Hulp bij het kiezen van een MacBook

Wij helpen jou aan de perfecte MacBook

Dus, jij bent op zoek naar een MacBook? Maar je hebt geen idee waar je moet beginnen Geen probleem! Daar helpen wij je graag bij.

Hieronder hebben we een aantal van de belangrijkste categorieën MacBooks voor je op een rijtje gezet, zodat je overzichtelijk en snel de juiste keuze kan maken voor de MacBook die het beste bij jou past! Wil je liever zelf een MacBook uitzoeken? Dan zijn er wel een paar punten om rekening mee te houden, deze leggen we onderaan deze pagina ook nog een keertje voor je uit!

Kom je er toch nog niet helemaal uit? Onze klantenservice helpt jou graag verder via. Stuur ons direct een berichtje of een e-mail!MacBook Line-UpMacBook Line-Up

Een MacBook voor iedereen

Ben jij een scholier of een student? Dan heb je waarschijnlijk niet het grootste budget om aan een MacBook uit te geven. Gelukkig hebben we ook voor jou een hele goede optie beschikbaar. Deze MacBook Air 13" uit 2015 is namelijk perfect voor een tweede leven. Deze MacBook beschikt over een sneller Dual Core i5 processor en 8 GB werkgeheugen. Dit is meer dan genoeg om programma's als Word, Google Chrome en Powerpoint te kunnen laten draaien. Met deze MacBook zal jij gegarandeerd door je studie heen komen! En het mooiste van deze MacBook? Je hebt 'm al in huis vanaf €559! Zoek je liever zelf nog even verder naar een MacBook voor je studie? Bekijk dan hieronder eens de eisen die wij zouden hanteren voor een MacBook voor je studie.

 • Minstens een Intel Core i5 (Hij moet je wel bij kunnen houden)
 • Minimaal 8GB werkgeheugen (Je moet toch internet en Word tegelijk kunnen draaien)
 • Minimaal 128GB opslagcapaciteit (Waar moet je anders je scriptie opslaan?)
 • Maximaal 15" (Je wil tenslotte niet met een MacBook van 10 kilo rondlopen)
Apple MacBook Air 13-inch 2015Apple MacBook Air 13-inch 2015

MacBook Air 13-inch

Perfect voor studenten en scholieren


Apple MacBook Pro 16-inchApple MacBook Pro 16-inch

MacBook Pro 16-inch TouchBar

Perfect voor video- en fotobewerking

Ben jij nou echt bezig met het bewerken van foto's en video's? Bijvoorbeeld voor je werk of voor je studie? Dan raden we je een wat krachtiger model MacBook aan. Deze MacBook Pro is perfect voor de allerzwaarste taken. Dankzij zijn 16 GB werkgeheugen en bliksemsnelle Octacore i9-processor heeft deze MacBook nergens moeite mee. Ook komt deze MacBook Pro met 1 TB opslagcapaciteit, zo kan jij altijd al je video's en foto's op je MacBook opslaan!

Voor het kopen van een MacBook voor video- en fotobewerking hebben wij hele strenge eisen opgesteld. Het lijkt ons slim als je deze gebruikt want je wil natuurlijk niet dat je harde werk verloren gaat omdat je MacBook jou niet bij kan houden!

 •  Minstens een Intel Core i7 of Apple M1 (Hij moet genoeg kracht hebben om allerlei zware programma's te laten draaien)
 • Minimaal 16 GB werkgeheugen (Het draaien van bijvoorbeeld Photoshop kost veel werk(geheugen))
 • Minimaal 500 GB opslagcapaciteit (Dan kan je een aantal héle grote bestanden opslaan)
 • Minimaal 13" (Je moet toch kunnen zien wat je allemaal hebt gemaakt op een mooi scherm)

