Laatste update: 15 juni 2024

Tweedehands MacBook Kopen? Beste Keus & Tips bij leapp!

tweedehands macbook

Je hebt voor jezelf de keuze gemaakt. Je wil een gebruikte tweedehands MacBook kopen, maar je hebt geen idee waar je moet beginnen? Met het onderstaande stappenplan proberen we je op weg te helpen.

Je bent op zoek naar een betrouwbare en goed werkende tweedehands MacBook. Eentje die er nog goed uitziet en niet te veel gebruikssporen heeft. Je wilt een betaalbare prijs betalen en toch kunnen genieten van het beste wat Apple te bieden heeft. Je wilt garantie en goede klantenservice en je wilt al je dagelijkse activiteiten kunnen uitvoeren op je MacBook, zoals studeren, werken, communiceren en entertainment. Maar je loopt tegen uitdagingen en problemen aan, zoals onzekerheid over de betrouwbaarheid van de verkoper, twijfels over de kwaliteit en levensduur van een tweedehands MacBook, angst om te veel te betalen en moeite met het vinden van de juiste specificaties en het juiste model. Dit alles zorgt voor negatieve ervaringen en emoties, zoals teleurstelling, frustratie en onzekerheid. Maar geen zorgen, in deze blog helpen wij van leapp je bij het vinden van de perfecte tweedehands MacBook en het oplossen van al deze problemen.

Hulp bij het vinden van de perfecte tweedehands MacBook

Wij van leapp zijn er om je te helpen bij het vinden van een betrouwbare en goed werkende tweedehands MacBook. Wij zijn een betrouwbare aanbieder en geven je duidelijke informatie over de specificaties en staat van de MacBook. Daarnaast bieden wij aantrekkelijke prijzen en garantie en helpen wij je bij het kiezen van het juiste model en de juiste specificaties. In deze blog geven wij je praktische oplossingen voor de problemen waar je tegenaan loopt bij het zoeken naar een tweedehands MacBook.

Stap 1: Waar ben ik eigenlijk naar op zoek?

Je huidige laptop kan niet meer geüpdate worden en eigenlijk heb je altijd al spijt gehad van de aankoop van een 11 inch, omdat je toch wel minimaal 13 inch nodig had. Je bent nog iedere dag blij met je refurbished iPhone en je besluit om afscheid te nemen van je huidige laptop en voor een Apple MacBook te gaan. Nou, daar hebben we de 3 eerste vereisten voor de laptop al: 
1) De MacBook moet geüpdate kunnen worden met de nieuwste software
2) De MacBook moet minimaal 13 inch zijn
3) Het wordt een Apple Macbook

In de regel geldt dat MacBooks met een 13 inch formaat het meest populair zijn.

Vervolgens ga je op zoek en zie je dat er Macbooks Airs zijn, Macbook Pro Retina's etc., etc. Hierbij zijn weer verschillende opties te bespeuren tussen snelheid, opslag, kwaliteit van het scherm en ze hebben ook nog eens allemaal een verschillend bouwjaar.

We raden je aan om de eisen voor je nieuwe laptop zo veel mogelijk te vergelijken met de specificaties van je huidige laptop: Die is vaak namelijk groot genoeg/te klein en heeft wel of niet voldoende snelheid en opslag. Het advies hierbij is dus om goed na te denken over wat je op welk vlak extra wenst. Dit kan natuurlijk ook vanuit een ander merk laptop zijn of een desktop. Wat verwacht je van je nieuwe aankoop qua prestaties en looks? 

Wil je er bijvoorbeeld alleen op internetten, tekstverwerken en mailen? Of ga je de MacBook professioneel gebruiken en wil je er bijvoorbeeld foto's op kunnen bewerken?

Aanvullend zal je ook een budget range moeten bepalen. Wat wil je er minimaal en maximaal voor uitgeven?

Met de antwoorden op bovenstaande vragen kan je op pad!

 

Stap 2: Ik weet wat ik nodig heb, waar begin ik met zoeken?

Een bekend platform waar je als consument gebruikte Apple producten kunt kopen is Marktplaats.nl. Hier vind je een breed aanbod aan gebruikte Apple producten, in verschillende staten. Dit geldt voor zowel de functionaliteit als het uiterlijk. Verder heb je te maken met individuele aanbieders. Er is een kans dat de verkopers het product ooit nieuw hebben aangekocht, maar het is ook mogelijk dat het product al meerdere keren van eigenaar is gewisseld.

Wanneer je een auto tweedehands koopt, kan je op het kenteken vaak heel veel informatie opvragen. Bij Apple producten heb je serienummers en imei nummers. Hiermee kan je uitzoeken als wat voor type het product ooit verkocht is, maar zodra deze aan een consument verkocht is, dan is daar helaas geen historie meer van vindbaar.

Er zijn nogal wat risico's verbonden aan het kopen van een gebruikte MacBook, maar wanneer je goed zoekt en weet waar je op moeten letten, heb je ook zeker kans op een goede deal.

