Laatste update: 12 juni 2024

iPhone Schoonmaken - Fris je toestel op met leapp's Tips!

iphone schoonmaken

Het heerlijke zonnetje schijnt weer, bloemetjes bloeien, bladeren groeien weer aan en de vogeltjes fluiten er weer op los. Het is vandaag officieel lente! Terwijl ik deze blogpost schrijf, schijnt er een heerlijk zonnetje op m'n rug. Wie wordt hier nu niet meteen een stuk vrolijker van? Ook bedenk ik me dat het tijd is om m'n kast eens flink op te ruimen en wie weet krijg ik ook spontaan zin om het hele huis onder handen te nemen. Daar staat de lente inmiddels ook bekend om, de grote voorjaarsschoonmaak.


Ook jouw iPhone of iPad kan eens in de zoveel tijd een 'grote schoonmaak' gebruiken, trust me, het is echt nodig! Apps die je niet meer gebruikt, broekzakfoto's en maanden oude berichtjes. Wie kent het niet? Dit neemt niet alleen onnodig ruimte in beslag maar het oogt ook vaak niet geordend. Tijd om je iPhone eens flink onder handen te nemen! Met deze vijf tips is jouw iPhone binnen no time schoon.

 

1. Back it up

Een reservekopie van je iPhone is een must. Mocht de iPhone ooit beschadigen, kwijtraken of wil je je huidige iPhone vervangen door een nieuwe? Dan weet je zeker dat je nooit foto's, contacten of instellingen verliest. Maakt jouw iPhone niet automatisch een reservekopie? Zet dit dan even aan bij de iCloud-instellingen. 

 

2. Apps verwijderen en sorteren  

Af en toe is er een echte app-hype. Denk hierbij aan Candy Crush, Wordfeud, Draw it en Songpop2. Nadat de hype is overgewaaid, blijven de apps maanden op je iPhone staan. Heb je een app in de afgelopen drie maanden niet of nauwelijks gebruikt? Dan kun je de app zeker missen op jouw iPhone. Scheelt ook weer wat ruimte! Druk op de app, totdat deze gaat wiebelen. Druk vervolgens op het kruisje om de app te verwijderen. Hoe simpel is dat?!  Tip: Orde scheppen? Plaats apps die met elkaar te maken hebben in een mapje. Dit oogt een stuk overzichtelijker.   

 

3. Delete  

Voor de meesten onder ons is het een gewoonte om oude foto's en video's niet te verwijderen. Maar hoe vaak gebruik je die foto's nog? Je profielfoto moet wel up-to-date blijven. Je hoeft ze niet permanent te verwijderen. Zet de foto's en video's op een vaste computer. Verwijder de foto's van je telefoon. Zo heb je meer ruimte voor nieuwe foto's. Hetzelfde geldt voor Whatsappberichtjes en smsjes waar je nooit meer naar kijkt! Zo hoef je niet meer te scrollen door een heel lange lijst met openstaande gesprekken. 

 

4. Cache  

Het is handig om af en toe de cache van je iPhone of Macbook te verwijderen. Dit geldt ook voor je iPhone. Hierdoor werkt de app weer iets sneller en, daar heb je hem weer, er komt wat meer ruimte vrij op je iPhone! Het verwijderen van de cache doe je door te gaan naar Instellingen>Safari>Geavanceerd>Wis geschiedenis en websitedata.  

 

5. Spic & span

De laatste maar niet de minst belangrijke tip: maak de buitenkant van jouw iPhone schoon. Jij en je iPhone zijn onafscheidelijk en je neem 'm dan ook overal mee naar toe. Stiekem zelfs ook naar het toilet. Je raakt het device heel vaak aan. Je weet waarschijnlijk al waar we naartoe willen: de touchscreen van jouw smartphone bevat gemiddeld meer bacteriën dan de deuren en doorspoelknoppen van openbare toiletten. Ieks! Tijd om de buitenkant eens flink schoon te maken, vind je niet?  De eerste stap is eigenlijk een heel logische. Zijn de Lightning kabel of je oortjes aangesloten? Verwijder deze voordat je begint. Apple  adviseert om de iPhone (of iPad) voorzichtig schoon te maken met een pluisvrije doek die een beetje vochtig is. Het gebruiken van huishoudreinigers, ruitenreinigers, spuitbussen, alcohol etc. raadt Apple af. Dit omdat het schadelijk kan zijn voor je scherm of krasjes kan veroorzaken. Zo, nu ben je pas echt klaar voor de lente. En jouw iPhone ook! :-)

Terug naar blog