Laatste update: 15 juni 2024

iPhone Nits: Begrijp Schermhelderheid En Maak Een Slimme Keuze

iPhone Nits

Stel je voor: je bent buiten op een zonnige dag en je wilt een bericht lezen op je iPhone. Het scherm is echter niet helder genoeg en je kunt niets zien. Frustrerend, toch? Als je dit wilt voorkomen, ben je hier aan het juiste adres!

Wat je nodig hebt, is gedetailleerde informatie over de helderheid van verschillende iPhone-modellen, gemeten in nits. Nits? Ja, nits zijn de eenheid van schermhelderheid en ze kunnen een groot verschil maken in je gebruikservaring. Je wilt weten hoe helder het scherm van je iPhone kan worden, en hoe dit zich verhoudt tot andere smartphones. En natuurlijk, je wilt een toestel kopen met een kwalitatief goed en helder scherm.

Maar het begrijpen van nits en hoe ze de gebruikservaring beïnvloeden kan lastig zijn. Het vergelijken van helderheidsspecificaties tussen verschillende toestellen is niet eenvoudig. En het vinden van een overzichtelijke lijst met de nits-waardes van verschillende iPhone-modellen? Dat is vaak een hele zoektocht.

Geen zorgen, we zijn hier om je te helpen. In deze blogpost gaan we je alles vertellen wat je moet weten over de helderheid van iPhone-schermen, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken bij de aankoop van je volgende toestel.

 

Wat zijn nits?

Om te beginnen, laten we eens kijken naar wat nits precies zijn. Nits zijn een maat voor de lichtopbrengst van een scherm. Hoe hoger het aantal nits, hoe helderder het scherm. Dit is vooral belangrijk bij fel licht of buitengebruik, waar een hoger aantal nits ervoor zorgt dat je het scherm beter kunt zien.

Hier is een overzicht van de nits-waardes van verschillende iPhone-modellen:

  • iPhone 13 Pro Max: 1000 nits (maximale helderheid), 1200 nits (HDR)
  • iPhone 13: 800 nits (maximale helderheid), 1200 nits (HDR)
  • iPhone 12: 625 nits (maximale helderheid), 1200 nits (HDR)
  • iPhone 11: 625 nits (maximale helderheid)
  • iPhone SE (2020): 625 nits (maximale helderheid)

Zoals je kunt zien, is er een verschil tussen maximale helderheid en HDR. De maximale helderheid is de maximale helderheid die het scherm kan bereiken tijdens normaal gebruik. Dit omvat het gebruik van de telefoon in heldere omgevingen, zoals buiten in direct zonlicht. Dit is de standaard maximale helderheid voor de meeste content en dagelijks gebruik. HDR (High Dynamic Range) helderheid verwijst naar de piekhelderheid die het scherm kan bereiken bij het afspelen van HDR-content. HDR-content omvat video's en afbeeldingen die zijn opgenomen met een breder scala aan helderheid en contrast, waardoor details in zowel de lichte als de donkere delen van het beeld beter zichtbaar zijn. Deze piekhelderheid wordt alleen bereikt bij het afspelen van HDR-content, zoals HDR-video's op platforms zoals Netflix of Apple TV+.

 

Haal het meeste uit je iPhone-scherm

Zet de automatische helderheid aan, zodat je iPhone de helderheid automatisch aanpast aan de omgevingslichtomstandigheden. Dit helpt niet alleen om de batterij te sparen, maar zorgt ook voor een optimale schermhelderheid. Daarnaast kun je de True Tone-functie, die de kleur en intensiteit van je scherm aanpast aan het omgevingslicht. Dit zorgt voor een natuurlijker beeld en vermindert vermoeidheid van de ogen.

 

Hoe leapp je verder helpt

Bij leapp leveren we duurzame refurbished Apple-producten die je dagelijks leven makkelijker maken. En als je een vraag hebt, bijvoorbeeld over de schermhelderheid, ondersteunen we je graag. Onze uitstekende service zorgt ervoor dat je met vertrouwen een aankoopbeslissing kunt nemen en kunt genieten van een helder en kwalitatief goed scherm.

Dus waar wacht je nog op? Bezoek onze website leapp.nl en ontdek ons uitgebreide assortiment aan refurbished iPhones. Met onze hulp kun je de beste keuze maken en genieten van een superieur scherm in alle lichtomstandigheden.

Terug naar blog