Laatste update: 15 juni 2024

Schermopname iPhone: Gemakkelijk met leapp - Ontdek Hoe!

schermopname iphone

Ben je ooit in een situatie geweest waarin je een belangrijk telefoongesprek, een interessante video of een grappige meme wilde vastleggen op je iPhone, maar je wist niet hoe? Of misschien wil je als ouder toezicht houden op het telefoongebruik van je kinderen, of ben je een professional die presentaties of tutorials wil maken. Wat je reden ook is, het maken van een schermopname op je iPhone kan een uitdagende taak zijn, vooral als je niet bekend bent met de functies en instellingen van je apparaat. We bieden je stap-voor-stap instructies, tips en advies om je schermopname-ervaring zo soepel en eenvoudig mogelijk te maken.

Hulp bij schermopnames

Bij leapp begrijpen we dat het maken van schermopnames op je iPhone soms lastig kan zijn. Daarom bieden we je in dit artikel duidelijke en stap-voor-stap instructies, zodat je gemakkelijk een schermopname kunt starten en opslaan op je iPhone. Daarnaast geven we je informatie over de beste apps en ingebouwde functies om schermopnames te maken, en bieden we tips en advies over het bewerken en beveiligen van je opgenomen video's. Zo kun jij je concentreren op je dagelijkse taken, terwijl wij je ondersteunen bij het maken van schermopnames.

1. Het starten van een schermopname

Het starten van een schermopname op je iPhone is eenvoudiger dan je denkt. Volg deze stappen om een schermopname te starten met de ingebouwde schermopnamefunctie van je iPhone:

1. Ga naar Instellingen > Bedieningspaneel > Pas regelaars aan. - Voeg de schermopnameknop toe door op het groene plusje naast "Schermopname" te tikken.

2. Open het Bedieningspaneel door vanaf de onderkant van het scherm omhoog te vegen (op iPhone 8 of ouder) of vanaf de rechterbovenhoek van het scherm naar beneden te vegen (op iPhone X of nieuwer).

3. Tik op de schermopnameknop (het ronde icoontje met een gevulde cirkel erin) om de opname te starten. Je ziet een aftelling van 3 seconden voordat de opname begint.

4. Om de opname te stoppen, tik je op de rode balk bovenaan het scherm (op iPhone 8 of ouder) of op de rode tijd in de linkerbovenhoek van het scherm (op iPhone X of nieuwer), en tik je vervolgens op "Stop".

2. Het vinden van de opgenomen video's

Nadat je een schermopname hebt gemaakt op je iPhone, worden de opgenomen video's automatisch opgeslagen in de Foto's-app. Volg deze stappen om je opgenomen video's te vinden: -

1. Open de Foto's-app op je iPhone.

2. Tik op het tabblad "Albums" onderaan het scherm.

3. Scroll naar beneden en tik op het album "Schermopnames" om al je opgenomen video's te bekijken.

3. Privacy waarborgen bij het opnemen van gevoelige informatie

Bij het opnemen van schermopnames op je iPhone, is het belangrijk om de privacy van gevoelige informatie te waarborgen. Hier zijn enkele tips om je privacy te beschermen:

-Vermijd het opnemen van persoonlijke informatie, zoals wachtwoorden, bankgegevens of identiteitsbewijzen.

- Schakel meldingen uit tijdens het opnemen om te voorkomen dat gevoelige informatie in de opname verschijnt. Ga naar Instellingen > Niet storen en schakel "Niet storen" in.

- Gebruik een app met videobewerkingsmogelijkheden om gevoelige informatie uit de opgenomen video te verwijderen of te verbergen.

- Zorg voor een goede beveiliging van de opgenomen video's door ze op te slaan in een versleutelde map of door gebruik te maken van een app met ingebouwde beveiligingsfuncties.

 

Hoe leapp je verder helpt

Bij leapp zijn we er om je te helpen met al je Apple-gerelateerde vragen en uitdagingen, zoals het maken van schermopnames op je iPhone. We bieden niet alleen duurzame (refurbished) Apple-producten die je dagelijks leven makkelijker maken, maar we ondersteunen je ook als je onverhoopt vastloopt, zoals in deze blog. Onze uitstekende service en ondersteuning zorgen ervoor dat je altijd op ons kunt rekenen. Dus waar wacht je nog op? Ontdek ons aanbod van refurbished Apple-producten op leapp.nl en ervaar zelf de kwaliteit en betrouwbaarheid van leapp.
Terug naar blog