Laatste update: 17 april 2024

Office Mac op MacBook: Voordelen en Handleiding met leapp

office mac

Microsoft Office op een MacBook: een complete gids

Steeds meer studenten kiezen voor een MacBook als studielaptop. En dat is niet raar, want de MacBook apparaten zijn snel, praktisch en supermakkelijk mee te nemen. Hoewel een MacBook vele voordelen biedt, kan het soms lastig zijn dat je niet met de reguliere programma's van Microsoft Office kan werken. Veel mensen werken al jarenlang met Word, Excel en Powerpoint uit het Officepakket. Deze programma's zijn alleen niet standaard aanwezig op MacBook. Apple heeft in plaats daarvan zijn eigen iWork. Dit bevat de tekstverwerker Pages, de Spreadsheet Numbers en de presentatie-app Keynote.

Toch geven veel mensen alsnog de voorkeur aan Microsoft Office, want de Office-programma's lopen op rolletjes. Ook is Office 2019 perfect voor teamwork. Wanneer je het document opslaat in de cloud, kun je eenvoudig tegelijkertijd met je studiegenoten in hetzelfde document werken in Word en PowerPoint. Bovendien kun je je documenten altijd met iedereen delen, ook als de ander geen MacBook heeft. Wil je ook Office, maar heb je MacBook? Geen probleem, want Office 2019 heeft ook gewoon een versie voor MacOS. Deze bevat de 2019 versies van Word, Excel, Powerpoint en Outlook.

Hoe leapp je kan helpen

Bij leapp willen we je helpen om het meeste uit je MacBook te halen. Dat betekent dat we je niet alleen helpen met het kiezen van de juiste MacBook, maar ook met het installeren en gebruiken van software zoals Microsoft Office. We bieden duidelijke stap-voor-stap instructies voor het installeren van Microsoft Office op een MacBook, een vergelijking van de functionaliteit van Microsoft Office op een MacBook versus een Windows laptop, informatie over waar je Microsoft Office voor MacBook kunt kopen en uitleg over de kosten.

Microsoft Office op een MacBook: alles wat je moet weten

Het eerste wat je moet weten, is dat Microsoft Office volledig compatibel is met MacBooks. Dat betekent dat je Word, Excel, PowerPoint en andere Office-programma's op je MacBook kunt gebruiken, net zoals op een Windows laptop. Er zijn echter enkele verschillen tussen de versies van Office voor Windows en Mac, die we later in dit artikel zullen bespreken. Het installeren van Microsoft Office op een MacBook is eenvoudig. Je kunt Office kopen in de Mac App Store, of je kunt een abonnement nemen op Office 365, dat je toegang geeft tot de nieuwste versies van alle Office-programma's. In beide gevallen volg je eenvoudig de instructies op het scherm om Office te installeren. De kosten van Microsoft Office voor MacBook variëren afhankelijk van de versie die je kiest. Een eenmalige aankoop van Office Home & Student 2019 kost bijvoorbeeld €149, terwijl een abonnement op Office 365 vanaf €69 per jaar kost. Het is belangrijk om te bedenken welke optie het beste bij je past.

Terug naar blog