Laatste update: 17 juni 2024

Verschil iPhone 8 en 8 Plus: Kies Slim & Bespaar bij leapp

verschil iphone 8 en 8 plus

Een oogstrelend design van glas en roestvrij staal, een Super Retina OLED-display, Face ID: diehard Apple-fans begonnen instant te watertanden toen de iPhone X uitkwam. Tegelijk met deze smartphone werden de iPhone 8 en iPhone 8 Plus gelanceerd. Of de iPhone X zijn meerprijs ten opzichte van de iPhone 8 waard is? Dat kunnen we niet voor jou beoordelen. Wel geven we je hier 7 redenen waarom je zou kúnnen kiezen voor een iPhone 8 in plaats van een iPhone X!

De prijs: iPhone 8 is een stuk goedkoper

Dit zal voor veel mensen de hoofdreden zijn: een iPhone 8 is een stuk goedkoper dan de iPhone X. Een nieuwe iPhone X is al snel 200 tot 300 euro duurder dan een iPhone 8. En door te kiezen voor een refurbished iPhone 8 bespaar je tot zo'n 60 procent op de nieuwprijs.

 

De batterijduur: iPhone 8 Plus krijgt een 10, de X een 8

Met de batterijduur van de iPhone X is niks mis. Integendeel! De batterij gaat zo'n 12 tot 13 uur mee en dat is voortreffelijk (ons rapportcijfer: 8). Maar bij de iPhone 8 is dat zo'n 13 tot 14 uur (rapportcijfer: 9) en bij de wat grotere iPhone 8 Plus zelfs zo'n 14 tot 15 uur. Een tien met een griffel wat ons betreft!

 

De chips: precies hetzelfde

Alle drie de telefoons, die gepresenteerd werden tijdens dezelfde Apple Keynote (zoals je kunt zien in de video hieronder), hebben identieke chips. Voor de liefhebbers: het gaat om de state-of-the-art chips A11 Bionic met neural engine en de M11 motion coprocessor.

 

Je oude hoesjes: passen alleen bij de iPhone 8

Upgrade je van een iPhone 7? Dan past je oude hoesje ook op de iPhone 8. Geen dealbreaker natuurlijk, wel mooi meegenomen.

 

Touch ID: sneller en beter dan Face ID

De iPhone X beschikt alleen over Face ID voor gezichtsontgrendeling, de iPhone 8 en 8 Plus hebben uitsluitend Touch ID voor vingerafdrukontgrendeling. Face ID is echter minder trefzeker en snel dan Touch ID.

 

Draadloos laden en snelladen: 3x check

Met alle drie de toestellen kun je iPhone draadloos laden via het Qi-protocol én snelladen. Jammer genoeg worden de accessoires hiervoor niet standaard meegeleverd.

 

Achtercamera's: nagenoeg hetzelfde

De iPhone 8 moet het doen met één camera aan de achterkant. De iPhone 8 Plus en de iPhone X hebben twee achtercamera's. De extra camera is een telelens waarmee je kunt inzoomen zonder kwaliteitsverlies. De twee camera's aan de achterkant van de 8 Plus en de X zijn nagenoeg hetzelfde. Het enige verschil is dat de X optische beeldstabilisatie heeft voor beide lenzen, terwijl de 8 Plus dit alleen heeft voor de breedhoeklens.

Met 7 megapixel, een diafragma van f/2.2 en filmen in Full HD heeft de selfiecamera van de drie toestellen dezelfde specs.

 

Refurbished iPhone X of 8 

Een refurbished iPhone X of een iPhone 8 is tot 60 procent voordeliger dan een nieuwe. En bovendien een stuk duurzamer, omdat 'ie hiervoor al een eigenaar heeft gehad. Wist je dat een refurbished iPhone 27 kilo minder CO2-uitstaat oplevert? 

Dankzij een opknapbeurt van onze experts en twee jaar garantie weet je zeker dat je zorgeloos van je iPhone kunt genieten. Wil je weten wat refurbishment precies inhoudt? Bekijk dan de video hieronder!

 

Terug naar blog