Laatste update: 3 mei 2023

Vijf handige Siri tips

siri

Je kent haar vast wel: Siri, de persoonlijke spraakassistente van Apple. De een gebruikt haar vaker dan de ander, maar met de juiste instellingen kan ze met een heleboel dingen helpen. Je kunt haar opdrachten geven of bijvoorbeeld vragen wat voor weer het vandaag wordt. Maar Siri kan veel meer! We geven je vijf tips om optimaal gebruik te maken van de handige functies van Siri die het leven een stuk makkelijker en leuker zullen maken.

Het ‘Hé Siri’ commando

Siri activeer je door de thuisknop of aan/uitknop op je device lang in te drukken. Maar soms wil je gewoon even snel iets vragen aan Siri en heb je geen zin, tijd óf handen vrij om lang op die knop te drukken. Dan kun je heel gemakkelijk de functie inschakelen waarmee Siri op jouw stem reageert. Je hoeft alleen ‘Hé Siri’ te zeggen en je kunt daarna meteen je vraag stellen. Dit is bijvoorbeeld erg handig als je aan het autorijden bent. Je kunt dit instellen bij Instellingen > Siri en Zoeken bij Algemeen en schakel ’Luister naar ‘Hé Siri’' in. Herhaal de commando’s en Siri zal op je stem reageren.

Laat een bericht voorlezen

Nog een handige tip, zeker wanneer je aan het autorijden bent is het laten voorlezen van berichten door Siri. Geef Siri de opdracht om je laatste e-mail of bericht voor te lezen. Ze zal deze voorlezen en op deze manier kun je zelfs reageren. Zeg tegen Siri: ‘Beantwoord deze mail.’ Siri zal je vragen wat er in de mail moet staan en dit kun je nu aan haar citeren, terwijl zij het typt voor je. Als de mail goed is, kun je haar de opdracht geven hem te versturen. En dat allemaal handsfree!

Welk nummer is dit?

Je kent het wel: je hoort een leuk nummer ergens, maar je weet niet hoe het heet terwijl je het graag nog een keer zou luisteren. Met de app Shazam kon je dit al achterhalen, maar daar heb je nu geen aparte app meer voor nodig. Vraag simpelweg aan Siri welk nummer het is en na even luisteren zal ze je het vertellen. Nu kun je het nummer non-stop luisteren via je favo streamingdienst.

Reminder en timer

Is er iets wat je echt niet mag vergeten? Laat Siri je er dan aan herinneren door een reminder in te stellen. Je kunt haar vragen om je er over een half uur aan te herinneren of wanneer je bijvoorbeeld en bepaalde plaats verlaat. Moet je iemand bellen wanneer je op je werk vertrekt? Vraag aan Siri: ‘Help mij herinneren om terug te bellen zodra ik hier vertrek’. Wanneer je huidige locatie dan verandert, krijg je een melding om terug te bellen. Je kunt Siri ook een timer laten instellen, voor als je bijvoorbeeld dat heerlijke gerecht echt niet wilt laten verbranden. Vraag aan Siri om een timer in te stellen en ze zal je laten weten wanneer de tijd voorbij is.

De route naar...

Hoewel landkaarten en stadsplattegronden ons altijd goed geholpen hebben, maakt Apple Kaarten en Google Maps het toch allemaal wat makkelijker. Helemaal nu Siri je hier ook nog eens mee kan helpen. Je kunt nu supersnel je route vinden door tegen Siri te zeggen: ‘Navigeer naar...’. De Kaarten-app wordt dan automatisch geopend met de juiste route om jou naar je bestemming te leiden.
Terug naar blog

De toppers van leapp

Een betrouwbaar en duurzaam Apple-avontuur met Leapp

Leapp levert duurzame (refurbished) Apple producten die jouw dagelijkse leven makkelijker maken. Daarbij ondersteunen we je als je onverhoopt toch vastloopt, zoals met inloggen op iCloud. Je kunt bij ons terecht voor de beste service en producten voor een aantrekkelijke prijs. 

Dankzij een opknapbeurt van onze experts en twee jaar garantie weet
je zeker dat je zorgeloos van je MacBook, iPhone of iPad kunt genieten.  

Samen zorgen we voor een veilige en vertrouwde Apple-ervaring!

Wil je weten wat refurbishment precies inhoudt? Bekijk dan de video hieronder: