Laatste update: 10 juni 2024

Airtag: Nooit Meer Zoeken - Ontdek Apple Tracker bij leapp!

airtag

We kennen het allemaal: je bent gehaast en kunt je sleutels niet vinden, of je bent op reis en je koffer is zoekgeraakt. Frustrerend, toch? Wat als er een oplossing was om altijd te weten waar je spullen zich bevinden? Maak kennis met AirTags, de slimme oplossing van Apple om je spullen gemakkelijk terug te vinden. Misschien heb je er wel al eens over gehoord, de AirTag. Dit handige apparaatje is in 2021 door Apple uitgebracht en zorgt ervoor dat je nooit meer iets kwijt hoeft te raken. Wat de AirTag precies is en waarom deze een absolute musthave is, leggen we in deze blog uit.

Wat is een AirTag?

 • De AirTag is een accessoire van Apple. De AirTag is vormgegeven als een klein rond schijfje en kan daardoor makkelijk opgeborgen worden. Zo kan je de AirTag bijvoorbeeld in je portemonnee stoppen, aan je tas hangen of als sleutelhanger aan je sleutelbos bevestigen.
 • Aan de hand van de ‘Zoek mijn’-app kan je vervolgens de locatie van de geplaatste AirTag zien. Als je ziet dat het voorwerp waar je naar op zoek bent in de buurt ligt, kan je een geluidssignaal afspelen. De AirTag geeft een ping en hebbes, je verloren voorwerp is weer gevonden. Een andere optie is om je iPhone je te laten navigeren naar de AirTag. Je iPhone weet precies waar je naartoe moet lopen om bij de AirTag te komen, dankzij een slim stukje technologie.

Hoe werken AirTags precies?

 • De AirTag stuurt continu beveiligde Bluetooth-signalen, deze kunnen opgevangen worden door de apparaten die zich in het ‘Zoek-mijn’-netwerk bevinden. Hierdoor wordt de locatie van de AirTag doorgezet naar de iCloud waardoor de locatie te zien is in de ‘Zoek mijn’-app.
 • AirTags zijn kleine, ronde schijfjes die je aan je sleutels, koffer, portemonnee of andere waardevolle spullen kunt bevestigen. Ze werken samen met de 'Zoek mijn'-app op je iPhone, iPad of Mac, waardoor je altijd de locatie van je spullen kunt zien. Dit is mogelijk dankzij de ingebouwde U1-chip in de AirTag, die gebruikmaakt van Ultra-Wideband-technologie voor nauwkeurige locatiebepaling.

Dus: waarom zou je de AirTag aanschaffen?

 • Makkelijk systeem: Met het opstarten van de ‘Zoek mijn’-app heb je gelijk een overzicht van waar je voorwerpen met een bevestigde AirTag zich bevinden.
 • Eenvoudige installatie: Aan de hand van slechts één tik kan je de AirTag een naam geven en is deze te koppelen aan je iPhone, iPad of Apple Watch.
 • De batterij: AirTags worden standaard geleverd met een batterij. De batterijduur is ongeveer een jaar en je iPhone geeft aan wanneer deze vervangen moet worden. Daardoor hoef je je geen zorgen te maken over een lege AirTag..
 • Privacy: Alle gegevens van de AirTag worden opgeslagen op jouw apparaat en niet op de AirTag zelf. Daarnaast kan niemand anders zien waar jouw AirTag zich bevindt.
 • Efficiënte werking: De afgifte van de beveiligde Bluetooth-signalen door de AirTag is een zeer efficiënt proces. Hierdoor wordt er minimaal gebruikgemaakt van de batterij of data.
 • Verloren-modus: Als het voorwerp met de AirTag kwijt of gestolen is, kan je de ‘verloren-modus’ inschakelen. Zodra de AirTag gesignaleerd wordt door een ander apparaat in het netwerk zal je hier een melding van krijgen.
 • Precisiezoeken: Als je een iPhone 11 of nieuwer hebt, kun je de Precisiezoeken-functie gebruiken om precies te zien hoe ver je van je AirTag verwijderd bent en in welke richting je moet gaa

De praktische toepassingen van AirTags

 • Fietsen: Bevestig een AirTag aan je fiets, zodat je deze altijd kunt terugvinden als hij gestolen wordt of als je hem ergens hebt geparkeerd.
 • Huisdieren: Bevestig een AirTag aan de halsband van je hond of kat, zodat je altijd weet waar je huisdier zich bevindt.
 • Kinderen: Stop een AirTag in de rugzak van je kind, zodat je altijd weet waar hij of zij zich bevindt (uiteraard met respect voor de privacy van je kind).
 • Reizen: Bevestig een AirTag aan je koffer, rugzak of handbagage, zodat je deze altijd kunt terugvinden op het vliegveld of tijdens je reis.
 • Tip 2: dagje pretpark met je kind? Stop een Airtag binnen in zijn/haar jas. Zo weet je zeker dat je elkaar snel terug vindt als je per ongeluk elkaar uit het oog verliest.

Hoe leapp je verder helpt

Bij leapp willen we je niet alleen voorzien van duurzame, refurbished Apple-producten zoals AirTags, maar ook de ondersteuning bieden die je nodig hebt om optimaal gebruik te maken van deze slimme gadgets. We helpen je graag met het integreren van AirTags in het Apple-ecosysteem en staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Daarnaast bieden we uitstekende service en ondersteuning, zodat je altijd op ons kunt rekenen als je onverhoopt toch vastloopt. Kortom, leapp is dé aanbieder voor refurbished Apple-producten, waaronder AirTags, die jouw dagelijks leven makkelijker maken. Ben je geïnteresseerd in het aanschaffen van AirTags of wil je meer weten over onze andere refurbished Apple-producten?

Terug naar blog
Lees jij graag over Apple producten? Bij leapp hebben we dan meer leuke blogs voor je. Check hier bijvoorbeeld WiFi delen iPhone en Apple Watch kopen.