Laatste update: 27 maart 2024

iPhone verkopen - Snel & Veilig Inruilen bij leapp!

iphone verkopen

Als trotse eigenaar van een iPhone weet je dat deze toestellen bekendstaan om hun kwaliteit en duurzaamheid. Maar wat doe je als je toe bent aan een nieuwe iPhone model en je oude iPhone nog in goede staat verkeert? In plaats van het toestel te laten verstoffen in een lade, kun je je iPhone verkopen en er nog een mooi bedrag voor krijgen. In deze blog bespreken we hoe je een eerlijke prijs krijgt voor je oude iPhone, hoe je het verkoopproces eenvoudig en snel kunt laten verlopen en hoe je zeker weet dat je persoonlijke gegevens veilig worden verwijderd. Daarnaast kijken we naar de duurzaamheid van het verkopen van je iPhone en hoe je oude toestel een tweede leven kan krijgen.

Wij helpen je graag op weg

Bij leapp begrijpen we dat het inruilen van je iPhone een uitdaging kan zijn. Daarom bieden wij een betrouwbare en eenvoudige oplossing om je iPhone snel en veilig te verkopen. Wij zorgen voor een eerlijke prijs, een soepel verkoopproces en de professionele verwijdering van je persoonlijke gegevens. Bovendien krijgt je oude iPhone een tweede leven als refurbished toestel, waardoor je bijdraagt aan een duurzamere wereld.

De uitdagingen van het verkopen van je iPhone overwinnen

Om je iPhone succesvol te verkopen, is het belangrijk om enkele veelvoorkomende uitdagingen te overwinnen. Hieronder geven we praktische tips en oplossingen voor de meest voorkomende problemen.

1. Bepaal de juiste waarde van je iPhone

De waarde van je iPhone hangt af van verschillende factoren, zoals het model, de opslagcapaciteit, de algehele staat en eventuele schade. Om een eerlijke prijs voor je iPhone te krijgen, kun je de volgende stappen ondernemen:

  • Vergelijk de prijzen van vergelijkbare iPhones op verkoopsites en in advertenties.
  • Controleer de nieuwprijs van je iPhone-model en houd rekening met de afschrijving over de jaren.
  • Houd rekening met eventuele schade of slijtage aan je iPhone en pas de prijs hierop aan. Verderop in deze blog geven we een prijsindicatie per model iPhone!

 

2. Vind een betrouwbare koper

Het vinden van een betrouwbare koper kan lastig zijn, maar leapp biedt hierin een veilige en betrouwbare oplossing. Door je iPhone via leapp te verkopen, weet je zeker dat je te maken hebt met een professionele partij die je iPhone op een verantwoorde manier een tweede leven geeft.

3. Bescherm je persoonlijke gegevens

Voordat je je iPhone verkoopt, is het belangrijk om je persoonlijke gegevens te beschermen. Volg deze stappen om je gegevens veilig te verwijderen:

  • Maak een back-up van je iPhone via iCloud of iTunes.
  • Log uit bij alle accounts en diensten, zoals Apple ID, iMessage en Find My iPhone.
  • Ga naar Instellingen > Algemeen > Stel opnieuw in > Wis alle inhoud en instellingen om je iPhone volledig te wissen.

4. Presenteer je iPhone op de juiste manier

Om je iPhone aantrekkelijk te maken voor potentiële kopers, is een goede presentatie essentieel. Zorg voor:

  • Een schone en opgeruimde iPhone: verwijder stof en vuil en maak het scherm en de behuizing schoon.
  • Duidelijke en aantrekkelijke foto's: fotografeer je iPhone vanuit verschillende hoeken en belicht de eventuele beschadigingen eerlijk.
  • Een heldere en overzichtelijke advertentie: beschrijf de specificaties, de staat en eventuele accessoires die je meelevert.

Hoe werkt het? 

Stap 1: Dubbelcheck

Controleer of het device wat jij wilt inruilen in de lijst staat van ‘Welke Apple devices nemen jullie in?’ Zie hiervoor het overzicht in het linker blok of de tabel onderaan de pagina. In de tabel vind je ook de indicatieprijs terug.  Let op: het betreft hier de maximale inruilwaarde. Wanneer het device in de lijst staat en de indicatieprijs volgens jouw verwachting is kan je door naar stap 2.

