Laatste update: 24 juni 2024

Refurbished iPhone: Wat en Waarom? Kies Slim bij leapp!

wat is een refurbished iphone
Een Refurbished iPhone is een iPhone met een tweede leven. En niet zomaar een tweede leven, eentje die misschien nog wel beter is dan die daarvoor. Beter voor jou en beter voor de planeet!

En meer...

'Refurbished iPhone' is een begrip wat steeds populairder aan het worden is. Een gereviseerde iPhone is eigenlijk een al eerder 'gebruikte' telefoon die volledig opgeknapt is en weer als nieuw functioneert. Deze opknapbeurt wordt door experts gedaan waarbij de iPhone op meer dan 50 punten grondig gecontroleerd wordt. Dit zorgt ervoor de de refurbished Apple iPhone meer in de buurt komt van een nieuw toestel als van een gebruikte, maar dan voor een lekker prijsje!

Conditie

Elk toestel is anders. Daarom is er besloten een universele gradatie aan te houden zodat deze bij elke aanbieder hetzelfde is. Wel zo makkelijk! De gradaties zien er als volgt uit:

  • Zo goed als nieuw: bijna niet van een nieuw product te onderscheiden, technisch helemaal in orde.
  • Licht gebruikt: hier zijn enkele lichte krasjes of andere gebruikerssporen te vinden, technisch helemaal in orde.
  • Zichtbaar gebruikt: hier kan je enkele zichtbare gebruikerssporen zoals een deukje of krasje in de behuizing verwachten. Het product is echter technisch helemaal in orde.

Waarom een Refurbished iPhone?

Goed en betrouwbaar

Voordat een refurbished iPhone verkocht wordt ondergaat het een grondige test. Tijdens deze test wordt de iPhone op meer dan 50 punten gecontroleerd, getest en eventueel gereviseerd. Dit maakt het toestel weer zo goed als nieuw. Om de twijfel over de kwaliteit weg te nemen is het Keurmerk Refurbished ontwikkeld. Om dit keurmerk te krijgen worden zowel de Refurbished iPhone als de organisatie getest.


Goed voor de planeet

Een Refurbished iPhone is niet alleen heel goed voor jouw portemonnee,  het draagt ook nog is een flink steentje bij aan een circulaire economie. In elke iPhone zitten onderdelen die niet recyclebaar zijn. Door een Refurbished iPhone aan te schaffen hoeven er een stuk minder van deze onderdelen gemaakt te worden, fantastisch toch! Ook kost het proces van een Refurbished iPhone een stuk minder energie als dat van een compleet nieuw toestel. Dit zorgt voor veel minder CO2 uitstoot en verkleind dus ook jou CO2-footprint, bof jij effe!

Meer over Refurbished bij Leapp

Terug naar blog