Laatste update: 15 april 2024

Stille Modus iPhone Activeren: Handige Tips van leapp

stille modus iphone
We kennen het allemaal: je zit in een belangrijke vergadering, een rustige bibliotheek of een spannende film en plotseling begint je iPhone luidruchtig af te gaan. Ongemakkelijke blikken en geïrriteerde zuchten zijn het gevolg. Het is duidelijk dat je de stille modus van je iPhone had moeten inschakelen, maar hoe doe je dat snel en gemakkelijk? En hoe zorg je ervoor dat je geen belangrijke oproepen of meldingen mist? In dit artikel helpen we je op weg en geven we je tips en trucs om de stille modus van je iPhone optimaal te benutten.

Leapp helpt je op weg

Bij leapp begrijpen we dat het soms lastig kan zijn om alle functies van je iPhone onder de knie te krijgen. Daarom helpen we je graag met het inschakelen van de stille modus en het aanpassen van de bijbehorende instellingen. Zo kun je met een gerust hart je iPhone gebruiken in situaties waar stilte belangrijk is.

De stille modus van je iPhone: stap voor stap

Om je iPhone snel en eenvoudig op stille modus te zetten, volg je de onderstaande stappen:

  1. Aan de zijkant van je iPhone vind je een fysieke schakelaar. Schuif deze naar beneden om de stille modus in te schakelen. Je ziet dan een oranje streepje, wat betekent dat je iPhone op stil staat.
  2. Wil je de trilfunctie aanpassen? Ga naar Instellingen > Geluiden en trillingen. Hier kun je de trilfunctie in- of uitschakelen voor zowel de stille modus als de normale modus. 
  3. Om uitzonderingen in te stellen voor belangrijke contacten, ga je naar de contactgegevens van die persoon. Tik op 'Beltoon' en kies vervolgens een beltoon en trilpatroon. Schakel 'Altijd met geluid' in om ervoor te zorgen dat je oproepen van dit contact altijd hoort, ook in de stille modus.

Extra functies: Niet storen

Naast de stille modus heeft je iPhone ook een "Niet storen"-functie. Deze functie zorgt ervoor dat je geen meldingen, oproepen of berichten ontvangt terwijl je iPhone vergrendeld is. Je kunt "Niet storen" inschakelen via Instellingen > Niet storen, of door het bedieningspaneel naar beneden te vegen en op het maan-icoontje te tikken. Je kunt "Niet storen" inplannen voor bepaalde tijden, bijvoorbeeld tijdens je nachtrust, en uitzonderingen instellen voor favoriete contacten.

Tips voor het optimaal gebruik van de stille modus

  • Controleer altijd of je iPhone op stille modus staat voordat je een belangrijk evenement of situatie binnengaat. Zo voorkom je ongewenste geluiden op ongepaste momenten.
  • Maak gebruik van de "Niet storen"-functie tijdens vergaderingen of andere momenten waarop je niet gestoord wilt worden. Vergeet niet om deze functie weer uit te schakelen als je weer bereikbaar wilt zijn.
  • Stel uitzonderingen in voor belangrijke contacten, zodat je altijd bereikbaar bent voor noodgevallen of dringende zaken.

Hoe leapp je verder helpt?

Bij leapp zijn we gepassioneerd over het bieden van duurzame (refurbished) Apple-producten die jouw dagelijks leven makkelijker maken. We ondersteunen je graag als je onverhoopt toch vastloopt, zoals in deze blog. Onze uitstekende service zorgt ervoor dat je met vertrouwen je iPhone kunt gebruiken, ook als het gaat om de stille modus. Neem eens een kijkje op leapp.nl om ons aanbod van (refurbished) Apple-producten te ontdekken en laat je verleiden door de kwaliteit en duurzaamheid van onze producten.
Terug naar blog