele manier om te achterhalen welke iPhone je hebt, is via de Instellingen-app. Dit is vooral toepasbaar op de nieuwere modellen.

  • Open de Instellingen-app van je iPhone
  • Klik op je naam/Apple ID bovenaan de pagina
  • Als je naar beneden scrolt zie je een overzicht van je Apple-apparaten. Onder de naam van het apparaat staat het type iPhone.

Via het A-nummer

Welke iPhone je hebt is ook te controleren via het A-nummer. Dit bestaat uit een A gevolgd door vier cijfers. In de tabel van iPhone-modelnummers vind je makkelijk het type iPhone dat je hebt terug. Het A-nummer vind je op twee manieren:

Via de instellingen

  • Open de Instellingen-app
  • Klik op ‘Algemeen’ en vervolgens op ‘Info’
  • Vervolgens kan je op ‘Modelnummer’ klikken. De reeks met cijfers en letters zal dan veranderen naar een A met vier cijfers erachter.
  • Dit nummer kan je gebruiken om je iPhone-model terug te vinden. Zie de tabel  met iPhone modelnummers hiervoor.

Op de achterkant

Dit modelnummer (A met vier cijfers) is ook te vinden op de achterkant van de doos van je iPhone. Als je een iPhone hebt uit 2016 of een die eerder is gemaakt (iPhone 7 of ouder), kan je het modelnummer ook op de achterkant van het toestel vinden.

iPhone modelnummers

Welk model past bij mij?

Ben je van plan een iPhone te kopen maar weet je nog niet zeker welk model de beste keuze is. Bekijk dan eens ons artikel over de beste iPhones om in 2022 te kopen.

leapp is er om je te helpen

Bij leapp begrijpen we dat niet iedereen even technisch onderlegd is. Daarom doen we ons best om je te helpen met het oplossen van je technische problemen, hoe groot of klein ze ook zijn. In deze blogpost gaan we je helpen om te ontdekken welk iPhone model je hebt. We zullen je door het proces leiden, zonder dat je verstrikt raakt in technische details. Dus laten we beginnen!

Hoe leapp je verder helpt?

Bij leapp willen we dat je het meeste uit je Apple-producten haalt. Daarom bieden we niet alleen hoogwaardige refurbished Apple-producten aan, maar helpen we je ook als je tegen problemen aanloopt. Zoals je in deze blogpost hebt kunnen lezen, doen we ons best om je te helpen bij het achterhalen van je iPhone model. Maar dat is nog maar het begin. We staan altijd voor je klaar om je te helpen met al je Apple-gerelateerde vragen en problemen. En het mooiste is, je kunt al deze geweldige service en ondersteuning krijgen zonder dat je een fortuin hoeft uit te geven. Dus waar wacht je nog op? Ontdek vandaag nog het assortiment van leapp en ervaar zelf het verschil!

Terug naar blog