Laatste update: 3 april 2023

iMovie: wat is het en wat kun je ermee?

imovie

iMovie is een gratis app van Apple waarmee je gemakkelijk video’s of films maakt. Met de app maak je met het doorlopen van een aantal simpele stappen een professioneel uitziende video. Het is daarom zeker de moeite waard om iMovie eens uit te testen en je eigen film te maken.

Wat is iMovie?

iMovie is een programma waarmee je video’s kunt bewerken. Het programma is speciaal voor consumenten ontwikkeld, waardoor je geen ervaring met het bewerken van video’s nodig hebt. Je zet zo met een paar keer knippen en plakken een mooie video in elkaar.
Het mooie aan iMovie is dat het naast de gebruiksvriendelijkheid, toch veel functies biedt die geavanceerde bewerkingsprogramma’s zoals Final Cut Pro en Adobe Premiere Pro ook hebben. Daardoor is iMovie een uiterst geschikt programma om te gebruiken als je zelf een leuke video of film in elkaar wilt gaan zetten. Je kunt iMovie draaien op je iMac, MacBook, iPad of iPhone; hoewel we aanraden om je iMovie projecten te maken op een device met een wat groter scherm (dus geen iPhone).

Wat kan je allemaal met iMovie?

Als je iMovie opstart kan je een nieuw project aanmaken om te beginnen met het bewerken van een video. Bij het creëren van een project krijg je de keuze uit twee mogelijkheden voor het maken van een video. Je kan daarbij kiezen uit een trailer of een film.

Trailer maken met iMovie

Bij trailers kan je denken aan de korte voorstukjes van te verschijnen films die je in de bioscoop ziet voor het starten van de film. Als je ervoor kiest om een trailer te maken, heeft iMovie veel verschillende ontwerpen die je voor je trailer kan gebruiken. Met deze optie geef je je filmpje een thema en bevat het opties zoals een aftiteling en themamuziek. Deze functie zou zomaar van pas kunnen komen als je je project op een originele manier wilt presenteren of als je gewoon een avondje lol wilt hebben met het bewerken van video’s.

Trailer maken met iMovieTrailer maken met iMovie
film maken met iMoviefilm maken met iMovie

Film maken met iMovie

Bij de keuze voor een film heb je zelf de volledige controle over de combinatie van video’s, foto’s en muziek om zo een eigen film naar wens te maken. Zo zou je bijvoorbeeld een leuke aftermovie kunnen maken van alle foto’s en filmpjes die je met je iPhone hebt gemaakt op je vakantie. Deze video kan je helemaal naar eigen smaak bewerken door het toevoegen van verschillende muziekjes, teksten en effecten.

Terug naar blog

De toppers van leapp

Een betrouwbaar en duurzaam Apple-avontuur met Leapp

Leapp levert duurzame (refurbished) Apple producten die jouw dagelijkse leven makkelijker maken. Daarbij ondersteunen we je als je onverhoopt toch vastloopt, zoals met inloggen op iCloud. Je kunt bij ons terecht voor de beste service en producten voor een aantrekkelijke prijs. 

Dankzij een opknapbeurt van onze experts en twee jaar garantie weet
je zeker dat je zorgeloos van je MacBook, iPhone of iPad kunt genieten.  

Samen zorgen we voor een veilige en vertrouwde Apple-ervaring!

Wil je weten wat refurbishment precies inhoudt? Bekijk dan de video hieronder: