Laatste update: 15 mei 2024

IMEI nummer iPhone: Eenvoudig Serienummer Vinden met leapp

imei nummer iphone

Als trotse eigenaar van een iPhone weet je vast hoe belangrijk het serienummer is. Van het krijgen van technische ondersteuning tot het controleren van je garantie, het serienummer speelt een cruciale rol. Maar wist je ook dat je iPhone een uniek nummer heeft dat je kan helpen bij het oplossen van problemen en het veilig kopen of verkopen van je toestel? Dit nummer heet het IMEI-nummer. Klik hier voor de blog over waar je het IMEI-nummer van je MacBook vinden kunt.

Wat is een IMEI-nummer en waarom is het belangrijk?

IMEI staat voor International Mobile Equipment Identity. Het is een uniek nummer dat aan iedere mobiele telefoon, dus ook aan je iPhone, wordt toegekend. Dit nummer wordt gebruikt om je toestel te identificeren en kan bijvoorbeeld worden gebruikt om je telefoon te blokkeren bij diefstal of om de garantiestatus van je toestel te controleren. Het kennen van je IMEI-nummer heeft verschillende voordelen:

 • Je kunt je iPhone op afstand blokkeren bij verlies of diefstal
 • Het helpt je bij het controleren van de garantiestatus van je toestel
 • Je kunt controleren of een tweedehands iPhone niet gestolen is
 • Het kan je helpen bij het oplossen van technische problemen met je toestel

Hoe vind je het serienummer en IMEI-nummer van je iPhone?

Er zijn verschillende manieren om het serienummer en IMEI-nummer van je iPhone  te vinden:

In je iPhone

De meest eenvoudige manier om het serienummer van je iPhone te vinden, is door de Instellingen-app te openen. Zoek naar het tandwielpictogram op je startscherm en tik erop om de app te openen.

 • Ga op je Apple device naar 'Instellingen'
 • Kies vervolgens 'Algemeen' en tik op 'Info'.
 • Zoek het serienummer. Om het IMEI-/MEID-nummer en het ICCID-nummer te vinden moet je mogelijk naar beneden scrollen.
 • Kopieer het nummer door je vinger op het nummer te houden en plak deze vervolgens waar je hem wilt hebben.

In je simkaarthouder

Op de volgende devices vind je het serienummer in 'Instellingen' en het IMEI-/MEID-nummer op de simkaarthouder. Je kan ook het IMEI-/MEID-nummer gebruiken in plaats van het serienummer als je support nodig hebt:

Op de achterkant van je iPhone

Op de volgende devices vind je het serienummer op de achterkant:

 • iPhone 14 tot en met iPhone 6s Plus

In Finder en iTunes

Je kan het serienummer voor je device ook opzoeken in de Finder of in iTunes:

 • Sluit het apparaat aan op je computer.
 • Open Finder op een Mac met macOS Catalina 10.15 of hoger. Gebruik iTunes op een Mac met macOS Mojave of lager, of op een pc.
 • Zorg in de Finder ervoor dat het tabblad 'Algemeen' zichtbaar is. In iTunes klik je op het tabblad 'Overzicht' om de informatie te bekijken.
 • Klik voor een iPhone op 'Telefoonnummer' onder de naam of het model van het apparaat om het IMEI-/MEID- en ICCID-nummer te zien.

Online vinden

Het serienummer of IMEI-/MEID-nummer kan op verschillende plaatsen staan.

 • Ga naar appleid.apple.com in een webbrowser op je computer.
 • Log in met de Apple ID die je op jouw apparaat gebruikt.
 • Scroll naar beneden naar het gedeelte 'Apparaten'. Selecteer het apparaat om het serienummer en IMEI-/MEID-nummer te zien.

Als het hiermee nog gelukt is, kan je het volgende proberen:

 • Heb je een ander apparaat met iOS 10.3 of hoger dat bij jouw Apple ID is ingelogd? Ga dan op dat apparaat naar 'Instellingen' > '[Jouw naam]'. Scroll naar beneden om de devices te zien waarop je met jouw Apple ID bent ingelogd. Tik op de naam van het apparaat om het serienummer en het IMEI-/MEID-nummer te zien.

Hoe leapp je verder helpt?

leapp levert duurzame (refurbished) Apple producten die jou het dagelijks makkelijker maken. Daarbij ondersteunen we je als je onverhoopt toch vastloopt, zoals in deze blog. Wij bieden je niet alleen betrouwbare refurbished iPhones, maar ook de kennis en informatie die je nodig hebt om je toestel veilig en zorgeloos te kunnen gebruiken.

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen of wil je meer weten over onze refurbished iPhones? Neem dan gerust een kijkje op onze website leapp.nl en ontdek ons uitgebreide assortiment aan Apple-producten. Onze uitstekende service en betrouwbare producten zorgen ervoor dat je met een gerust hart kunt genieten van je iPhone.

Ben je op zoek naar een betrouwbare refurbished iPhone? Bekijk dan ons aanbod op leapp.nl en vind jouw perfecte toestel!

Serienummer van je MacBook

Wil je het serienummer van je macbook vinden?

Terug naar blog