Laatste update: 12 mei 2024

Spotify op je Apple Watch: De Ultieme Gids voor Muziekliefhebbers

spotify apple watch
Als Apple Watch-gebruiker en muziekliefhebber wil je waarschijnlijk Spotify kunnen gebruiken op je Apple Watch. Het biedt je de mogelijkheid om je favoriete muziek, podcasts en audioboeken te beluisteren, waar en wanneer je maar wilt. Maar soms kan de technologie je in de weg zitten. Het instellen van Spotify op je Apple Watch kan bijvoorbeeld een uitdaging zijn, vooral als je nog nieuw bent met de Apple Watch. Bij leapp willen we je helpen om het meeste uit je Apple-producten te halen. We begrijpen dat technologie soms complex kan zijn, maar we geloven ook dat het je leven gemakkelijker kan maken als je weet hoe je het moet gebruiken. Daarom bieden we een stap-voor-stap gids om Spotify op je Apple Watch te installeren en gebruiken. We nemen je mee van de voorbereidingen tot het luisterplezier. Laten we beginnen!

De ultieme gids voor Spotify op je Apple Watch

Voorbereiding

1. Zorg voor compatibele apparaten: Controleer of je Apple Watch en iPhone compatibel zijn met de nieuwste versie van Spotify. Je hebt minimaal een Apple Watch Series 3 of later nodig met watchOS 6.0 of hoger.

2. Installeer de nieuwste software: Zorg ervoor dat zowel je iPhone als je Apple Watch zijn bijgewerkt naar de nieuwste versie van hun respectievelijke besturingssystemen (iOS en watchOS).

Installatie van Spotify op je iPhone

3. Download Spotify: Als je Spotify nog niet op je iPhone hebt, download en installeer de Spotify-app vanuit de App Store.

4. Log in op Spotify: Open de Spotify-app op je iPhone en log in met je accountgegevens. Als je geen account hebt, kun je er een aanmaken.

Installatie van Spotify op je Apple Watch

5. Open de Watch-app op je iPhone: Open de Watch-app op je iPhone.

6. Vind Spotify: Scroll naar beneden in het tabblad 'Mijn Watch' en zoek Spotify onder 'Beschikbare apps'.

7. Installeer Spotify: Tik op de 'Installeer' knop naast Spotify. De app wordt nu op je Apple Watch geïnstalleerd.

Gebruik van Spotify op je Apple Watch

8. Open Spotify op je Apple Watch: Druk op de Digital Crown van je Apple Watch om naar het startscherm te gaan en tik op het Spotify-pictogram om de app te openen.

9. Koppeling met je iPhone: De eerste keer dat je Spotify op je Apple Watch opent, moet je de app mogelijk koppelen met je iPhone. Volg de instructies op het scherm om dit te doen.

10. Muziek afspelen: Nu kun je muziek afspelen, pauzeren, overslaan en afspeellijsten beheren rechtstreeks vanaf je Apple Watch.

Optionele instellingen

11. Offline luisteren: Als je Spotify Premium hebt, kun je afspeellijsten, albums en podcasts downloaden naar je Apple Watch. Ga naar de afspeellijst of het album op je iPhone, tik op de drie stippen, en kies 'Downloaden naar Apple Watch'.

12. Verbindingsinstellingen: Zorg ervoor dat je Apple Watch verbonden is met wifi of mobiel netwerk (voor modellen met mobiele connectiviteit) om streaming te kunnen gebruiken zonder je iPhone in de buurt. Door deze stappen te volgen, kun je Spotify op je Apple Watch installeren en optimaal gebruiken, zodat je altijd en overal van je favoriete muziek kunt genieten.

Hoe leapp je verder helpt?

Bij leapp willen we dat je een naadloze en plezierige Spotify-ervaring op je Apple Watch hebt, zodat jij kunt luisteren naar je favoriete muziek. Daarom hopen we dat onze stap-voor-stap gids jouw geholpen heeft. We hebben zelfs een blog met onze favoriete playlists. Mocht je vragen hebben, dan helpen we je graag verder. Bovendien bieden we duurzame (refurbished) Apple-producten die jou het dagelijks leven makkelijker maken. En als je onverhoopt toch vastloopt, zoals in deze blog, dan staan we voor je klaar met onze uitstekende service. Dus waar wacht je nog op? Bezoek onze website op leapp.nl en ontdek hoe we je kunnen helpen om het meeste uit je Apple-producten te halen.
Terug naar blog