Hierbij een aantal tips:

  • Hoe lang is de aanbieder al actief op Marktplaats?
  • Heeft de aanbieder een aankoopbon die je kunt inzien, of een ander bewijs van eigendom?
  • Is de originele doos + accessoires aanwezig?
  • Is er de gelegenheid om het apparaat werkend te zien bij het afhalen?
  • Kan je überhaupt afhalen of wil de verkoper het alleen opsturen?

Kortom, wees altijd waakzaam! Niet getreurd, er zijn meer dan voldoende betrouwbare verkopers op Marktplaats te vinden.

 

Stap 3: Particulier aankopen? Niets voor mij! Welke opties zijn er nog meer?

In het kader van het budget of de 'groene gedachte' heb je voor jezelf scherp dat je een gebruikt product wilt aankopen. Niet nieuw dus, maar je zoekt wel enige zekerheid en deze zekerheid heb je niet gevonden via de eerder bekende online handelsplaatsen. Er is dus behoefte aan een aankoop bij een bedrijf. Je zoekt dus een bedrijf waar je online kan bestellen, waarbij je er vanuit kunt gaan dat het klopt wat er vermeld staat bij de advertentie (productinformatie) en je er ook nog 2 jaar garantie bij krijgt? Deze gebruikte Apple producten zijn ook wel bekend onder de naam refurbished.

Leapp is een van de aanbieders van gebruikte (refurbished) Apple producten. De iPhones, iPads, MacBooks en iMacs die door leapp refurbished worden, zijn voornamelijk afkomstig uit het bedrijfsleven en inruilprogramma's. Ze worden uitgebreid gecontroleerd, getest, schoongemaakt, gerepareerd, vervangen en geüpgraded waar nodig. Dankzij een opknapbeurt door onze experts zijn ze weer als nieuw. Bij leapp hebben we een uniek wereldwijd netwerk om deze producten op te vangen en een eerlijk verdiend tweede leven te geven.

Bij leapp krijg je naast deze zekerheid ook nog eens 2 jaar garantie op het product. En vandaag besteld is morgen in huis, zoals je dat van een webwinkel gewend ben.

Tot slot is leapp lid van het Keurmerk Refurbished. Hierbij worden niet alleen de producten maar ook de bedrijven met het Keurmerk Refurbished getoetst. Wel zo fijn om ook daarover zekerheid te hebben toch?

Met deze basiskennis moet je een heel eind kunnen komen. Heb je toch nog vragen? We staan iedere dag voor je klaar om deze te beantwoorden.

 

Oplossingen voor de uitdagingen en problemen bij het vinden van een tweedehands MacBook

Zekerheid over betrouwbaarheid en kwaliteit

Bij leapp kun je er zeker van zijn dat je een betrouwbare en kwalitatief goede tweedehands MacBook koopt. Wij controleren en selecteren alle MacBooks zorgvuldig en zorgen ervoor dat ze in uitstekende staat verkeren. Daarnaast bieden wij een garantie van 24 maanden op al onze refurbished Apple-producten, zodat je met een gerust hart kunt genieten van je aankoop.

Voorkomen van te veel betalen

Bij leapp zorgen we ervoor dat je nooit te veel betaalt voor je tweedehands MacBook. Wij bieden duidelijke prijzen en vergelijkingen, zodat je precies weet wat je krijgt voor je geld. Daarnaast hebben we regelmatig aantrekkelijke aanbiedingen en kortingen op onze refurbished Apple-producten. Houd onze website in de gaten om op de hoogte te blijven van de nieuwste deals.

Hulp bij het kiezen van het juiste model en specificaties

Het kiezen van het juiste model en de juiste specificaties voor je tweedehands MacBook kan lastig zijn. Daarom bieden wij bij leapp ondersteuning bij het vinden van de perfecte MacBook voor jou. Op onze website vind je een overzichtelijke selectie van MacBooks met duidelijke informatie over de specificaties en staat van de apparaten. Daarnaast kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice voor persoonlijk advies en hulp bij het maken van je keuze.

Onze ondersteuning

Heb je vragen over het kopen van een tweedehands MacBook of loop je ergens tegenaan tijdens het aankoopproces? Bij leapp staan we altijd voor je klaar om je te helpen met al je vragen en problemen. Op onze website vind je antwoorden op veelgestelde vragen en kun je contact opnemen met onze klantenservice voor persoonlijke ondersteuning.

Hoe leapp je verder helpt?

Bij leapp leveren we duurzame (refurbished) Apple-producten die jouw dagelijks leven makkelijker maken. Daarbij ondersteunen we je als je onverhoopt toch vastloopt, zoals in deze blog. Onze uitstekende service zorgt ervoor dat je zorgeloos kunt genieten van je aankoop. Dus waar wacht je nog op? Neem een kijkje op onze website leapp.nl en ontdek ons ruime aanbod aan refurbished Apple-producten.
Terug naar blog