Laatste update: 15 april 2023

Mijn iPhone laadt niet op! Wat nu?!

iphone laadt niet op

Oh nee! Mijn iPhone laadt niet op! Wat nu? Wij geven een aantal stappen die je kan nemen om weer een volle batterij te krijgen. Zo kan je hopelijk snel weer met een volle batterij de dag door.

Stap 1: Lightning-poort schoonmaken

Soms zit er wat vuil of stof in je lightning poort. Hierdoor maakt de kabel slecht of soms zelfs geen connectie meer en kan deze dus ook niet. De makkelijkste manier om dit te checken is door te kijken of de kabel wel goed aansluit op je iPhone. Zie je dat er een klein stukje tussen het plastic omhulsel van de kabel en je iPhone zit? Dan zit er waarschijnlijk wat in je oplaad-poort. Pak een tandenstoker met stompe punt, zodat je de electronica in de lightining-poort niet kan beschadigen en pulk het vuil of stof eruit. Het kan er stevig in zitten, want je drukt het vuil natuurlijk constant aan wanneer je er een kabel in steekt.

Het voordeel van de iPhone 8 en nieuwere modellen als de iPhone 13 is dat deze draadloos kunnen opladen. Het is daarbij dus niet nodig dat je je iPhone via een kabel oplaadt. Leg je iPhone op de oplader en deze loopt uit zichzelf vol.

Stap 2: Probeer een andere adapter

Probeer eens een andere adapter? Het hoeft natuurlijk helemaal niet aan je iPhone te liggen dat je iPhone niet oplaadt. De kabel kan misschien ook de boosdoener zijn. Zie je dat er gekke hoeken in je kabel zitten, dan is er misschien een kabelbreuk, waardoor de kabel niet meer werkt. Zodra je iPhone met een andere lader het wel weer doet, is het probleem ook opgelost.

Stap 3: Start je iPhone opnieuw op

Start je iPhone opnieuw op. Heel soms komt het voor dat door een foutje in de software je iPhone niet kan opladen. Het heeft dan helemaal niks te maken met de hardware van je iPhone. In dit geval raden we je aan om iPhone een harde reset te geven. Uiteraard nadat je je een reservekopie van je iPhone hebt gemaakt. Is je iPhone weer op gestart? Kijk of hij oplaadt of niet.

Stap 4: Batterij kalibreren

Het kan voorkomen dat je iPhone aangeeft dat er nog 45% batterij-energie in zit, maar dat hij een kwartier later opeens uit is gevallen. In dit geval kan je accu opnieuw kalibreren. Dit zorgt er voor dat je iPhone batterij weer het juiste percentage aangeeft. Dit doe je door eerst je iPhone aan te sluiten op je adapter. En daarna weer een harde reset te doen. Hierna moet je je iPhone laten opladen tot 100% en dan nog ongeveer 1,5 uur aan de oplader laten liggen.

Stap 5: Stuur hem naar leapp op ter reparatie

Laadt je iPhone nog steeds niet op? Dan kan je hem naar ons opsturen ter reparatie. Zoals misschien bekend zijn onze fysieke winkels al enige tijd gesloten. Niet getreurd, we repareren nog altijd tegen scherpe prijzen. Stuur hem dus op en laat ons je helpen met de reparatie. Mocht je een refurbished iPhone willen, kunnen onze collega's je hier natuurlijk ook bij adviseren.

Bonus. Heb geduld.

Het kan zijn dat wanneer je iPhone heel erg leeg is, het een tijdje duurt voordat hij weer aanspringt. Het batterij logo verschijnt dan pas weer na een aantal minuten zodra de batterij zelf een beetje is opgeladen. Wanneer je je iPhone aan een computer aan het opladen bent, zorg dan dat de computer aan staat en niet in slaapstand gaat.

Terug naar blog

De toppers van leapp

Een betrouwbaar en duurzaam Apple-avontuur met Leapp

Leapp levert duurzame (refurbished) Apple producten die jouw dagelijkse leven makkelijker maken. Daarbij ondersteunen we je als je onverhoopt toch vastloopt, zoals met inloggen op iCloud. Je kunt bij ons terecht voor de beste service en producten voor een aantrekkelijke prijs. 

Dankzij een opknapbeurt van onze experts en twee jaar garantie weet
je zeker dat je zorgeloos van je MacBook, iPhone of iPad kunt genieten.  

Samen zorgen we voor een veilige en vertrouwde Apple-ervaring!

Wil je weten wat refurbishment precies inhoudt? Bekijk dan de video hieronder: