Laatste update: 15 april 2024

Dual Sim iPhone: Ontdek Voordelen en Tips bij leapp

dual sim iphone

Misschien heb je het begrip ‘dual sim’ wel al eens voorbij horen komen. Deze optie om twee simkaarten in je mobiele telefoon te hebben wordt steeds populairder. Vandaar dat ook steeds meer iPhones een dual sim hebben. In deze blog leggen we je uit wat dual sim precies is, wat je ermee kan en welke iPhones dual sim hebben.

Letterlijk vertaald betekent dual sim, dubbele sim. Dit verklapt eigenlijk al wat deze functie inhoudt. iPhones die een dual sim hebben, kunnen tegelijkertijd gebruik maken van twee simkaarten. Het model van iPhones die dual sim hebben, is echter niet anders dan andere iPhones. Het enige verschil is dat de simkaarthouder binnen in de iPhone twee simkaarten kan vasthouden.

Wat zijn de voordelen van dual sim?

Doordat er in iPhones met dual sim twee simkaarten passen, betekent dit dat je op een telefoon gebruik kan maken van twee verschillende telefoonnummers. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als:

  • Je een iPhone wilt gebruiken voor zowel zakelijke telefoongesprekken als privé telefoongesprekken. Zo hoef je niet langer met twee verschillende telefoons rond te lopen en kan je je werk- en privéleven gemakkelijk gescheiden houden.
  • Als je regelmatig in het buitenland bent, kan je ook een simkaart voor buiten de EU gebruiken. Dit kan je een hoop datakosten besparen.

Welke iPhones hebben dual sim?

Aangezien dual sim een vrij nieuwe ontwikkeling is, wordt deze alleen door de nieuwste iPhones ondersteund. Vereisten het gebruiken van dual sim is een iPhone met IOS 12.1 of hoger en een van de volgende modellen:

Opmerking: eSIM is niet overal beschikbaar.

Hoe maak ik van de twee simkaarten gebruik?

Na het invoegen van de simkaarten krijg je de optie om een label geven aan de simkaarten. Zo kan je het privénummer bijvoorbeeld het label ‘privé’ geven en het zakelijke nummer een label ‘zakelijk’. Ook kan je een standaardnummer instellen die de iPhone automatisch gebruikt als je iemand die in je contacten staat belt.

Als je een van je contacten belt, hoef je niet telkens het nummer te selecteren dat je wilt gebruiken. Je iPhone belt automatisch met het nummer dat je als laatste hebt gebruikt om dat contact te bellen. Als je nog niet eerder gebeld hebt, gebruikt je iPhone je standaardnummer. Ook stel je in je instellingen in welk nummer je op welk moment wilt gebruiken voor data. Dit doe je bij ‘Instellingen’ > ‘Mobiele Netwerk’ > ‘Mobiele Data’

Het configureren van dual sim

  1. Controleer of je iPhone een dual sim-functionaliteit ondersteunt.
  2. Schaf een geschikte simkaart aan voor je tweede telefoonnummer. Dit kan een fysieke simkaart zijn of een eSIM, afhankelijk van je voorkeur en de beschikbaarheid bij je mobiele provider.
  3. Open de "Instellingen" op je iPhone en tik op "Mobiel netwerk".
  4. Tik op "Voeg mobiel abonnement toe" en volg de instructies op het scherm.
  5. Kies of je een fysieke simkaart wilt toevoegen of een eSIM wilt activeren, afhankelijk van wat je hebt gekozen bij stap 2.
  6. Volg de instructies van je mobiele provider om de simkaart te activeren of de eSIM te configureren.
  7. Nadat de tweede simkaart is geactiveerd, kun je naar "Instellingen" > "Mobiel netwerk" gaan om de instellingen voor beide simkaarten aan te passen. Hier kun je bijvoorbeeld bepalen welke simkaart wordt gebruikt voor spraakoproepen, datagebruik, berichten en meer.

Hoe kan leapp je helpen?

Wij bij leapp willen je graag helpen om de dual sim functionaliteit te begrijpen en de voordelen ervan te ontdekken. Wij bieden een breed assortiment van dual sim iPhones aan en geven deskundig advies om je te helpen de beste keuze te maken. We begrijpen dat het een uitdaging kan zijn om de dual sim functionaliteit te begrijpen en een betrouwbare leverancier te vinden. Daarom willen we je deze zorgen uit handen nemen.

De voordelen van een dual sim iPhone

Een dual sim iPhone biedt verschillende voordelen. Ten eerste kun je met een dual sim iPhone twee telefoonnummers gebruiken op één toestel. Dit is bijzonder handig als je bijvoorbeeld zowel een privé als een zakelijk nummer hebt. Je kunt beide nummers tegelijkertijd gebruiken zonder dat je steeds van simkaart moet wisselen. Bovendien kun je met een dual sim iPhone gemakkelijk schakelen tussen de twee simkaarten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen welke simkaart je wilt gebruiken voor bellen, sms'en of datagebruik.

Daarnaast ondersteunen veel iPhone modellen de dual sim functionaliteit. Dit betekent dat je niet per se een nieuw toestel hoeft aan te schaffen om van deze functionaliteit gebruik te kunnen maken. Enkele van de iPhone modellen die dual sim ondersteunen zijn de iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR, iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max. Deze zijn allemaal volop refurbished verkrijgbaar.

Tot slot is een dual sim iPhone net zo betrouwbaar en van dezelfde hoge kwaliteit als een gewone iPhone. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over de betrouwbaarheid of kwaliteit van een dual sim iPhone. Bij leapp garanderen we de kwaliteit en betrouwbaarheid van onze dual sim iPhones.

Hoe leapp je verder helpt?

Wij bij leapp willen je graag helpen bij het aanschaffen van een dual sim iPhone. Wij bieden een breed assortiment van dual sim iPhones aan en geven deskundig advies om je te helpen de beste keuze te maken. Bovendien nemen we je de zorgen uit handen door een eerlijke prijs voor onze producten te bieden. We begrijpen dat het een uitdaging kan zijn om een betrouwbare leverancier te vinden en de dual sim functionaliteit te begrijpen. Daarom willen we je deze zorgen uit handen nemen.

Bij leapp leveren we duurzame (refurbished) Apple producten die je dagelijks leven makkelijker maken. Daarbij ondersteunen we je als je onverhoopt toch vastloopt, zoals in deze blog. We zijn trots op onze uitstekende service en staan altijd voor je klaar om je te helpen.

Ben je geïnteresseerd in een dual sim iPhone? Neem dan een kijkje op onze website en ontdek ons brede assortiment. Wij helpen je graag bij het maken van de beste keuze. Bezoek onze website en ontdek de voordelen van een dual sim iPhone vandaag nog!

Terug naar blog