Laatste update: 17 augustus 2024

iMac Resetten: Eenvoudige Stappen voor Optimaal Resultaat

imac resetten

Ben je op zoek naar een eenvoudige manier om je iMac te resetten? Misschien ondervind je technische problemen, wil je de prestaties verbeteren, of ben je van plan je iMac te verkopen of weg te geven. Wat je reden ook is, het resetten van je iMac kan een uitdaging zijn, vooral als je bang bent voor gegevensverlies of onzeker bent over de juiste stappen. Maar maak je geen zorgen, we hebben een duidelijk en simpel stappenplan voor je samengesteld om je iMac zonder gedoe te resetten. Laten we beginnen!

Stappenplan voor het resetten van je iMac

Hier is ons uitgebreide stappenplan voor het resetten van je iMac:

  1. Maak een back-up van je gegevens
    Voordat je begint met het resetten van je iMac, is het belangrijk om een back-up te maken van al je belangrijke bestanden en gegevens. Dit kan eenvoudig worden gedaan met Time Machine, de ingebouwde back-upfunctie van macOS. Sluit daarom een externe harde schijf aan op je iMac. Open dan Time Machine en selecteer "Maak nu een back-up". Daarna is het alleen nog wachten tot het back-up proces is voltooid.
  2. Log uit bij iCloud en andere accounts
    Om ervoor te zorgen dat je persoonlijke gegevens volledig worden verwijderd, moet je uitloggen bij iCloud en andere accounts. Ga naar "Systeemvoorkeuren" en klik op "Apple ID". Selecteer vervolgens "Overzicht" en klik op "Log uit". Herhaal dit proces voor andere accounts zoals iTunes, iMessage en FaceTime.
  3. Herstart je iMac in macOS Recovery
    Herstart je iMac en houd de Command (⌘) en R-toetsen ingedrukt totdat het Apple-logo verschijnt. Laat de toetsen los en wacht tot het macOS Recovery-venster verschijnt.
  4. Wis de harde schijf
    Selecteer "Schijfhulpprogramma" en klik op "Ga door". Kies je opstartschijf (meestal "Macintosh HD") en klik op "Wis". Geef de schijf een naam en selecteer het APFS- of Mac OS Uitgebreid (journaled) formaat. Klik nu op "Wis" om het proces te voltooien.
  5. Herinstalleer macOS
    Sluit Schijfhulpprogramma en selecteer "Herinstalleer macOS" in het macOS Recovery-venster. Volg de instructies op het scherm om macOS opnieuw te installeren.
  6. Voltooi de installatie
    Nadat de installatie is voltooid, zal je iMac opnieuw opstarten en je door de configuratie-assistent leiden. Volg de instructies om je iMac in te stellen als nieuw of om je gegevens te herstellen vanaf je Time Machine-back-up.

Hoe leapp je verder helpt

Bij leapp leveren we duurzame (refurbished) Apple producten die je dagelijks leven makkelijker maken. Mocht je onverhoopt toch vastlopen, zoals bij het resetten van je iMac, dan staan we klaar om je te ondersteunen. Onze uitstekende service en deskundige begeleiding zorgen ervoor dat je altijd kunt rekenen op betrouwbare oplossingen en advies. Bezoek onze website [leapp.nl](https://leapp.nl/) voor meer informatie over onze producten en diensten. Ontdek hoe we je kunnen helpen om het meeste uit je Apple-apparaten te halen en overweeg de duurzame stap naar een refurbished iMac. Met leapp aan je zijde, ben je verzekerd van een probleemloze ervaring en een iMac die weer optimaal functioneert. Klaar om aan de slag te gaan? Bekijk ons aanbod van refurbished Apple-producten en profiteer van onze expertise en uitstekende service.
Terug naar blog