Laatste update: 26 mei 2023

Wat is Black Friday?

black friday apple

Black Friday is een dag waarop veel winkeliers grote kortingen weggeven op hun producten. De dag vindt jaarlijks plaats op de eerste vrijdag ná Thanksgiving – een Amerikaanse feestdag. Black Friday is ontstaan in 1981 in de Verenigde Staten. Veel werknemers zijn de vrijdag na Thanksgiving een dagje vrij en maken van de gelegenheid gebruik om alvast kerstinkopen te doen.

Black Friday door veel winkels opgepikt

De afgelopen jaren is Black Friday overgewaaid naar Europa en wordt het initiatief ook in Nederland door steeds meer winkeliers opgepikt. In 2020 werd er in Nederland 47% vaker gezocht naar “Black Friday” dan het jaar ervoor. Ook dit jaar heeft het er alle schijn van dat Black Friday een hoop records gaat vestigen.

Extreme korting!

Voor consumenten betekent dit dat ze met goede timing extreme koopjes kunnen scoren. Winkels grijpen de gelegenheid aan om oude voorraad op te ruimen. Kortingen tot wel 75% kunnen voorkomen, hoewel de meeste kortingen iets lager zullen uitvallen.

Wilde taferelen

Wie het nieuws volgt herinnert zich wellicht de wilde taferelen die tijdens Black Friday in Amerika gefilmd zijn. Mensen die in drommen staan te wachten voor gesloten winkeldeuren tot het moment dat de winkel haar deuren opent, waarna ze naar binnen stormen en over elkaar heen buitelen op jacht naar de producten met de hoogste korting.

Nederlandse koopjesjagers die geen behoefte hebben aan duw- en trekpartijen op de winkelvloer kunnen van achter hun computer minstens zulke hoge kortingen scoren als in de winkels. Houd in de dagen voorafgaand aan Black Friday de websites van winkels in de gaten en bedenk alvast welk product je zou willen aanschaffen.

Hoe profiteer ik van Black Friday?

Wil jij op de hoogte blijven van leapps Black Friday deals en de secret sale voorafgaand aan Black Friday? Bekijk de Black Friday pagina van leapp alvast en wordt leapp-member.
 Terug naar blog

De toppers van leapp

Een betrouwbaar en duurzaam Apple-avontuur met Leapp

Leapp levert duurzame (refurbished) Apple producten die jouw dagelijkse leven makkelijker maken. Daarbij ondersteunen we je als je onverhoopt toch vastloopt, zoals met inloggen op iCloud. Je kunt bij ons terecht voor de beste service en producten voor een aantrekkelijke prijs. 

Dankzij een opknapbeurt van onze experts en twee jaar garantie weet
je zeker dat je zorgeloos van je MacBook, iPhone of iPad kunt genieten.  

Samen zorgen we voor een veilige en vertrouwde Apple-ervaring!

Wil je weten wat refurbishment precies inhoudt? Bekijk dan de video hieronder: