Wat is refurbished?

Wat is refurbished?

Refurbish-wattes? Het slimme alternatief voor nieuw: Beter voor jou en beter voor de wereld! Met een refurbished device ben je niet alleen milieubewust bezig, maar het scheelt je ook een aantal centen in de portemonnee. Dus: hallo mooi duurzaam product en wellicht nieuw paar schoenen met het geld dat je bespaard hebt! Nieuwsgierig naar wat refurbishment inhoudt en waarom het beter dan nieuw is? Lees dan snel verder.

Hergebruik is een must

We leven in een tijd waar hergebruik en recyclen een must is. Het recyclen en hergebruiken van plastic, papier en glas is voor iedereen de normaalste zaak van de wereld. Waarom doen we dat niet ook met elektronica? Het maken van nieuwe devices is enorm belastend voor het milieu. Bij de productie van een nieuw device wordt er veel water en energie gebruikt. Het maken van een nieuw device is niet alleen heel kostbaar, maar er wordt ook veel elektronica weggegooid die perfect was geweest voor een tweede leven, voor hergebruik dus! Er wordt jaarlijks 50 miljoen ton aan elektronica weggegooid. Dat is zo'€™n 25 kilo per Nederlands huishouden. Vind jij dit ook niet onwijs veel? Door voor een refurbished device te kiezen, help jij verspilling tegen te gaan.

"Er wordt jaarlijks 50 mln. ton aan elektronica weggegooid. Dat is zo'€™n 25 kilo per Nederlands huishouden."

Hoe werkt refurbishment?

Maar hoe werkt dat nou, dat refurbishen? Refurbished devices zijn apparaten die al eerder '€˜gebruikt'€™ zijn en die dankzij een opknapbeurt door onze experts weer als nieuw zijn. Zo krijgen ze een tweede leven. De producten die refurbished worden, zijn veelal afkomstig uit het bedrijfsleven en inruilprogramma'€™s. Ze worden uitgebreid gecontroleerd, getest, schoongemaakt, gerepareerd, vervangen en geüpgraded waar nodig. Zo krijgt de milieubewuste consument een device dat net zo goed werkt als een nieuw device, maar dan voor een zacht prijsje.

Hoe worden de producten hergebruikt? Onze slimme techneuten controleren uitgebreid, op wel 50 punten, alle producten die binnenkomen in het refurbishement lab. Hierbij halen zij werkende onderdelen uit devices waarvan andere onderdelen niet meer gerepareerd kunnen worden. Na een uitgebreide quality check worden deze gebruikt in andere devices #nowaste. Alle onderdelen die niet meer te redden zijn, worden verzameld en gerecycled.

 

Hoef jij niet het nieuwste van het nieuwste, wil jij een duurzame keuze maken en wat centjes besparen? Ga dan voor refurbished, het slimme alternatief voor nieuw! Refurbish-wattes? Het slimme alternatief voor nieuw: Beter voor jou en beter voor de wereld! Met een refurbished device ben je niet alleen milieubewust bezig, maar het scheelt je ook een aantal centen in de portemonnee. Dus: hallo mooi duurzaam product en wellicht nieuw paar schoenen met het geld dat je bespaard hebt! Nieuwsgierig naar wat refurbishment inhoudt en waarom het beter dan nieuw is? Lees dan snel verder.

Hergebruik is een must

We leven in een tijd waar hergebruik en recyclen een must is. Het recyclen en hergebruiken van plastic, papier en glas is voor iedereen de normaalste zaak van de wereld. Waarom doen we dat niet ook met elektronica? Het maken van nieuwe devices is enorm belastend voor het milieu. Bij de productie van een nieuw device wordt er veel water en energie gebruikt. Het maken van een nieuw device is niet alleen heel kostbaar, maar er wordt ook veel elektronica weggegooid die perfect was geweest voor een tweede leven, voor hergebruik dus! Er wordt jaarlijks 50 miljoen ton aan elektronica weggegooid. Dat is zo'n 25 kilo per Nederlands huishouden. Vind jij dit ook niet onwijs veel? Door voor een refurbished device te kiezen, help jij verspilling tegen te gaan.

"Er wordt jaarlijks 50 mln. ton aan elektronica weggegooid. Dat is zo'n 25 kilo per Nederlands huishouden."

Hoe werkt refurbishment?

Maar hoe werkt dat nou, dat refurbishen? Refurbished devices zijn apparaten die al eerder 'gebruikt' zijn en die dankzij een opknapbeurt door onze experts weer als nieuw zijn. Zo krijgen ze een tweede leven. De producten die refurbished worden, zijn veelal afkomstig uit het bedrijfsleven en inruilprogramma's. Ze worden uitgebreid gecontroleerd, getest, schoongemaakt, gerepareerd, vervangen en geüpgraded waar nodig. Zo krijgt de milieubewuste consument een device dat net zo goed werkt als een nieuw device, maar dan voor een zacht prijsje.

Hoe worden de producten hergebruikt? Onze slimme techneuten controleren uitgebreid, op wel 50 punten, alle producten die binnenkomen in het refurbishement lab. Hierbij halen zij werkende onderdelen uit devices waarvan andere onderdelen niet meer gerepareerd kunnen worden. Na een uitgebreide quality check worden deze gebruikt in andere devices #nowaste. Alle onderdelen die niet meer te redden zijn, worden verzameld en gerecycled.

 

Hoef jij niet het nieuwste van het nieuwste, wil jij een duurzame keuze maken en wat centjes besparen? Ga dan voor refurbished, het slimme alternatief voor nieuw! Terug naar blog