Laatste update: 15 mei 2024

MacBook laadt niet op? Ontdek oplossingen bij leapp!

macbook laadt niet op

Er is niets frustrerender dan wanneer je MacBook niet oplaadt. Je wilt gewoon verder met je werk, studie of ontspanning, maar je zit vast aan een apparaat dat niet meer werkt. Geen zorgen, wij begrijpen je frustratie en willen je graag helpen. In deze blog geven we je inzicht in de mogelijke oorzaken van het probleem en bieden we je praktische oplossingen om je MacBook weer aan de praat te krijgen.

leapp: jouw partner voor een opgeladen MacBook

Wij bij leapp zijn er om jou te helpen met je MacBook oplaadproblemen. Onze experts hebben jarenlange ervaring met Apple-producten en kennen de ins en outs van het oplossen van oplaadproblemen. In deze blog delen we onze kennis en ervaring om jou op weg te helpen naar een goed werkende MacBook. Laten we beginnen met het onderzoeken van de mogelijke oorzaken van het probleem.

Mogelijke oorzaken van het oplaadprobleem

Er zijn verschillende redenen waarom je MacBook niet oplaadt. Hier zijn enkele veelvoorkomende oorzaken:

 • Defecte oplader
 • Batterijprobleem
 • Softwareprobleem
 • Probleem met het oplaadpoort

In de volgende paragrafen gaan we dieper in op elk van deze oorzaken en geven we je tips om het probleem op te lossen.

Defecte oplader: controleer op zichtbare schade

Een veelvoorkomende oorzaak van het niet opladen van je MacBook is een defecte oplader. Controleer de oplader op zichtbare schade, zoals knikken in de kabel, blootliggende draden of een beschadigde connector. Als je schade ziet, is het tijd om de oplader te vervangen. Probeer, indien mogelijk, een andere oplader om te zien of het probleem hiermee is opgelost.

Batterijprobleem: symptomen en oplossingen

Als je oplader in orde lijkt te zijn, kan het probleem te maken hebben met de batterij van je MacBook. Enkele symptomen van een defecte batterij zijn:

 • De batterij laadt zeer langzaam op
 • De batterij ontlaadt snel
 • De MacBook schakelt plotseling uit, zelfs bij voldoende batterijpercentage
 • De batterij zwelt op, waardoor de behuizing van de MacBook vervormt

Als je vermoedt dat het probleem bij de batterij ligt, is het verstandig om je MacBook te laten controleren door een erkende Apple-reparateur, zoals leapp. Wij kunnen de batterij voor je vervangen en ervoor zorgen dat je MacBook weer naar behoren werkt.

Softwareprobleem: reset de System Management Controller (SMC)

Soms kan het oplaadprobleem te maken hebben met de software van je MacBook. Een mogelijke oplossing is het resetten van de System Management Controller (SMC). De SMC is verantwoordelijk voor het beheer van de stroomvoorziening en het opladen van de batterij. Volg deze stappen om de SMC te resetten:

 1. Zet je MacBook uit
 2. Sluit de oplader aan op je MacBook
 3. Houd de Shift + Control + Option (of Alt) toetsen en de aan/uit-knop tegelijkertijd ingedrukt voor ongeveer 10 seconden
 4. Laat de toetsen en de aan/uit-knop los
 5. Druk op de aan/uit-knop om je MacBook weer in te schakelen

Als het resetten van de SMC het probleem niet oplost, kan het zijn dat er een ander softwareprobleem is. In dit geval is het raadzaam om contact op te nemen met de klantenservice van Apple of een erkende Apple-reparateur.

Probleem met het oplaadpoort: reiniging en reparatie

Ten slotte kan het probleem te maken hebben met de oplaadpoort van je MacBook. Stof en vuil kunnen zich ophopen in de poort, waardoor de oplader geen goed contact maakt. Probeer voorzichtig de oplaadpoort schoon te maken met een droog wattenstaafje of een zachte tandenborstel. Als dit het probleem niet oplost, kan het zijn dat de oplaadpoort beschadigd is en vervangen moet worden. In dit geval is het verstandig om je MacBook te laten controleren door een erkende Apple-reparateur, zoals leapp.

Hoe leapp je verder helpt

Bij leapp zijn we er om je te helpen met al je MacBook problemen, inclusief oplaadproblemen. Wij bieden duurzame (refurbished) Apple-producten die jouw dagelijkse leven makkelijker maken en ondersteunen je als je onverhoopt toch vastloopt, zoals in deze blog. Onze experts kunnen de oorzaak van het oplaadprobleem onderzoeken, de benodigde reparaties of vervangingen uitvoeren en je advies geven over het voorkomen van toekomstige oplaadproblemen.

Met onze uitstekende service en garantie op de uitgevoerde reparaties, kun je met een gerust hart je MacBook weer gebruiken. Ben je op zoek naar een nieuwe of refurbished MacBook of andere Apple-producten? Neem dan een kijkje op leapp.nl en ontdek ons uitgebreide assortiment. Wij helpen je graag verder!

Terug naar blog