Help! Ik kan mijn iPhone niet vinden
Help! Ik kan mijn iPhone niet vinden

Wanneer je je iPhone kwijt bent, kan je hem met de functie ‘Zoek mijn iPhone’ (of ‘Find my iPhone’) terugvinden. Ook andere apparaten, zoals je iPad, Apple Watch, MacBook, iMac of zelfs je AirPods kunnen met deze functie teruggevonden worden. Je moet deze functie natuurlijk wel ingeschakeld hebben in de instellingen van iCloud. We leggen je hier uit hoe je deze functie kan gebruiken.

Zoek mijn iPhone inschakelen

De functie op je iPhone en iPad activeren gaat als volgt:
1. Ga naar 'Instellingen'
2. Tik op je naam bovenin
3. Tik vervolgens op 'Zoek mijn'
4. Zet daar ‘Zoek mijn iPhone’ op aan

Zoek mijn iPhone heeft meerdere functies. Je kan op een kaart zien waar je verloren iPhone is en deze traceren, maar je kan je apparaat er ook mee vergrendelen. Ook kan je de gegevens op je apparaat op afstand wissen, mocht je een vermoeden hebben dat hij gestolen is.

Wat moet ik doen als mijn iPhone zoek is?

Wanneer je je iPhone kwijt bent, of je vermoedt dat deze gestolen is, log dan zo snel mogelijk in op een computer op icloud.com/find. Log daar in met je Apple ID en ga naar ‘Zoek mijn iPhone’. Al je apparaten worden nu op de kaart getoond. Je kan ook de Zoek mijn iPhone app op een ander Apple apparaat hiervoor gebruiken.

Als je apparaat in de buurt is, dan kan je ook een geluid laten afspelen om je te helpen hem te vinden.

Wanneer je je iPhone echt verloren bent, dan kan je hem op afstand laten vergrendelen. Je kan zelfs een aangepast bericht weergeven op het beeldscherm voor diegene die hem vindt. 

Dit doe je als volgt:
1. Open de Zoek mijn iPhone app
2. Kies je zoekgeraakte apparaat
3. Selecteer 'Activeer' bij 'Geef op als verloren'.
4. Kies 'Ga door' en voer bijvoorbeeld jouw telefoonnummer in als je dit wilt weergeven op je zoekgeraakte apparaat.
5. Kies dan 'Volgende'. Hier kan je een aangepast bericht invoeren waarin je de vinder bijvoorbeeld vraagt om contact met je op te nemen.

En stel, je hebt betaalkaarten toegevoegd aan je Apple Pay, dan kunnen er geen betalingen gedaan worden wanneer je de verloren-modus inschakelt. Een hele geruststelling, toch?

Wat moet ik doen als ‘Zoek mijn iPhone’ uitgeschakeld is?

Wanneer je ‘Zoek mijn iPhone’ niet ingeschakeld hebt op je zoekgeraakte apparaat terwijl deze zoek of gestolen is, dan is het belangrijk dat je de volgende stappen zo snel mogelijk uitvoert:

1. Wijzig je Apple ID wachtwoord. Hiermee voorkom je dat anderen toegang krijgen tot jouw iCloud gegevens of andere voorzieningen (bijv. iMessage/iTunes) op jouw zoekgeraakte apparaat.
2. Wijzig zoveel mogelijk wachtwoorden van andere internetaccounts op je iPhone (zoals bijvoorbeeld je e-mail, Facebook of Instagram).
3. Geef je verloren apparaat aan bij de plaatselijke politie.
4. Geef het verloren apparaat aan bij je mobiele aanbieder. Zij kunnen het account uitschakelen om zo te voorkomen dat er telefoongesprekken gevoerd worden, sms-berichten verstuurd worden en mobiele data gebruikt wordt.

Hopelijk zal je deze tips nooit nodig hebben! 🤞

Andere verhalen

Categorieën