Laatste update: 15 juni 2024

Melding Batterij iPhone: Los het Snel op met leapp!

melding batterij iphone

Als je onlangs een iPhone gekocht hebt bij leapp, kan het zomaar voorkomen dat je een melding te zien krijg over het beeldscherm of de batterij. Geen paniek, deze melding is slechts tijdelijk! Hij is namelijk na 14 dagen alweer verdwenen. Je kunt je nieuwe refurbished parel dus gewoon zorgeloos blijven gebruiken. Maar waar komt die melding dan toch vandaan?

Onderdelen vervangen

Wanneer leapp een iPhone refurbished wordt deze op meer dan 50 punten gecontroleerd. Hiervoor word het toestel uit elkaar gehaald, indien nodig gerepareerd en uitvoerig gereinigd. Een batterij wordt bijvoorbeeld al vervangen wanneer de capaciteit onder de 85% uitkomt. Daarnaast wordt ook het beeldscherm grondig onder de loep genomen. Wanneer bij vervanging een van deze onderdelen van hun plek komt, registreert de software van de iPhone dit. Aan de hand hiervan laat het toestel een melding zien.

Waarom een melding?

De functie van de melding is een waarschuwing voor het feit dat het batterij of iPhone scherm vervangen is door een niet-officiële reparateur. Authorized Apple reparateurs kunnen deze melding deactiveren. Een derde partij zoals leapp kan dit niet, hierdoor verschijnt de melding op jouw beeld! Maar wees gerust, het is slechts een loze waarschuwing. Het heeft geen enkele invloed op de prestaties van de iPhone accu, beeldscherm of de iPhone zelf.

Verdwijnt de melding?

Op het toegangsscherm is de melding 4 dagen zichtbaar. In de instellingen-app zelfs blijft de melding 2 weken zichtbaar. Na 2 weken is de melding alleen nog maar zichtbaar bij het specifieke onderdeel in de instellingen app: 'batterij', 'beeldscherm' of 'camera'. De irritante melding is dus maar tijdelijk. Hieronder zie je hoe de specifieke meldingen eruit zien.

En nu?

Geen zorgen, je hoeft dus helemaal niets te doen. Er is simpelweg ook geen manier om de melding zelf eerder weg te halen. Het is dus een kwestie van 2 weekjes negeren. Maar dat mag de pret niet drukken, geniet van je refurbished iPhone!

Terug naar blog