Laatste update: 15 juni 2024

Welke Apple Watch heb ik? Vind snel jouw type met leapp!

welke apple watch heb ik

Heb je ooit naar je Apple Watch gekeken en je afgevraagd: "Welke Apple Watch heb ik?" Of misschien heb je je afgevraagd welke functies en mogelijkheden jouw specifieke model heeft. Je bent niet de enige. Veel Apple Watch eigenaren hebben moeite om de verschillende modellen te onderscheiden en zijn onzeker over welk model ze zelf hebben. Het kan ook verwarrend zijn om de vele verschillende modellen en specificaties te begrijpen. En laten we eerlijk zijn, niemand wil tijd verspillen aan het zoeken naar informatie over zijn of haar Apple Watch model. In deze blogpost gaan we je helpen. We gaan je niet alleen vertellen hoe je kunt achterhalen welk model Apple Watch je hebt, maar ook inzicht geven in de verschillende functies en mogelijkheden van de diverse modellen.

leapp helpt je!

Bij leapp begrijpen we dat het lastig kan zijn om te achterhalen welk model Apple Watch je hebt. Daarom hebben we deze blogpost gemaakt om je te helpen. We bieden duidelijke en betrouwbare informatie over de verschillende Apple Watch modellen en geven stap-voor-stap instructies voor het identificeren van jouw eigen Apple Watch model. We helpen je ook om de functies en mogelijkheden van jouw specifieke Apple Watch model te begrijpen.

Hoe identificeer je jouw Apple Watch model

Het identificeren van jouw Apple Watch model is eigenlijk vrij eenvoudig. Hier is een stap-voor-stap gids om je te helpen:

 1. Zorg ervoor dat jouw Apple Watch is uitgeschakeld en losgekoppeld van de oplader.

 2. Draai de Apple Watch om zodat je de achterkant kunt zien.

 3. Zoek naar het modelnummer. Dit staat meestal in een klein lettertype aan de onderkant van de achterkant van de Apple Watch.

 4. Het modelnummer begint meestal met de letter 'A' gevolgd door vier cijfers.

 5. Noteer dit nummer en ga naar de Apple Watch identificatiepagina op de Apple website. Hier kun je het modelnummer invoeren en jouw specifieke Apple Watch model vinden.

of: 

 1. Open de Watch-app op je iPhone: Zorg ervoor dat je iPhone is gekoppeld met je Apple Watch en open de Watch-app. Dit is de app waarmee je je Apple Watch kunt beheren en aanpassen.

 2. Ga naar 'Mijn Watch': In de Watch-app, ga naar het tabblad 'Mijn Watch' in de onderste navigatiebalk. Dit is waar je verschillende instellingen en informatie over je Apple Watch kunt vinden.

 3. Tik op 'Algemeen': Binnen het 'Mijn Watch'-tabblad, zoek en tik je op de optie 'Algemeen'. Dit is waar je algemene instellingen en informatie kunt vinden met betrekking tot je Apple Watch.

 4. Tik op 'Info': Binnen het 'Algemeen'-menu, scroll je naar beneden en tik je op 'Info'. Hier kun je belangrijke details over je Apple Watch vinden.

 5. Tik op 'Model' en 'Serienummer': In het 'Info'-menu zie je opties zoals 'Model' en 'Serienummer'. Tik op 'Model' om het exacte model van je Apple Watch te zien. Tik op 'Serienummer' om het serienummer van je Apple Watch te vinden.

 6. Vergelijk met online bronnen: Het modelnummer dat je hier ziet, zal je helpen om te achterhalen welke specifieke Apple Watch je hebt. Je kunt dit modelnummer vergelijken met online bronnen, zoals de officiële Apple-website, om meer te weten te komen over de technische specificaties en functies van je Apple Watch-model.

Kenmerken en mogelijkheden van de verschillende Apple Watch modellen

Er zijn verschillende Apple Watch modellen beschikbaar, elk met zijn eigen unieke kenmerken en mogelijkheden. Hier is een kort overzicht van de meest populaire modellen:

- Apple Watch Series 1: Dit is het originele model dat in 2015 werd geïntroduceerd. Het heeft een enkele kernprocessor en is waterbestendig, maar niet waterdicht. Het heeft geen ingebouwde GPS of mobiele connectiviteit.

- Apple Watch Series 2: Dit model, geïntroduceerd in 2016, heeft een dual-core processor, ingebouwde GPS en is waterdicht tot 50 meter. Het heeft geen mobiele connectiviteit. -

Apple Watch Series 3: Geïntroduceerd in 2017, dit model heeft een snellere processor en optionele mobiele connectiviteit, waardoor je kunt bellen, berichten kunt versturen en gegevens kunt ontvangen zonder je iPhone in de buurt te hebben.

- Apple Watch Series 4: Dit model, geïntroduceerd in 2018, heeft een groter scherm, een verbeterde hartslagmonitor en de mogelijkheid om een elektrocardiogram (ECG) te maken.

- Apple Watch Series 5: Geïntroduceerd in 2019, dit model heeft een always-on display, een ingebouwde kompas en internationale noodoproepen.

- Apple Watch Series 6: Dit is het nieuwste model, geïntroduceerd in 2020. Het heeft een nog snellere processor, een bloedzuurstofsensor en een always-on hoogtemeter.

Hoe leapp je verder helpt?

Bij leapp willen we je niet alleen helpen om jouw Apple Watch model te identificeren, maar ook om het meeste uit jouw apparaat te halen. We bieden een breed scala aan duurzame (refurbished) Apple producten die jouw dagelijks leven makkelijker maken. En mocht je toch vastlopen, dan staan we voor je klaar met onze uitstekende service. Of je nu vragen hebt over jouw Apple Watch, een ander Apple product wilt aanschaffen of hulp nodig hebt bij het instellen van jouw apparaat, we zijn er om je te helpen. Dus waar wacht je nog op? Ontdek de wereld van Apple bij leapp. Bekijk onze producten en begin vandaag nog met het ontdekken van de vele mogelijkheden van jouw Apple Watch!

Conclusie

Het identificeren van jouw Apple Watch model hoeft niet moeilijk te zijn. Met de juiste informatie en een beetje hulp, kun je snel en gemakkelijk achterhalen welk model je hebt en welke functies en mogelijkheden het biedt. Bij leapp zijn we er om je te helpen. Of je nu een nieuwe Apple Watch wilt kopen, hulp nodig hebt bij het instellen van jouw apparaat of gewoon meer wilt weten over de verschillende modellen, we staan voor je klaar. Dus waar wacht je nog op? Duik in de wereld van Apple bij leapp en ontdek de vele mogelijkheden die jouw Apple Watch te bieden heeft. Bekijk onze producten en begin vandaag nog met het ontdekken van de vele mogelijkheden van jouw Apple Watch!
Terug naar blog