AirTags: wat zijn het en waarom wil je ze hebben?

AirTags: wat zijn het en waarom wil je ze hebben?

Misschien heb je er wel al eens over gehoord, de AirTag. Dit handige apparaatje is in 2021 door Apple uitgebracht en zorgt ervoor dat je nooit meer iets kwijt hoeft te raken. Wat de AirTag precies is en waarom deze een absolute musthave is, leggen we in dit artikel uit.

Wat is een AirTag?

De AirTag is een accessoire van Apple. De AirTag is vormgegeven als een klein rond schijfje en kan daardoor makkelijk opgeborgen worden. Zo kan je de AirTag bijvoorbeeld in je portemonnee stoppen, aan je tas hangen of als sleutelhanger aan je sleutelbos bevestigen.

Aan de hand van de ‘Zoek mijn’-app kan je vervolgens de locatie van de geplaatste AirTag zien. Als je ziet dat het voorwerp waar je naar op zoek bent in de buurt ligt, kan je een geluidssignaal afspelen. De AirTag geeft een ping en hebbes, je verloren voorwerp is weer gevonden. Een andere optie is om je iPhone je te laten navigeren naar de AirTag. Je iPhone weet precies waar je naartoe moet lopen om bij de AirTag te komen, dankzij een slim stukje technologie.

Hoe werkt een Airtag?

De AirTag stuurt continu beveiligde Bluetooth-signalen, deze kunnen opgevangen worden door de apparaten die zich in het ‘Zoek-mijn’-netwerk bevinden. Hierdoor wordt de locatie van de AirTag doorgezet naar de iCloud waardoor de locatie te zien is in de ‘Zoek mijn’-app.

Dus: waarom zou je de AirTag aanschaffen?

  1. Makkelijk systeem: Met het opstarten van de ‘Zoek mijn’-app heb je gelijk een overzicht van waar je voorwerpen met een bevestigde AirTag zich bevinden.
  2. Eenvoudige installatie: Aan de hand van slechts één tik kan je de AirTag een naam geven en is deze te koppelen aan je iPhone, iPad of Apple Watch.
  3. De batterij: AirTags worden standaard geleverd met een batterij. De batterijduur is ongeveer een jaar en je iPhone geeft aan wanneer deze vervangen moet worden. Daardoor hoef je je geen zorgen te maken over een lege AirTag.
  4. Waterproof: Regent het terwijl de AirTag aan je tas zit? Of laat je je sleutels per ongeluk in het water vallen? Geen zorgen, de AirTags zijn waterdicht en kunnen wel tegen een spettertje.
  5. Privacy: Alle gegevens van de AirTag worden opgeslagen op jouw apparaat en niet op de AirTag zelf. Daarnaast kan niemand anders zien waar jouw AirTag zich bevindt.
  6. Efficiënte werking: De afgifte van de beveiligde Bluetooth-signalen door de AirTag is een zeer efficiënt proces. Hierdoor wordt er minimaal gebruikgemaakt van de batterij of data.
  7. Verloren-modus: Als het voorwerp met de AirTag kwijt of gestolen is, kan je de ‘verloren-modus’ inschakelen. Zodra de AirTag gesignaleerd wordt door een ander apparaat in het netwerk zal je hier een melding van krijgen.

Met behulp van de AirTag is het eindeloos zoeken naar verloren spullen verleden tijd. Je schaft de AirTag al aan vanaf 35 euro per stuk of koopt een set van 4 AirTags voor 119 euro.

Tip! Koop een leuke hanger voor je AirTag, zo bevestig je hem makkelijk aan bijvoorbeeld je tas of sleutelhanger en ziet hij er ook nog trendy uit. Klik hier om de verschillende AirTag-hangers te bekijken.

Tip 2: dagje pretpark met je kind? Stop een Airtag binnen in zijn/haar jas. Zo weet je zeker dat je elkaar snel terug vindt als je per ongeluk elkaar uit het oog verliest.

Terug naar blog