Laatste update: 15 mei 2024

Verschil iPhone 11 en XR: Ontdek bij leapp de Beste Keuze!

verschil iphone 11 en xr

Ben je op zoek naar het verschil tussen de iPhone 11 en Xr? Kijk dan niet verder. Wij hebben namelijk voor jou beide modellen eens goed onder de loep genomen. Onze bevindingen hebben we hieronder beschreven, zodat jij hopelijk na afloop geen vragen meer hebt over het verschil tussen beide modellen.

Xr.jpg?v=1605792103" alt="Verschil iPhone 11 en Xr">

 

Kleuren en nog eens kleuren

Om gelijk met deur in huis te vallen, beide modellen lijken enorm veel op elkaar. Vooral aan de voorkant lijken de modellen identiek. Ze zijn even groot, dezelfde materialen zijn gebruikt en beide iPhones hebben hetzelfde scherm. Zodra we naar de kleuren gaan kijken zien we wel een verschil. Beide iPhones zijn in een zeer uitgebreid kleurpallet te verkrijgen, maar niet in exact dezelfde kleuren. Zo heb je bij de iPhone 11 de opties om voor onder andere lichtgroen of paars te gaan en bij de iPhone Xr kan je kiezen voor bijvoorbeeld koraal of blauw. Twee hele kleine verschillen zijn nog te zien op achterkant, zo zit het Apple logo qua hoogte nu volledig in het midden bij de iPhone 11 en ook het woord “iPhone” is weggehaald. Als je dus puur een keuzen moet maken op uiterlijk, dan komt het er voornamelijk aan op welke kleur jij het mooist vindt.

 

Kijkje naar de techniek

We gaan verder door eens dieper in de telefoon te duiken. Wat we daar als eerst zien zijn de verschillende processors. De iPhone 11 beschikt over een A13 Bionic-chip en de iPhone Xr heeft een A12 Bionic-chip. Door deze upgrade is de iPhone 11 een stukje sneller en gaat alles preciezer te werk. In combinatie met de werkgeheugen upgrade van 3GB bij de Xr na 4GB bij de iPhone 11 zal alles lekker soepel lopen en kun je sneller switchen tussen apps. Nieuw bij de iPhone 11 is de U1-chip. Hiermee kun je nog beter andere devices van Apple koppelen.

De bovenstaande upgrades hebben ook direct voordelen voor de batterij. De iPhone 11 kan er namelijk weer een uur levensduur bijschrijven, in plaats van de 16 uur bij de Xr heeft de iPhone 11 nu een batterijduur van 17 uur. Is toch weer een extra uur bingewatchen. En als je dan toch aan Netflixen bent kan je nu ook genieten van extra goed geluid. De iPhone 11 beschikt namelijk over Dolby Atmos en ondersteunt ruimtelijk audio waardoor het lijkt of je midden in de scene zit. Als laatst blijkt dat de iPhone 11 ook beter waterbestendig is dan de iPhone Xr. Beide zouden het in principe 30 minuten lang vol moeten houden onder water, alleen de iPhone 11 tot een diepte van 2 meter en iPhone Xr tot een diepte van 1 meter.

 

Twee lenzen of één lens?

Waar we niet omheen kunnen draaien is dat de iPhone 11 zonder enige twijfel de betere van het stel is als het op fotografie aankomt. De iPhone 11 heeft namelijk twee lenzen; een groothoek- en ultragroothoeklens. De iPhone Xr heeft alleen een standaard groothoeklens. Het voordeel van twee lenzen is voornamelijk dat je mooiere portretfoto’s kan schieten. Ook ondersteunt de iPhone 11 nachtmodus, waardoor je als het donker is meer licht op kan nemen met je camera en daardoor minder korrelige foto’s krijgt. Deze keer is niet alleen de camera op de achterkant verbeterd, maar ook de selfie-camera heeft een upgrade gekregen. De selfie-camera heeft nu 12 megapixels in plaats van 7 megapixels. Deze verbetering in combinatie met de betere chip zorgt er voor dat onder andere Face ID soepeler en sneller werkt.

 

Conclusie

Dit waren de grootste verschillen tussen de iPhone 11 en iPhone Xr. Beide zijn perfecte instapmodellen waar iedereen mee uit de voeten kan. Het meest interessante om voor de iPhone 11 te gaan is de verbeterde processor en de camera upgrades. Mocht je dit niet echt nodig vinden, dan kan je beter voor de goedkopere iPhone Xr gaan. Klein aandachtspuntje is wel nog dat de iPhone Xr tot 128GB te verkrijgen is en de iPhone 11 ook nog tot 256GB.

Terug naar blog