Laatste update: 10 mei 2023

WhatsApp installeren op je iPad

whatsapp ipad

WhatsApp is en blijft een gemakkelijke manier om te communiceren. Of het nu gaat om contact met medestudenten of collega’s of een berichtje in de familie groepsapp, voor veel mensen is WhatsApp een goede optie. 

Tot op heden is het helaas nog niet mogelijk om op je iPad de officiële app voor dit veelgebruikte social media platform te downloaden – al gaan er wel geruchten rond dat deze er zal komen. Tot dat gebeurt is er gelukkig wel een goede oplossing voor: het gebruiken van WhatsApp Web.

WhatsApp Web

WhatsApp Web is in 2015 online gegaan voor Androidgebruikers, al snel gevolgd door versies die ook voor iOS-gebruikers werkten, en wordt sindsdien veel gebruikt. Het is eigenlijk een extensie van de mobiele versie van WhatsApp. Je kunt gemakkelijk verschillende apparaten aan je WhatsApp-account koppelen en deze met elkaar synchroniseren. Op deze manier kun je zowel op je iPhone als op je Macbook of iPad berichten ontvangen en verzenden.

WhatsApp Web op je iPad installeren

Het installeren van de web-versie van WhatsApp is zo gedaan. Je hebt dan ook maar twee dingen nodig: je iPhone en je iPad. De stappen zijn als volgt:

  1. Open alvast Safari op je iPad en ga naar de website https://web.whatsapp.com/.
  2. Open WhatsApp op je iPhone en klik op de drie bolletjes rechtsboven.
  3. Kies voor ‘Gekoppelde apparaten’ in het drop-down menu.
  4. Klik op ‘Een apparaat koppelen’.
  5. Er verschijnt een QR-code; scan deze met je iPhone.
  6. Je iPad wordt gekoppeld aan je WhatsApp-account; je kunt nu WhatsApp Web op je iPad gebruiken.

Tips voor het gebruiken van WhatsApp op je iPad

Voor je aan de slag gaat met het chatten via je iPad zijn hier nog een paar handige tips. Ten eerste is het mogelijk om een snelkoppeling naar WhatsApp Web op je beginscherm te zetten, wat tijd scheelt bij het opstarten van dit platform. Hiervoor kun je de volgende stappen gebruiken:

  1. Open WhatsApp Web in Safari.
  2. Tik rechtsboven op het delen-icoontje (een vierkant met een pijltje).
  3. Scrol naar beneden en selecteer ‘Zet op beginscherm’.
  4. Klik op ‘Voeg toe’. 

Hoewel WhatsApp Web vele opties heeft, heeft het niet precies dezelfde mogelijkheden als de echte app op je iPhone. Functies die de online versie bijvoorbeeld niet heeft zijn het ontvangen van notificaties bij een nieuw bericht en het delen van je live locatie. 

Mocht je de iPad toch weer willen ontkoppelen van je WhatsApp-account, dan kun je de mobiele versie van WhatsApp gebruiken om dit te doen. Ook hiervoor moet je op de drie bolletjes klikken en ‘Gekoppelde apparaten’ selecteren in het drop-down menu. Hier zie je een overzicht van de apparaten die aan je account gekoppeld zijn. Als je het apparaat wat je wilt verwijderen selecteert en hier op ‘Uitloggen’ klikt, zal je niet meer via je iPad kunnen inloggen op WhatsApp. 

Terug naar blog

De toppers van leapp

Een betrouwbaar en duurzaam Apple-avontuur met Leapp

Leapp levert duurzame (refurbished) Apple producten die jouw dagelijkse leven makkelijker maken. Daarbij ondersteunen we je als je onverhoopt toch vastloopt, zoals met inloggen op iCloud. Je kunt bij ons terecht voor de beste service en producten voor een aantrekkelijke prijs. 

Dankzij een opknapbeurt van onze experts en twee jaar garantie weet
je zeker dat je zorgeloos van je MacBook, iPhone of iPad kunt genieten.  

Samen zorgen we voor een veilige en vertrouwde Apple-ervaring!

Wil je weten wat refurbishment precies inhoudt? Bekijk dan de video hieronder: