Laatste update: 11 augustus 2023

Hoe vind ik mijn iPhone?

Het kwijtraken van je mobiel is iets wat iedereen wel eens overkomt. Het terugvinden hiervan kan echter wat lastiger zijn. Ben jij de eigenaar van een iPhone? Dan zijn er gelukkig oplossingen om je mobiel snel weer terug te krijgen. 

Zoek mijn-app

Veel Apple-producten, waaronder ook de iPhone, beschikken over de Zoek mijn-app. Hiermee kun je gemakkelijk je mobiel terugvinden door je locatie te bekijken of je mobiel een geluid te laten maken. Let op: je moet Zoek mijn iPhone van tevoren hebben ingeschakeld om deze functie te kunnen gebruiken. Als je dit niet van tevoren hebt ingeschakeld, kun je naar iCloud.com en hier naar Zoek mijn iPhone gaan. 

Je iPhone bekijken op een kaart

Een van de manieren om je iPhone terug te vinden via de Zoek mijn-app is via een kaart. Hiermee kan je de huidige locatie van je apparaat zien als deze online is. Is je apparaat niet online, dan kan je zien op welke locatie hij voor het laatst online was.

Via deze functie kun je op ‘Apparaten’ klikken, onderin het scherm, en hierna de naam van het apparaat dat je wilt vinden selecteren. Als het apparaat te vinden is, zal je deze zien op de kaart die hierna getoond wordt. Mocht dit niet lukken en wordt je apparaat niet gevonden, dan kan je onder ‘Meldingen’ kiezen voor de optie ‘Melding indien gevonden’. Mocht je iPhone later alsnog gelokaliseerd worden, dan zal je hier een melding van ontvangen. Hiervoor is het belangrijk dat de meldingen van de Zoek mijn-app ingeschakeld zijn.

Een routebeschrijving naar je iPhone

Als het gelukt is om de locatie van je apparaat op de kaart te vinden, kan je voor het gemak een routebeschrijving hiernaartoe aanvragen. Tik wederom op ‘Apparaten’ en selecteer de naam van het apparaat. Klik hierna op ‘Route’. De Kaarten-app zal geopend worden en hierin kan je een route selecteren. 

Een geluid op je iPhone laten afspelen


Een andere optie is om je iPhone een geluid te laten afspelen, waarmee je je mobiel kan vinden als deze nog wel in de buurt ligt. Ook voor deze functie moet je naar ‘Apparaten’ en het gewenste apparaat selecteren. Als het apparaat online is zal er direct een geluid worden afgespeeld, wat langzaam harder zal worden en in totaal twee minuten lang wordt afgespeeld. Als je je apparaat hiermee hebt gevonden, kan je met een simpele druk op de aan/uit-knop het geluid stopzetten. 

Als je iPhone niet online is, zal deze functie helaas niet werken. Wat je wel kan doen is ‘Wachten op geluid’ aanklikken. Als je mobiel op een later moment wel weer verbinding maakt, zal het geluid alsnog worden afgespeeld. 

Terug naar blog

Mooie producten bij Hoe vind ik mijn iPhone?

Een betrouwbaar en duurzaam Apple-avontuur met Leapp

Leapp levert duurzame (refurbished) Apple producten die jouw dagelijkse leven makkelijker maken. Daarbij ondersteunen we je als je onverhoopt toch vastloopt, zoals met inloggen op iCloud. Je kunt bij ons terecht voor de beste service en producten voor een aantrekkelijke prijs. 

Dankzij een opknapbeurt van onze experts en twee jaar garantie weet
je zeker dat je zorgeloos van je MacBook, iPhone of iPad kunt genieten.  

Samen zorgen we voor een veilige en vertrouwde Apple-ervaring!

Wil je weten wat refurbishment precies inhoudt? Bekijk dan de video hieronder: