Keurmerk Refurbished

leapp krijgt Keurmerk Refurbished

Refurbished producten zijn hot. De laatste jaren is de kwaliteit tussen aanbieders van refurbished producten echter zeer wisselend. Om jou te helpen heeft leapp samen met Techniek Nederland het Keurmerk Refurbished ontwikkeld.

De garantie die leapp geeft op refurbished iPhones gaat verder dan de garantie op nieuwe toestellen. Ook de batterij en accessoires vallen standaard onder de 24 maanden garantie van het Keurmerk Refurbished. Dat is bij nieuwe iPhones niet het geval. Refurbished iPhones zijn er in drie categorieën: zo goed als nieuw, licht gebruikt en zichtbaar gebruikt.

Na de iPhones hebben vanaf vandaag, 12 december 2019, ook refurbished MacBooks en iPads een Keurmerk. Ondernemersorganisatie Techniek Nederland wil samen met leapp en nog een 4 tal andere bedrijven door middel van het Keurmerk Refurbished een stap zetten in de richting van een circulaire economie.

Circulaire economie

Consumenten en bedrijven nemen vaak onnodig snel afscheid van hun smartphone, tablet of notebook. Manager consumentenelektronica Rob Wierenga van Techniek Nederland: ‘In de apparaten zitten zeldzame metalen die voor een deel niet recyclebaar zijn. Door deze apparaten een tweede leven te geven, verbruiken we minder kostbare metalen en verkleinen we de afvalberg. We besparen energie en verminderen zo onze CO2-footprint.’

Strenge controle

Om het keurmerk te krijgen moeten producten zeer uitgebreid gecontroleerd zijn op meer dan 50 punten. Een reparateur van het bedrijf test het toestel op meer dan 50 punten en van zowel hardware als software. Binnen deze 50 punten vallen onder meer het besturingssysteem, de touchfuncties, de cameralens, de microfoon en de werking van de connecties (WiFi en bluetooth). 

De keuring hiervan wordt uitgevoerd door de onafhankelijke partij TÜV. Deze partij voert een keer per jaar inspecties uit om aan te tonen dat de aanbieders aan de gestelde eisen voor betrouwbaarheid voldoen. Dit sluit natuurlijk niet uit dat er soms een misser tussen kan zitten, dit gebeurt immers ook bij nieuwe producten.

Zekerheid

Een grote reden dat mensen twijfelen aan refurbished producten is de kwaliteit. Met het Keurmerk Refurbished willen we dit wegnemen door standaard twee jaar garantie te voeren op niet alleen het toestel maar ook op de batterij en accessoires.

Zo weet jij zeker dat een product met het Keurmerk Refurbished van hoge kwaliteit is! En je dezelfde, dan wel niet betere, garantie krijgt als van een nieuw product. Lees hier meer over onze garantie voorwaarden.

Je krijgt standaard 24 maanden garantie, óók op de batterij en de accessoires. Dat is bij een nieuwe iPhone, MacBook en iPad niet het geval. Waarom zou je dan nog kiezen voor een nieuw apparaat?’

Condities

Geen enkele iPhone, MacBook en iPad is hetzelfde, zeker niet wanneer het om een refurbished toestel gaat. Hiervoor hebben we nu uniforme cosmetische gradaties doorgevoerd. Het is natuurlijk totaal niet overzichtelijk wanneer elke aanbieder zijn eigen vorm van gradaties gaat gebruiken. Om dit weg te nemen zijn er nu nog maar drie condities over.

 • Zo goed als nieuw: bijna niet van een nieuw product te onderscheiden, technisch helemaal in orde.
 • Licht gebruikt: hier zijn enkele lichte krasjes of andere gebruikerssporen te vinden, technisch helemaal in orde.
 • Zichtbaar gebruikt: hier kan je enkele zichtbare gebruikerssporen zoals een deukje of krasje in de behuizing verwachten. Het product is echter technisch helemaal in orde.
 • Ondanks dat er wat gebruikerssporen op het toestel kunnen zitten zal deze technisch altijd perfect zijn. Het gaat dus puur om het uiterlijk. Lees hier meer over de productcondities.

  Onafhankelijke toetsing

  Niet alleen de iPhones maar ook de bedrijven met het Keurmerk Refurbished worden getoetst. De bedrijven zelf worden ook getoetst of ze voldoen aan bepaalde eisen. Het bedrijf moet aan strikte financiële voorwaarden voldoen. EDR Credit Services (onderdeel van DAS) toetst of de deelnemende bedrijven financieel solide zijn. Zij bepalen of het bedrijf financieel krachtig genoeg is en dus relatief weinig risico op een (nieuw) faillissement loopt. Dat maakt het niet onmogelijk dat een bedrijf alsnog failliet gaat, maar geeft jou als consument wel meer vertrouwen.

  Over Techniek Nederland

  Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van de sector techniek en vertegenwoordigt ruim 6.300 bedrijven in de installatiebranche en de technische detailhandel. Met een jaaromzet van meer dan 16 miljard euro en werkgelegenheid voor zo’n 130.000 personen zijn we een economische en sociale factor van betekenis. Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden slimme techniek binnen woningbouw, utiliteitsbouw, industrie en infrastructuur.