We zijn er tegenwoordig bijna allemaal wel aan gewend: het zogenaamde hybride werken. Zowel thuis als op kantoor ben je met je werk bezig en daar wil je natuurlijk een perfecte MacBook voor hebben. We raden jou dan ook deze nieuwe MacBook Air 13" met Apple's eigen M1-chip aan. Deze MacBook is perfect voor jou omdat-ie enorm licht is, maar toch een ontzettende krachtpatser. Wil je je toch liever nog een beetje verder oriënteren? Bekijk dan in ieder geval even de specs die wij je aanraden voor een zakelijke MacBook:

 • Minstens een Intel Core i5 of Apple M1 (Je moet toch genoeg kracht hebben om al je werk te kunnen doen)
 • Minimaal 8 GB werkgeheugen (Dan kan je in ieder geval een aantal verschillende programma's tegelijkertijd laten draaien)
 • Minimaal 256 GB opslagcapaciteit (Dan kan je duizenden rapporten en verslagen opslaan)
 • Maximaal 15" (Hij moet wel een beetje licht en draagbaar blijven tenslotte)
Apple MacBook Air M1Apple MacBook Air M1

MacBook Air M1

Licht en krachtig; perfect voor zakelijk en thuis


MacBook Air 13"

Perfect voor dagelijks gebruik

Ben jij op zoek naar een MacBook voor thuis en vraag jij niet te veel van je machine? Als je je MacBook bijvoorbeeld alleen gaat gebruiken voor het versturen van e-mails, het bingen van Netflix series of het kijken van filmpjes op YouTube, dan is deze MacBook Air perfect voor jou! Dit is een geweldig instapmodel MacBook, waarmee jij prima je alledaagse dingen kan doen. De eisen voor een MacBook voor internetten, e-mailen en tekstverwerken zijn niet zo hoog; maar we hebben ze hieronder toch even voor je op een rijtje gezet.

 • Elke processor (Alle processors die wij bij leapp hebben zijn ruim goed genoeg voor een MacBook voor dagelijks gebruik)
 • Minimaal 4 GB werkgeheugen (Daarme kan je sowieso Netflix soepel laten draaien)
 • Minimaal 128 GB opslagcapaciteit (Dan kan je wel 1000 keer je scriptie opslaan)
 • Maximaal 13" (Hij moet tenslotte wel lekker licht blijven)

Ben jij een fanatieke gamer? En dan hebben we 't natuurlijk niet over patience of online schaken, maar serieuze titels zoals Rocket League, Minecraft en Fortnite. Dan hebben we voor jou ook een perfecte MacBook in ons assortiment! Bekijk bijvoorbeeld eens deze MacBook Pro 13" met 1 TB opslagcapaciteit. Dankzij de grote opslagcapaciteit kan je al je games op je MacBook opslaan.  Ook beschikt deze MacBook over 16 GB RAM, daardoor zal-ie al jouw games soepel kunnen laten lopen. Wil je liever zelf nog even verder kijken naar een geschikt MacBook om op te gamen? Kijk dan hieronder eens naar het lijstje eisen dat wij hebben opgesteld voor een gaming-MacBook.

 • Minstens een Quad Core Processor (Je moet genoeg kracht hebben om die games te kunnen laten draaien)
 • Minimaal 16 GB werkgeheugen (Hij moet je games natuurlijk wel soepel laten draaien)
 • Minimaal 512 GB opslagcapaciteit (Je moet al die games toch ergens opslaan)
 • Minimaal 13" (Je wil tenslotte je games wel op een mooi, groot scherm kunnen bekijken)
Gaming MacBook ProGaming MacBook Pro

MacBook Pro 13"

Perfect om zware games op te spelen


Reismaatje MacBook AirReismaatje MacBook Air

MacBook Air 13"