🚨 Belangrijk: Zorg er wel voor dat je je 'Find my iPhone' en je iCloud verwijderd van je device voordat je aan stap 2 begint.

- Particulier inruilen: Wanneer je als particulier inruilt ontvang je een cadeaubon ter waarde van de inruilwaarde van jouw oude producten. Het inruilen is erg eenvoudig en doe je hieronder.

- Zakelijk inruilen: Het minimum aantal Apple devices dat je zakelijk kan inruilen is 5 stuks. Er is geen maximum aantal. Let op: Er is geen verplichting tot het aanschaffen van nieuw devices. Het mag wel ;) Wanneer je zakelijk inruilt, ontvang je de inruilwaarde in geld. Met minder toestellen (particulier inruilen) krijg je een cadeaubon ter waarde van de inruilwaarde van jouw oude producten. 

Mocht je zakelijk willen inruilen, stuur dan een mail met je contactgegevens naar b2b@leapp.nl dan nemen we contact met jou op.

Vanuit hier zullen we samen de batch inventariseren en gegevens met elkaar uitwisselen. Met de informatie gaan we aan de slag en binnen 5 werkdagen krijg je van ons een bieding.

Neem contact op »

Stap 2: Vul het formulier in

Klik hier voor het inruil-aanmeldformulier.

Let op: We raden je aan om het formulier in te vullen via Google Chrome, Edge, FireFox of Internet Explorer. 

Stap 3: Het toestel opsturen

Volg de instructies die je per e-mail hebt gekregen. Haal hoesjes en screenprotectors van het toestel en verwijder de simkaart. Accessoires kan je meesturen, maar dit hoeft niet. Let er verder op dat data en je iCloud account verwijderd is van je toestel, anders kunnen wij het toestel niet in behandeling nemen.

Stap 4: Grading

Het product wordt door ons getest en we beoordelen de uiterlijke staat. Op basis hiervan doen wij een definitief bod per e-mail. Ga je akkoord met ons toestel dan kan je dit per mail aan ons bevestigen. Het bedrag wordt uitbetaald door middel van een leapp giftcard. Een giftcard wordt ook wel cadeaukaart, cadeaucard of cadeaupas genoemd. Hiermee kan je iets naar eigen keuze kopen op onze website. 

 

Wat gebeurt er met mijn Apple device?

Producten worden in ons proces ge-grade, ge-wiped en waar nodig vernieuwd (scherm/batterij, etc). De producten worden vervolgens opnieuw via onze webshop aan zowel particulieren als zakelijke klanten aangeboden met 2 jaar garantie. Producten die niet meer geschikt zijn voor verkoop op leapp.nl worden verkocht aan of recycled door partners.

 

Handig om te weten:

 Maak een back-up van je data, zodat je niets kwijtraakt als je je devices inlevert;

 Zorg ervoor dat de functie 'Zoek mijn iPhone uitgeschakeld is' op je devices;

 We werken met een gecertificeerd programma om datawipes (datavernietiging) te doen en het bewijs van datawipe wordt teruggeleverd nadat we de batch/partij verwerkt hebben.
 

Hoe leapp je verder helpt?

leapp is niet alleen een betrouwbare partner bij het verkopen van je iMac, maar biedt ook een breed assortiment aan duurzame (refurbished) Apple producten die jouw dagelijks leven makkelijker maken. Daarnaast ondersteunen we je als je onverhoopt toch vastloopt, zoals in deze blog. Onze uitstekende service zorgt ervoor dat je altijd op leapp kunt rekenen.

Ben je geïnteresseerd in het kopen van een nieuwe of refurbished iMac tegen een goede prijs? Neem dan een kijkje op onze website: leapp.nl. Hier vind je een uitgebreid aanbod aan refurbished Apple-producten van hoge kwaliteit. Maak vandaag nog de overstap naar een duurzamere en voordeligere keuze met leapp!

Terug naar blog