Laatste update: 15 juni 2024

Siri Geheimen Ontsluierd: Verrijk je Dag met leapp

siri

Optimaal gebruik maken van Siri

Je kent haar vast wel: Siri, de persoonlijke spraakassistente van Apple. De een gebruikt haar vaker dan de ander, maar met de juiste instellingen kan ze met een heleboel dingen helpen. Je kunt haar opdrachten geven of bijvoorbeeld vragen wat voor weer het vandaag wordt. Maar Siri kan veel meer! We geven je vijf tips om optimaal gebruik te maken van de handige functies van Siri die het leven een stuk makkelijker en leuker zullen maken.

 

Het ‘Hé Siri’ commando

Siri activeer je door de thuisknop of aan/uitknop op je device lang in te drukken. Maar soms wil je gewoon even snel iets vragen aan Siri en heb je geen zin, tijd óf handen vrij om lang op die knop te drukken. Dan kun je heel gemakkelijk de functie inschakelen waarmee Siri op jouw stem reageert. Je hoeft alleen ‘Hé Siri’ te zeggen en je kunt daarna meteen je vraag stellen. Dit is bijvoorbeeld erg handig als je aan het autorijden bent. Je kunt dit instellen bij Instellingen > Siri en Zoeken bij Algemeen en schakel ’Luister naar ‘Hé Siri’' in. Herhaal de commando’s en Siri zal op je stem reageren.

 

Laat een bericht voorlezen

Nog een handige tip, zeker wanneer je aan het autorijden bent is het laten voorlezen van berichten door Siri. Geef Siri de opdracht om je laatste e-mail of bericht voor te lezen. Ze zal deze voorlezen en op deze manier kun je zelfs reageren. Zeg tegen Siri: ‘Beantwoord deze mail.’ Siri zal je vragen wat er in de mail moet staan en dit kun je nu aan haar citeren, terwijl zij het typt voor je. Als de mail goed is, kun je haar de opdracht geven hem te versturen. En dat allemaal handsfree!

 

Welk nummer is dit?

Je kent het wel: je hoort een leuk nummer ergens, maar je weet niet hoe het heet terwijl je het graag nog een keer zou luisteren. Met de iPhone app Shazam kon je dit al achterhalen, maar daar heb je nu geen aparte app meer voor nodig. Vraag simpelweg aan Siri welk nummer het is en na even luisteren zal ze je het vertellen. Nu kun je het nummer non-stop luisteren via je favo streamingdienst.

 

Reminder en timer

Is er iets wat je echt niet mag vergeten? Laat Siri je er dan aan herinneren door een reminder in te stellen. Je kunt haar vragen om je er over een half uur aan te herinneren of wanneer je bijvoorbeeld en bepaalde plaats verlaat. Moet je iemand bellen wanneer je op je werk vertrekt? Vraag aan Siri: ‘Help mij herinneren om terug te bellen zodra ik hier vertrek’. Wanneer je huidige locatie dan verandert, krijg je een melding om terug te bellen. Je kunt Siri ook een timer laten instellen, voor als je bijvoorbeeld dat heerlijke gerecht echt niet wilt laten verbranden. Vraag aan Siri om een timer in te stellen en ze zal je laten weten wanneer de tijd voorbij is.

 

De route naar...

Hoewel landkaarten en stadsplattegronden ons altijd goed geholpen hebben, maakt Apple Kaarten en Google Maps het toch allemaal wat makkelijker. Helemaal nu Siri je hier ook nog eens mee kan helpen. Je kunt nu supersnel je route vinden door tegen Siri te zeggen: ‘Navigeer naar...’. De Kaarten-app wordt dan automatisch geopend met de juiste route om jou naar je bestemming te leiden.

 

Hoe Siri je leven kan verbeteren

Siri is een krachtige tool die, indien correct gebruikt, je leven aanzienlijk kan vereenvoudigen. Hier zijn enkele manieren waarop Siri je kan helpen:

 • Efficiëntie: Siri kan je helpen om taken sneller uit te voeren. Je kunt Siri vragen om een bericht te sturen, een telefoongesprek te voeren, een herinnering in te stellen, een routebeschrijving te krijgen en nog veel meer - allemaal zonder je telefoon aan te raken.
 • Organisatie: Siri kan je helpen georganiseerd te blijven. Je kunt Siri vragen om je agenda te beheren, herinneringen in te stellen, timers in te stellen en nog veel meer.
 • Toegankelijkheid: Siri kan bijzonder nuttig zijn voor mensen met beperkte mobiliteit of zichtproblemen. Siri kan teksten lezen, telefoongesprekken voeren en zelfs de telefoon bedienen met spraakopdrachten.
 • Entertainment: Siri kan ook fungeren als je persoonlijke DJ, filmcriticus of spelshowhost. Je kunt Siri vragen om muziek af te spelen, films aan te bevelen, en zelfs grappige grappen te vertellen.

 

  Tips en trucs voor het gebruik van Siri

  Maar hoe kun je het maximale uit Siri halen? Hier zijn enkele tips en trucs die je misschien nuttig vindt:
  • Leer de basiscommando's: Siri kan honderden verschillende commando's begrijpen, maar het is belangrijk om de basiscommando's te leren. Dit zijn commando's zoals "Bel [naam]", "Stuur een bericht naar [naam]", "Herinner me om [taak] te doen om [tijd]", en "Hoe is het weer vandaag?".
  • Gebruik de juiste taal: Siri begrijpt natuurlijke taal, wat betekent dat je met Siri kunt praten zoals je met een persoon zou praten. Maar het is belangrijk om je woorden zorgvuldig te kiezen. Bijvoorbeeld, in plaats van te zeggen "Zet de wekker om 7 uur", kun je beter zeggen "Zet een wekker voor 7 uur 's ochtends".
  • Stel Siri correct in: Om Siri optimaal te laten werken, moet je ervoor zorgen dat Siri correct is ingesteld. Dit betekent dat je de juiste taal en regio moet selecteren, en dat je Siri toegang moet geven tot de nodige informatie en apps.
  • Gebruik Siri Shortcuts: Met Siri Shortcuts kun je aangepaste spraakopdrachten maken voor specifieke taken. Bijvoorbeeld, je kunt een shortcut maken om je favoriete podcast te starten met het commando "Speel mijn podcast".
  • Gebruik Siri met andere Apple-producten: Siri werkt niet alleen op je iPhone, maar ook op je iPad, Apple Watch, en Mac. Je kunt Siri zelfs gebruiken met je Apple TV en HomePod.
  • Respecteer je privacy: Siri is ontworpen om je privacy te respecteren. Siri stuurt geen persoonlijke informatie naar Apple zonder je toestemming, en je kunt bepalen welke informatie Siri kan gebruiken.

   

  Hoe leapp je verder helpt?

  Bij leapp willen we ervoor zorgen dat je het maximale uit je Apple-producten haalt. Daarom bieden we niet alleen hoogwaardige refurbished Apple-producten aan, maar ondersteunen we je ook bij eventuele problemen. Of je nu problemen ondervindt met Siri, vragen hebt over je Apple-product, of gewoon op zoek bent naar tips en trucs, we staan voor je klaar. Ons doel is om je een positieve ervaring met Apple-producten te bieden en je te helpen je dagelijks leven te vereenvoudigen. Dus waar wacht je nog op? Ontdek vandaag nog de wereld van Apple bij leapp!

  Terug naar blog
  Lees jij graag over Apple producten? Bij leapp hebben we dan meer leuke blogs voor je. Check hier bijvoorbeeld refurbished MacBook Pro en wachtwoord MacBook vergeten.