De perfecte MacBook voor onderweg

Ben jij nou echt heel veel onderweg? Uren in de trein, bus of vliegtuig zitten worden natuurlijk een stuk verdraagzamer met een mooie MacBook om je te vermaken. Voor jou is een licht model met een lange batterijduur van belang. Gelukkig hebben we bij leapp ook voor jou een perfecte MacBook liggen! Bekijk bijvoorbeeld eens deze MacBook Air 13". Deze MacBook Air is extreem licht, daardoor neem je 'm overal gemakkelijk mee naar toe. Ook gaat dit model tot wel 11 uur mee op één batterijlading! Daarmee kan je zelfs de langste reizen overbruggen met een goede serie, een FaceTime gesprek of toch het schrijven van dat rapport. Zelf nog even verderkijken naar een ander model MacBook? Houd dan in ieder geval ons lijstje met minimale eisen bij de hand!

 • Minstens een Intel Core i5 of Apple M1 (Hij moet natuurlijk wel genoeg kracht hebben)
 • Minimaal 8 GB werkgeheugen (Dan kan je in ieder geval internetten en Word gebruiken tegelijkertijd)
 • Minimaal 128 GB opslagcapaciteit (Je wil af en toe ook wat dingen op je MacBook opslaan)
 • Maximaal 13" (Hij moet wel licht blijven natuurlijk)

Bij het kopen van een nieuwe MacBook komt heel wat kijken. Je wordt namelijk al snel overladen met verschillende bakken aan informatie en dan ook nog eens informatie die de meeste mensen helemaal niks zegt. Want even eerlijk, weet jij precies wat een Central Processing Unit doet? Of waar RAM voor staat? Of hoeveel opslagcapaciteit je nou echt gebruikt? 

Maar we helpen je graag met het navigeren tussen al dat soort moeilijke termen! Daarom zullen we je voordat we onze aanbevelingen doen even kort uitleggen waar je nou het best op kan letten als je een MacBook gaat kopen. Hieronder hebben we de belangrijkste punten op een rij gezet:

 • Processor
 • Werkgeheugen (RAM)
 • Opslagcapaciteit
 • Schermgrootte
 • Videokaart
 • Poorten

Processor

De processor, ook wel CPU (Central Processing Unit) genoemd, is de drijvende kracht achter elke MacBook. Des te beter je processor des te sneller en efficiënter je MacBook zal werken. In MacBooks zitten een aantal verschillende soorten processors: Intel processors en Apple processors. Binnen de Intel line-up kennen we de Core i3, Core i5, Core i7 en Core i9. Deze zijn over het algemeen te classificeren in die volgorde. Maar, er zitten een aantal haken en ogen aan. Zo kan een nieuwere i3 met 4 cores betere prestaties leveren dan een i5 met 2 cores. De twee belangrijkste onderdelen bij het uitzoeken van een nieuwe processor zijn dus ook deze: Welke generatie processor is het? Hierbij geldt het principe dat nieuwer over het algemeen beter is. Het tweede onderdeel is core-count, oftewel het aantal kernen dat in de processor zit. Hierbij geldt over het algemeen meer is beter.

Als het aankomt op Apple's eigen chips hebben we het momenteel over de M1, M1 Pro en M1 Max. De M1 is een zogenaamde SoC (System on a Chip). Dit betekent dat de processor, videokaart en het ramgeheugen allemaal in deze chip zitten verwerkt. Door deze configuratie werken alle onderdelen in deze chip feilloos samen. Dit maakt M1 dan ook tot één van de snelste chips in hedendaagse computers.

Werkgeheugen (RAM)

Het werkgeheugen in je MacBook, meestal RAM genoemd, is de plek waar je MacBook tijdelijke data opslaat. Dit is dus niet hetzelfde als het opslaan van bestanden op je MacBook. In het werkgeheugen worden namelijk alleen dingen opgeslagen waar je mee bezig bent. Als je bijvoorbeeld een YouTube-filmpje aan het kijken bent slaat je internetbrowser automatisch een klein stukje data hiervan op op je MacBook, zodat je dat filmpje kan kijken. Voor werkgeheugen geldt wederom het principe dat meer over het algemeen beter is. Maar, voor verschillende gebruikers zijn verschillende RAM-groottes genoeg. Zo kan de gemiddelde gebruiker al snel genoeg hebben aan 8GB/16GB RAM, terwijl een hele zware gebruiker misschien wel 32GB nodig heeft.

