Laatste update: 15 juni 2024

Verschil iPhone 13 en 14 - Maak de beste keuze met leapp!

verschil iphone 13 en 14

Als trotse bezitter van een iPhone weet je dat Apple regelmatig met nieuwe modellen komt. Elk jaar is er wel een nieuwe iPhone met verbeterde functies en technologieën. Maar wat zijn nu precies de verschillen tussen deze twee modellen? Is het de moeite waard om je huidige iPhone te upgraden? En welke iPhone sluit het beste aan bij jouw behoeften en budget? In deze blog helpen we je graag met het beantwoorden van deze vragen, zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken.

De belangrijkste verschillen tussen de iPhone 13 en 14:

Om je te helpen bij het kiezen tussen de iPhone 13 en 14, hebben we de belangrijkste verschillen op een rijtje gezet:

Design en schermformaat

  • iPhone 13: De iPhone 13 heeft een vertrouwd ontwerp met afgeronde hoeken en een glazen achterkant. Het schermformaat varieert van 5,4 inch (iPhone 13 mini) tot 6,7 inch (iPhone 13 Pro Max).
  • iPhone 14: Het design krijgt met platte randen, vergelijkbaar met de iPhone 13. Er zijn 2 schermformaten beschikbaar. 6,1 inch voor de 14 en 14 Pro en 6,7 inch voor de 14 Plus en 14 Pro Max. Er is geen iPhone 14 Mini uitgebracht.

Camera en fotografie

  • iPhone 13: De iPhone 13-serie heeft een verbeterde camera ten opzichte van zijn voorgangers, met betere prestaties bij weinig licht en nieuwe functies zoals Cinematic Mode en Photographic Styles.
  • iPhone 14: De iPhone 14 heeft een nog betere camera, met een 48-megapixel hoofdcamera en verbeterde zoomfuncties. Ook maakt deze camera gebruik van Photonic Engine voor ongelofelijke details en kleur en een actiemodus voor vloeiende, stabiele handheld video’s.

Processor en prestaties

  • iPhone 13: De iPhone 13-serie is uitgerust met de A15 Bionic-chip, die zorgt voor snellere prestaties en betere energie-efficiëntie dan zijn voorganger.
  • iPhone 14: De iPhone 14 Pro modellen hebben een nieuwe, snellere processor, de A16 Bionic-chip. Dit zorgt voor nog betere prestaties en energiezuinigheid. De iPhone 14 en 14 Plus hebben nog de A15 Bionic-chip uit de iPhone 13. 

Batterijduur

  • iPhone 13: De iPhone 13-serie heeft een verbeterde batterijduur ten opzichte van de iPhone 12-serie, met enkele modellen die tot 2,5 uur langer meegaan op een enkele lading. De reguliere iPhone 13 kan tot 19 uur video afspelen.
  • iPhone 14: De batterijduur range verschilt van 20 uur video afspelen voor de normale 14 tot maar liefst 29 uur voor de iPhone 14 Pro Max

5G-ondersteuning

  • iPhone 13: Alle modellen in de iPhone 13-serie ondersteunen 5G, wat zorgt voor snellere mobiele data en betere netwerkprestaties.
  • iPhone 14: Het is zeer waarschijnlijk dat de iPhone 14 ook 5G-ondersteuning zal hebben, mogelijk met verbeterde antennes en ondersteuning voor meer frequentiebanden.

 

Is het de moeite waard om te upgraden?

Of het de moeite waard is om te upgraden van de iPhone 13 naar de iPhone 14, hangt af van jouw persoonlijke behoeften en voorkeuren. Als je veel waarde hecht aan het hebben van het nieuwste en beste op het gebied van technologie, dan kan het interessant zijn om te wachten op de iPhone 14. Echter, als je tevreden bent met de prestaties en functies van de iPhone 13, dan is het wellicht verstandiger om nog even te wachten met upgraden. 

Hoe leapp je verder helpt

Bij leapp zijn we gespecialiseerd in het leveren van duurzame (refurbished) Apple-producten die jouw dagelijks leven makkelijker maken. Naast het aanbieden van hoogwaardige refurbished iPhones, ondersteunen we je ook als je onverhoopt toch vastloopt. In deze blog hebben we je geholpen bij het maken van de juiste keuze tussen de iPhone 13 en 14, maar onze uitstekende service gaat verder dan dat. Neem gerust een kijkje op onze website, leapp.nl, om ons assortiment aan refurbished Apple-producten te bekijken en te overwegen. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe iPhone, iPad, MacBook of accessoires, bij leapp vind je altijd een passend en duurzaam product voor een scherpe prijs.
Terug naar blog