Laatste update: 17 juni 2024

Verander je Apple Watch wijzerplaat: Maak het uniek en persoonlijk

wijzerplaat apple watch

Je hebt een Apple Watch, maar je wilt het een beetje meer "jou" maken. Je wilt het personaliseren en de wijzerplaat veranderen om het uniek en stijlvol te maken, iets dat echt bij jou past. Maar hoe doe je dat? Je wilt niet vastzitten aan de standaard wijzerplaat die je nu hebt, maar je weet ook niet hoe je door de instellingen moet navigeren of hoe je de wijzerplaat kunt veranderen. Bovendien vind je het misschien moeilijk om unieke en creatieve wijzerplaten te vinden of weet je niet zeker welke wijzerplaat het beste bij je behoeften past. Daarnaast kan je bang zijn om iets verkeerd te doen.

Maar maak je geen zorgen, leapp is hier om je te helpen. We zijn een expert op het gebied van Apple-producten en we weten alles wat er te weten valt over de Apple Watch. We gaan je helpen bij het navigeren door de instellingen van de Apple Watch, je leren hoe je de wijzerplaat kunt veranderen en je helpen unieke en creatieve wijzerplaten te vinden. 

Om te beginnen biedt Apple een breed scala aan wijzerplaten waar je uit kunt kiezen. Ondanks dat dit standaard wijzerplaten zijn, zijn ze wel te personaliseren in bijvoorbeeld kleur of type informatie (de datum, het weer, etc.). Om de wijzerplaat aan te passen, volg je de volgende stappen:

  1. 1. Tik op het scherm van je Apple Watch om de wijzerplaat te activeren.
  2. 2. Veeg van links naar rechts over het scherm om door de wijzerplaten te bladeren.
  3. 3. Kies de gewenste wijzerplaat.
  4. 4. Pas eventueel de gekozen wijzerplaat aan door lang op het scherm te drukken.

Als alternatief kun je de wijzerplaat ook wijzigen via de Watch-app op je gekoppelde iPhone. Open de Watch-app en ga naar het tabblad "Mijn Watch". Tik vervolgens op "Wijzerplaten" en selecteer de gewenste wijzerplaat uit de lijst met beschikbare opties. Ook kun je de Watch-app gebruiken om de instellingen van de gekozen wijzerplaat aan te passen.

Ondanks dat je de standaard wijzerplaten van Apple kan aanpassen naar jouw eigen stijl, begrijpen we goed dat je dit misschien nog niet persoonlijk genoeg vindt. Daarom hebben we ook een stappenplan voor het maken van een eigen wijzerplaat. Je kan namelijk je eigen wijzerplaat maken met een persoonlijke foto. Hiervoor moet je het volgende doen:

  1. 1. Open de Foto’s-app op je iPhone en kies een leuke foto uit.
  2. 2. Tik op de deelknop onder de foto.
  3. 3. Kies de optie “Maak wijzerplaat aan”.
  4. 4. Kies uit een portret, gewone foto of een caleidoscoop, geïnspireerd op de foto.

Het is natuurlijk super leuk om bijvoorbeeld een mooie herinnering of je huisdier als wijzerplaat te hebben. Maar je zou ook op internet kunnen zoeken naar afbeeldingen van bijvoorbeeld jouw favoriete artiest, schilderij of lievelingsbloem. Maak hier simpelweg een screenshot van en stel het in als wijzerplaat. Laat je creativiteit de vrije loop en personaliseer je Apple Watch!

Hoe leapp je verder helpt

Met leapp ben je niet alleen. We zijn er om je te helpen en te ondersteunen bij elke stap. We kunnen je tijd besparen door je te informeren over de verschillende opties voor wijzerplaten. We kunnen je helpen bij het personaliseren van je Apple Watch door je tips en trucs te geven. En we kunnen je helpen om met vertrouwen je Apple Watch te personaliseren en een unieke en stijlvolle wijzerplaat te kiezen.

Maar dat is niet alles. Bij leapp krijg je ook toegang tot een breed scala aan duurzame (refurbished) Apple-producten. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe Apple Watch, iPhone, iPad, MacBook of zelfs een Apple TV, bij leapp vind je het allemaal. En met onze uitstekende service, kun je er zeker van zijn dat je altijd de beste kwaliteit en de beste prijs krijgt. Dus waar wacht je nog op? Bezoek onze website op leapp.nl en ontdek de vele mogelijkheden die we bieden. En vergeet niet, bij leapp staan we altijd klaar om je te helpen.

Terug naar blog