Opslagcapaciteit

De opslagcapaciteit van je MacBook is waar je bestanden, applicaties en andere permanente dingen opslaat. Al deze bestanden worden opgeslagen op een HDD of op een SSD. We zullen je niet lastig gaan vallen met de technische details van de verschillen tussen deze beide drives, het enige wat je moet weten is dat een SSD over het algemeen sneller is dan een HDD. Gelukkig verkopen wij bij leapp bijna alleen maar MacBooks met SSD-opslag. Sinds eind 2012 verkoopt Apple zelf ook alleen maar MacBooks met SSD-opslag.

Schermgrootte

MacBooks worden verkocht met een aantal verschillende schermgroottes. Deze schermgroottes worden allemaal uitgedrukt in beeldschermdiagonaal in inches. Dit betekent dat een MacBook met een schermgrootte van 15" ongeveer 38 cm meet van de hoek linksonder naar de hoek rechtsboven. MacBooks worden momenteel bij leapp verkocht in de maten 12", 13", 14", 15" en 16". 

Videokaart

De videokaart, ookwel GPU (Graphics Processing Unit) genoemd, is het onderdeel van je MacBook dat er voor zorgt dat er beelden worden weergegeven op je scherm. Videokaarten kunnen, zoals dat heet, geïntegreerd zijn of extern. Als een videokaart geïntegreerd is betekent dat dit dat deze op de kracht van de CPU draait, zoals bij de meeste Intel Core MacBooks Air. Als een videokaart extern is betekent dit dat deze een los onderdeel is van de CPU. Deze GPU's hebben meestal een stuk meer kracht dan de geïntegreerde versies. Dus als je veel met videobewerking of games bezig bent is het handig om een MacBook te kopen met een externe videokaart. 

In Apple's M1 chips zit ook een videokaart verwerkt, deze zou je geïntegreerd kunnen noemen maar hij is wel een stuk krachtiger dan de geïntegreerde videokaarten in Intel Core processors. Zo kan een MacBook met een M1 chip ook videobewerking en zwaardere games aan, terwijl een Intel Core processor hier toch een stuk meer moeite mee zal hebben.

Poorten

Dit is misschien wel het makkelijkste onderdeel van deze opsomming, maar misschien ook wel het belangrijskte. Je wil namelijk de juiste poorten voor jouw behoeftes hebben. We hebben een aantal van de belangrijkste poorten voor je op een rijtje gezet:

 • Thunderbolt-poort: Multifunctionele poort voor het overzetten van data en het weergeven van audio en video (USB-C en DisplayPort in één poort).
 • USB-poort: Een poort voor het aanluiten van randapparatuur (muis, toetsenbord, etc.) en het overzetten van data (bijvoorbeeld via een USB-stick).
 • HDMI-poort: Poort voor het weergeven van video en audio (bijvoorbeeld voor als je een tweede beeldscherm wilt aansluiten).
 • SDXC-kaart-poort: Poort voor het invoeren van SD-kaarten (bijvoorbeeld als je een SD-kaart in je camera hebt zitten en foto's makkelijk op je MacBook wilt zetten).
 • Jack-aansluiting: Poort voor het aansluiten van audio-apparatuur (bijvoorbeeld voor koptelefoons of microfoons)

Hoogstwaarschijnlijk zitten hier een aantal poorten bij die voor jou heel erg van belang kunnen zijn. Als je bijvoorbeeld fotograaf bent is een MacBook met een SDXC-kaart-poort misschien wel handig. Of als je muziek produceert is een MacBook met een Jack-aansluiting waarschijnlijk wel zo lekker. Kies daarom voor een MacBook met de poorten die jij nodig hebt!