Laatste update: 27 april 2024

Apple TV Remote: Vind jouw perfecte match bij leapp

apple tv remote

Haal het beste uit je Apple TV met de juiste afstandsbediening

Als trotse bezitter van een Apple TV wil je natuurlijk optimaal genieten van alle mogelijkheden die dit apparaat te bieden heeft. Of je nu graag series en films kijkt, muziek luistert of games speelt, een goede afstandsbediening is onmisbaar. Maar welke Apple TV Remote past het beste bij jouw wensen en hoe zorg je ervoor dat je deze optimaal kunt gebruiken? In dit artikel helpen we je op weg met informatie over de verschillende Apple TV Remote opties, tips en trucs om het meeste uit je afstandsbediening te halen en een betaalbare oplossing voor een vervangende of extra afstandsbediening.

 

De verschillende Apple TV Remote opties

Er zijn verschillende afstandsbedieningen beschikbaar voor je Apple TV. We zetten de belangrijkste opties voor je op een rij:

  • Apple TV Remote (Siri Remote)
    Dit is de standaard afstandsbediening die geleverd wordt bij de nieuwste Apple TV-modellen (4e generatie en nieuwer). Deze afstandsbediening heeft een touchpad, waarmee je gemakkelijk door menu's kunt navigeren, en een ingebouwde microfoon voor spraakbediening met Siri.
  • Apple Remote (aluminium)
    Deze afstandsbediening werd geleverd bij oudere Apple TV-modellen (2e en 3e generatie) en is ook compatibel met de nieuwere modellen. De aluminium Apple Remote heeft een eenvoudiger ontwerp met navigatieknoppen en een afspeel-/pauzeknop, maar geen touchpad of Siri-ondersteuning.
  • Apple Remote (wit)
    Dit is de allereerste Apple TV-afstandsbediening, gemaakt van wit plastic. Hoewel deze afstandsbediening niet meer wordt geproduceerd, kun je hem nog steeds gebruiken met oudere Apple TV-modellen (1e, 2e en 3e generatie).
  • Apple TV Remote-app
    Met deze app kun je je iPhone, iPad of iPod touch gebruiken als afstandsbediening voor je Apple TV. De app biedt dezelfde functionaliteit als de fysieke Apple TV Remote, inclusief touchpad en Siri-ondersteuning.
  • Universele afstandsbedieningen
    Er zijn ook diverse universele afstandsbedieningen op de markt die compatibel zijn met Apple TV. Hiermee kun je niet alleen je Apple TV, maar ook andere apparaten in je huis bedienen, zoals je televisie, Blu-ray-speler en audiosysteem.

 

Het koppelen en bedienen van je Apple TV Remote

Om je Apple TV Remote te kunnen gebruiken, moet je deze eerst koppelen met je Apple TV. Dit doe je als volgt:

  1. Zet je Apple TV aan en zorg dat deze is verbonden met je televisie.
  2. Plaats de Apple TV Remote dicht bij je Apple TV (binnen 10 cm).
  3. Richt de Apple TV Remote op je Apple TV en druk op de menuknop of het touchpad (afhankelijk van het model).
  4. Wacht tot het koppelingsproces is voltooid. Dit duurt meestal enkele seconden.

Als je Apple TV Remote succesvol is gekoppeld, kun je deze gebruiken om je Apple TV te bedienen. Hier zijn enkele tips en trucs om het meeste uit je afstandsbediening te halen:

  • Gebruik het touchpad (Siri Remote) of de navigatieknoppen (aluminium en witte Apple Remote) om door menu's te navigeren en opties te selecteren.
  • Druk op de afspeel-/pauzeknop om video's en muziek af te spelen of te pauzeren.
  • Houd de microfoonknop ingedrukt (Siri Remote) om spraakbediening met Siri te activeren. Spreek je opdracht in en laat de knop weer los.
  • Gebruik de volume- en muteknoppen (Siri Remote en sommige universele afstandsbedieningen) om het geluid van je televisie of audiosysteem te regelen.
  • Maak gebruik van de Apple TV Remote-app op je iPhone, iPad of iPod touch voor extra gemak en functionaliteit.

 

Onderhoud en bescherming van je Apple TV Remote

Om ervoor te zorgen dat je Apple TV Remote goed blijft werken en lang meegaat, is het belangrijk om deze goed te onderhouden en te beschermen. Hier zijn enkele tips:

  • Reinig je Apple TV Remote regelmatig met een zachte, droge doek. Gebruik geen water, schoonmaakmiddelen of schurende materialen.
  • Vervang de batterijen van je Apple TV Remote op tijd. De Siri Remote heeft een ingebouwde oplaadbare batterij die je kunt opladen met de meegeleverde Lightning-kabel. De aluminium en witte Apple Remote gebruiken CR2032-knoopcelbatterijen.
  • Bescherm je Apple TV Remote met een hoesje of opbergetui om krassen, deuken en andere beschadigingen te voorkomen.
  • Zorg dat je Apple TV Remote niet in contact komt met vloeistoffen, extreme temperaturen of sterke magnetische velden.

 

Hoe leapp je verder helpt?

Wij van leapp willen je niet alleen helpen met het kiezen en gebruiken van de beste Apple TV Remote, maar ook met al je andere Apple-producten en -accessoires. Ons assortiment bestaat uit duurzame (refurbished) Apple producten die jouw dagelijks leven makkelijker maken. Daarnaast bieden we uitstekende service en ondersteuning, zodat je altijd op ons kunt rekenen als je onverhoopt toch vastloopt.

Ben je op zoek naar een betaalbare en betrouwbare oplossing voor een vervangende of extra afstandsbediening? Neem dan eens een kijkje op https://leapp.nl/ en ontdek ons ruime aanbod aan refurbished Apple producten. Zo haal je het beste uit je Apple TV en geniet je nog meer van je favoriete series, films, muziek en games.

Ontdek nu ons aanbod en profiteer van de voordelen van leapp!

Terug naar blog
Lees jij graag over Apple producten? Bij leapp hebben we dan meer leuke blogs voor je. Check hier bijvoorbeeld Apple Watch en iPhone gaat niet meer aan.