Laatste update: 15 juni 2024

Nieuwste Apple Watch 6: Ontdek bij leapp de Voordelen!

nieuwste apple watch

Apple's nieuwste watch: De Apple Watch 6

Tijdens het Apple event van 15 september 2020 onthulde Apple de nieuwste versie van hun smartwatches: De Apple Watch 6. Dit konden we ook wel een beetje verwachten aangezien het thema van de avond 'Time Flies' was. Het was ook meteen de eerste onthulling van deze altijd spraakmakende avond. Laten we eens kijken wat deze nieuwe Watch voor de klant in petto heeft.

 

De looks

Weinig verandering in eerste oogopslag, om maar eens met de deur in huis te vallen. De buitenkant lijkt op diegenen zoals we hem kennen van de series 4 en 5. Je hebt tegenwoordig wel meer keuzes in het kleurenpalet zitten, zoals blauw, rood en grafiet-zwart. Daarnaast heb je nog de keuze in een 44mm watch of een maatje kleiner met 40mm. De polsband is ook nog vernieuwd met een Solo Loop, die bestaat uit één geheel en hoeft daardoor niet met een gesp te worden vastgemaakt.

 

Display

Een verbetering is de helderheid van de display, die is omhoog gegaan zodat het nu beter zichtbaar zou moeten zijn, onafhankelijk van de omgeving waarin je je bevindt. Apple claimt dat de zichtbaarheid tot 2,5x beter is ten opzichte van de Apple Watch 5. Op het display is het nu ook mogelijk om meerdere achtergronden te kiezen, zoals een eigen Memoji.

 

Fitness app 

De grootste verandering op dit gebied is de oximeter. Deze meter zorgt ervoor dat jouw bloedzuurstof om de 15 seconden wordt gemeten en dat dit doorlopend gebeurt. Zo wordt deze informatie overdag verzameld, maar ook gedurende jouw slaap zodat je een zo volledig mogelijk overzicht krijgt. Naast deze nieuwe functionaliteit is er niet meer noemenswaardig dat is verbeterd.

 

Het innerlijk, de software

De software waar de Apple Watch 6 gebruik van maakt is niet nieuw, deze was reeds in juni al gereleased; de WatchOS 7. Wel is er een nieuwe chipset toegevoegd (S6 chipset) die voor wat krachtigere mogelijkheden zorgt. Wat hier nieuw is, is dat er zogenaamde V02 Max-nummers notificaties geven indien er te weinig zuurstof in jouw bloed zit. Daarnaast is de slaaptracker een grote verandering op dit vlak, wat op zich zelf nog niet heel veel voorstelt maar wel aangeeft dat Apple ook hier aan de weg timmert en op termijn met nieuwe functionaliteiten zal komen.

 

De prijs

Je bemachtigt deze nieuwe smartwatch vanaf 429,- voor de 40mm en 459,- voor de 44mm versie. Wil je daar nog LTE-techniek bij dan is de instapprijs vanaf 529,-.

 

Doen, of toch niet?

Al met al niet veel grote wijzigingen. Een nieuwe kleur, een sterker innerlijk voor betere prestaties en wat nieuwe functionaliteiten zoals een hoogtemeter en zuurstofmeting van het bloed. Een groot nadeel is wel dat de batterij niet langer mee gaat, iets waar door het publiek wel op werd gehoopt. Deze upgrade in de Apple Watch lijn is niet groot ten opzichte van zijn voorganger de Apple Watch 5, wat ook al niet veel veranderingen had ten opzichte van de Apple Watch 4.

Vind jij het uiterlijk belangrijk en ben je fan van de wijzigingen in functionaliteiten zoals de hoogtemeter en zuurstofmeter? Dan is deze nieuwste versie van de Apple Watch wat voor jou. Maken de kleine wijzigingen voor jou niet veel uit en wil jij gewoon een Apple Watch en ook nog flink wat geld besparen? Neem dan eens een kijkje bij onze Apple Watches met instapprijzen vanaf 155,-. Is de voorraad tijdelijk even op? Schrijf je dan in voor de e-mail notificatie. Je krijgt dan direct een melding zodra er weer voorraad is.

Nog even doorlezen over de leukste Apple tips. Leer hier alles over de Apple Dark Mode!

 

 Terug naar blog