Laatste update: 17 september 2024

Touch ID werkt niet? Zo fix je het!

touch id werkt niet

Wil je je iPhone of iPad ontgrendelen met Touch ID, maar werkt het niet? Bij leapp begrijpen we dat dat heel frustrerend is. In deze blogpost gaan we dieper in op waarom je Touch ID mogelijk niet werkt en hoe je dit probleem kunt oplossen. We geven je ook tips om toekomstige problemen te voorkomen. Laten we snel beginnen!

Oplossingen voor een niet-werkende Touch ID

Laten we nu dieper ingaan op de mogelijke oorzaken van een niet-werkende Touch ID en hoe je dit kunt oplossen.

  1. Vuile sensor
    Een van de meest voorkomende oorzaken van een niet-werkende Touch ID is een vuile sensor. Zorg ervoor dat de Touch ID-sensor schoon en droog is. Gebruik een zachte, pluisvrije doek om de sensor voorzichtig schoon te maken. Vermijd het gebruik van vloeistoffen of schurende materialen die de sensor kunnen beschadigen.
  2. Problemen met de vingerafdruk
    Soms kan de vingerafdruk die je hebt geregistreerd, niet goed worden herkend. Probeer je vingerafdruk opnieuw in te stellen. Ga naar 'Instellingen' > 'Touch ID en toegangscode' > 'Voeg een vingerafdruk toe' en volg de instructies. Zorg ervoor dat je je vinger op verschillende manieren op de sensor plaatst om een volledige scan te krijgen.
  3. Softwareproblemen
    Een andere mogelijke oorzaak kan een softwareprobleem zijn. Zorg ervoor dat je apparaat up-to-date is met de nieuwste iOS-versie. Ga naar 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Software-update' en controleer of er updates beschikbaar zijn. Herstart je apparaat na de update en controleer of Touch ID weer werkt.

Wat als je Touch ID kapot is?

Als alle bovenstaande oplossingen niet werken, dan kan het zijn dat de sensor beschadigd is, of dat de Touch ID simpelweg kapot is. Als je Touch ID wel graag gebruikt, zul je je apparaat moeten laten repareren. Omdat dit erg duur kan zijn, is het overwegen van een refurbished apparaat zeker de moeite waard. Dan weet je zeker dat je een zo goed als nieuw apparaat krijgt, met een goed werkende Touch ID. Fijn voor jouw portemonnee, fijn voor het milieu, en fijn voor jou!

Hoe toekomstige problemen te voorkomen

Om te voorkomen dat je in de toekomst weer problemen ondervindt met Touch ID, zijn hier enkele tips:
  • Houd de Touch ID-sensor schoon en droog.
  • Vermijd het gebruik van vloeistoffen of schurende materialen op de sensor.
  • Registreer meerdere vingerafdrukken voor extra zekerheid.
  • Zorg ervoor dat je apparaat altijd up-to-date is met de nieuwste software.

Hoe leapp je verder helpt

Bij leapp leveren we duurzame, refurbished Apple-producten die je dagelijks leven makkelijker maken. Mocht je onverhoopt toch vastlopen, zoals bij een niet-werkende Touch ID, dan staan we klaar om je te ondersteunen. Bezoek onze website voor meer informatie over onze producten en diensten. Ontdek ons brede assortiment aan refurbished Apple-apparaten en geniet van de voordelen van een betrouwbaar en kosteneffectief product.
Terug naar blog