Laatste update: 15 juni 2024

iPad verschillen: 2017 vs 2018 - Ontdek & Kies bij leapp!

ipad verschillen

Met de introductie van de iPad in 2010 liet Apple de wereld kennismaken met het fenomeen tablet. Sindsdien zijn er tal van verschillende iPads uitgekomen. De iPad Air, iPad Air 2, iPad 2017 en iPad 2018 behoren tot de populairste modellen. Maar wat zijn precies de verschillen tussen deze iPads? We nemen ze voor je onder de loep.

Geweldig design, simpele software, flink wat pk's

Al vanaf de jaren 80 bestaan er tablet pc's en in 2000 probeerde Microsoft tevergeefs een tablet te slijten aan het grote publiek. Uiteindelijk duurde het tot de keynote van Steve Jobs op 27 januari 2010 (zie video hieronder) voordat de tablet doorbrak. Waarom toen pas? Nou, Apple's iPad heeft een geweldig design, supersimpele software en aardig wat pk's onder de motorkap. 

Naast de hoofdserie zijn er verschillende andere iPad-lijnen uitgekomen, zoals de iPad Pro, iPad Mini en iPad Air

 

iPad 2018 versus iPad 2017: zoek de verschillen

Laten we eerst eens kijken naar de iPad 2018 en iPad 2017, de voorgangers van de zevende generatie iPad die op 30 september jl. is gelanceerd. Pak je vergrootglas maar, want deze toestellen verschillen slechts minimaal van elkaar. Ze hebben bijvoorbeeld hetzelfde formaat, design, gewicht en scherm én dezelfde camera's. 

Een van de grootste verschillen: de iPad 2018 is geschikt voor de Apple Pencil. Voorheen werkte dit pennetje om je scherm mee te bedienen alleen op iPad Pro's. Met de Apple Pencil kun je bijvoorbeeld makkelijk woorden highlighten, handgeschreven aantekeningen maken en tekenen. 

Qua hardware steekt de 2018 de 2017 vooral de loef af op processorvlak. De Apple A10 Fusion-procesor is namelijk een stukje krachtiger dan de A9-processor van de 2017. De 2018 is dus wat geschikter voor zwaardere games en het bewerken van 4K-beeldmateriaal. 

Het laatste - niet onbelangrijke - verschil is natuurlijk de prijs. Open deur: de 2017 is een stuk goedkoper dan de 2018. 

iPad Air versus iPad Air 2: anti-reflectie en Touch ID

De iPad Air is door Apple in de markt gezet als een lichtere, duurzamere en ergonomischere variant van de iPad. Een iPad Air is over het algemeen wat duurder dan een ongeveer gelijktijdig uitgebrachte reguliere iPad, heeft meer opslagruimte, een krachtigere chip en een iets groter beeldscherm. 

Bij de iPad Air (uit 2013) en iPad Air 2 (uit 2014) zijn de onderlinge verschillen wat groter dan bij de iPad 2017 en iPad 2018 die we hiervoor vergeleken. Zo heeft de iPad Air 2 een anti-reflectielaag waardoor-ie fijner in lichtrijke omstandigheden is te gebruiken. Ook heeft de Air 2 Touch ID voor ontgrendeling met je vingerafdruk. 

De Air 2 is 1,5 millimeter dunner en 32 gram lichter dan de Air, maar heeft toch een betere processor. De A8X-processor van de Air 2 is wat geschikter voor zwaardere (grafische) applicaties dan de A7 van de iPad Air. Tot slot heeft de Air 2 betere fotospecificaties, zoals een 8 megapixel camera (in plaats van 5MP bij de iPad Air), burst-modus (voor snel foto'€™s schieten), panoramafoto's en timelapse-video's. 

Ook hier geldt: de iPad Air is vanzelfsprekend een tikje goedkoper dan de iPad Air 2. 

Goedkoop en duurzaam: refurbished iPad

Wil je flink besparen op je iPad? Ga dan voor een refurbished iPad. Zo'n toestel heeft een eerdere eigenaar gehad en is uitgebreid gecontroleerd, getest en schoongemaakt en waar nodig gerepareerd, voorzien van vervangende onderdelen en geüpgraded. Daardoor zijn ze tot 60 procent voordeliger én ben jij enorm milieubewust bezig. Plus: dankzij twee jaar garantie kun je je iPad gegarandeerd onbezorgd gebruiken!

Terug naar blog