Laatste update: 27 augustus 2023

Mijn iPhone werkt niet meer wat kan ik doen?

iphone werkt niet meer

Wat kun je doen wanneer je iPhone onverhoopt niet meer werkt? Geen nood, er is een aantal maatregelen dat je zelf kunt nemen. Zo kun je alle actieve apps sluiten, je iPhone resetten of terugzetten naar fabrieksinstellingen. Wij leggen uit hoe je dit doet.

 

Sluit alle actieve apps

De eerste, minst ingrijpende oplossing wanneer je iPhone het niet meer doet is alle actieve apps sluiten. Hoe je dit doet, is afhankelijk van het model iPhone dat je hebt. Voor de iPhones X, Xs en Xr kun je apps geforceerd stoppen door de appkiezer te openen. Dat doe je door vanaf onderaan je scherm omhoog te vegen met je vinger. Je ziet nu alle actieve apps, horizontaal op een rij. Veeg met twee vingers tegelijkertijd omhoog om alle apps geforceerd te sluiten.

Op een iPhone 8, iPhone 7, 6s of eerdere generaties open je de appkiezer door twee keer snel achter elkaar op home te drukken. Je sluit alle apps op dezelfde manier als bij de iPhone X, door twee vingers op het scherm omhoog te vegen dus.

 

iPhone resetten

Heb je alle actieve apps geforceerd afgesloten, maar doet je iPhone het nog steeds niet? Probeer hem dan te resetten. Een reset van je iPhone maakt het werkgeheugen leeg, wat een oplossing kan zijn als je iPhone niet reageert.

Een iPhone X, Xs, Xr of 8 reset je in drie stappen.

  1. Druk op de volume-omhoog-knop in
  2. Druk kort daarna de volume-omlaag-knop in
  3. Houd de knop aan de zijkant ingedrukt totdat het Apple-logo in beeld verschijnt

Een iPhone 7 reset je door de knop aan de zijkant van het toestel en de volume-omlaag-knop tegelijkertijd ingedrukt te houden totdat het Apple-logo in beeld verschijnt. 

Voor een iPhone 6 of 6s geldt dat je de sluimerknop aan de zijkant en de home-knop tegelijkertijd ingedrukt moet houden tot het Apple-logo in beeld komt om de iPhone te resetten.

 

iPhone terugzetten naar fabrieksinstellingen

Als al het andere niet werkt en je iPhone werkt nog steeds niet naar behoren, dan kun je je iPhone terugzetten naar fabrieksinstellingen.

Begin door een back-up te maken naar iCloud. Zo voorkom je gegevensverlies; alle gegevens die op je iPhone staan opgeslagen gaan namelijk verloren als je de iPhone terug naar fabrieksinstellingen brengt. Met een back-up zet je alle belangrijke gegevens later eenvoudig weer terug.

Als je iPhone na het doorlopen van al deze stappen nog steeds kapot is, kun je altijd overwegen om een ander toestel aan te schaffen. Voor een refurbished iPhone betaal je een stuk minder dan voor een nieuw apparaat. Je bent bovendien goed bezig voor milieu en klimaat, doordat de kostbare grondstoffen die nodig zijn om een nieuwe iPhone te produceren niet gewonnen hoeven te worden bij een refurbished exemplaar. Best aantrekkelijk, toch?

 

Terug naar blog

Mooie producten bij Mijn iPhone werkt niet meer wat kan ik doen?

Een betrouwbaar en duurzaam Apple-avontuur met Leapp

Leapp levert duurzame (refurbished) Apple producten die jouw dagelijkse leven makkelijker maken. Daarbij ondersteunen we je als je onverhoopt toch vastloopt, zoals met inloggen op iCloud. Je kunt bij ons terecht voor de beste service en producten voor een aantrekkelijke prijs. 

Dankzij een opknapbeurt van onze experts en twee jaar garantie weet
je zeker dat je zorgeloos van je MacBook, iPhone of iPad kunt genieten.  

Samen zorgen we voor een veilige en vertrouwde Apple-ervaring!

Wil je weten wat refurbishment precies inhoudt? Bekijk dan de video hieronder: